Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

Σοκ! Μαθήτρια στην Κατερίνη, θύμα της «μπλε φάλαινας»!

15χρονη στα δίχτυα του διαδικτυακού παιχνιδιού! Αυτοτραυματίστηκε στα πόδια της και πήρε χάπια

Από τον
Νίκο Πιτσιακίδη

Απλωσε τα δίχτυα του και στη χώρα μας το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι «μπλε φάλαινα», που καλεί εφήβους να συμμετέχουν «χωρίς γυρισμό» σε μια σειρά από δοκιμασίες διάρκειας 50 ημερών, οι οποίες τους ωθούν ακόμη και στην αυτοκτονία!

Το πρώτο επιβεβαιωμένο θύμα είναι μια 15χρονη μαθήτρια από την Κατερίνη, που αυτοτραυματίστηκε στα πόδια της και πήρε χάπια που απείλησαν τη ζωή της!

Η 15χρονη Κ. Κ. σώθηκε επειδή δίστασε την ύστατη στιγμή να ακολουθήσει τους κανόνες του «παιχνιδιού» που έπαιξε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, παρόλο που βασικός όρος του είναι ο παίκτης να μη σταματήσει καθ’ όλη τη διάρκειά του. Μάλιστα, όπως περιέγραψε η ίδια, ο «διαχειριστής» τής ζητούσε να συνεχίσει να παίρνει τα χάπια μέχρι τέλους! Η περίπτωση της μαθήτριας προκαλεί σοκ, καθώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι ότι το παιχνίδι που κάνει θραύση σε όλον τον κόσμο θα βρει μιμητές και στη χώρα μας. Παρά τις προειδοποιήσεις που έχουν εκδώσει και οι αστυνομικές Αρχές πολλών χωρών, ζητώντας από γονείς και παιδιά να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί με ποιους συνομιλούν στο διαδίκτυο, η κοπέλα πιάστηκε στα δίχτυα όσων κρύβονται πίσω από το -χωρίς λογική -παιχνίδι.

Οπως προκύπτει από την καταγγελία που έκανε στην Ασφάλεια Κατερίνης η μητέρα της 15χρονης, το παιδί της δεν αρκέστηκε να παίξει μια φορά το παιχνίδι, αλλά συμμετείχε και δεύτερη! Ηταν Πρωτομαγιά όταν η Κ. Κ. άρχισε να χαρακώνει τα πόδια της με αιχμηρό αντικείμενο, ακολουθώντας τις οδηγίες του «διαχειριστή». Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η κοπέλα προκάλεσε βαθιές αμυχές και στους δύο μηρούς της! Ομως, δύο ημέρες αργότερα η 15χρονη έπαιξε ξανά «μπλε φάλαινα» και αυτή τη φορά κατανάλωσε χάπια ενός ισχυρού καθαρτικού! Ευτυχώς για την ίδια, σταμάτησε στα δύο χάπια επειδή φοβήθηκε, αν και ο «διαχειριστής» του παιχνιδιού τής ζητούσε να καταναλώσει μεγαλύτερη ποσότητα! Οταν η ανήλικη αποκάλυψε στους δικούς της ότι έπεσε θύμα της «μπλε φάλαινας», η μητέρα της έπαθε σοκ. Χωρίς να χάσει χρόνο, πήγε στην Ασφάλεια και έδωσε κατάθεση για όσα είχαν γίνει.

Η προειδοποίηση προς τους γονείς από το Χαμόγελο του Παιδιού

Κατά σύμπτωση, πριν από μερικές ημέρες (10 Μαΐου) και ενώ δεν είχε γίνει γνωστή η περιπέτεια της ανήλικης μαθήτριας στην Κατερίνη, η οργάνωση Χαμόγελο του Παιδιού είχε εκδώσει προειδοποίηση προς τους γονείς για το συγκεκριμένο παιχνίδι:

«Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται ως ιδιαιτέρως επικίνδυνο, καθώς προσκαλεί τους παίκτες να αυτοτραυματιστούν, να συμμετέχουν σε επικίνδυνες δραστηριότητες και τελικά να αυτοκτονήσουν. Περιλαμβάνει ψυχεδελικά σύμβολα, νεκροκεφαλές, αρχαίους μύθους και ο διαχειριστής του παιχνιδιού δίνει 50 εντολές, σε διάστημα 50 ημερών, τις οποίες οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν και να πράξουν, διαφορετικά απειλούνται πως θα “τους κυνηγήσουν και πως ξέρουν τα πάντα για αυτούς”».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαινόταν ότι το προφίλ των ανθρώπων που μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει στην «μπλε φάλαινα» ανήκει κυρίως στην ηλικιακή ομάδα των 15-17 ετών και στην πλειονότητά τους είναι έφηβοι με δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις τους, που αναζητούν την αποδοχή, τη ζεστασιά, τη σύνδεση με κάποιον και αισθάνονται δυνατοί αν εκπληρώσουν τους στόχους που τους τίθενται, ακόμα κι αν αυτοί είναι ο ίδιος ο θάνατός τους! Επίσης, είναι συνήθως άτομα με έντονες αυτοκτονικές τάσεις, οι οποίες είναι εμφανείς και στην πραγματική ζωή τους.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...