Αρπαξαν πανάκριβο ιατρικό εξοπλισμό από τον «Αγιο Σάββα»

Η λεηλασία του υλικού έγινε χωρίς κανείς να πάρει είδηση τι συνέβαινε, παρόλο που το νοσοκομείο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το μέγαρο της ΓΑΔΑ!

Σπείρα επαγγελματιών, οι οποίοι δρουν με… παραγγελίες από το εξωτερικό, «βλέπουν» οι αξιωματικοί της Ασφάλειας πίσω από τη θρασύτατη κλοπή πανάκριβου ιατρικού εξοπλισμού από το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας». Η λεηλασία του υλικού έγινε χωρίς κανείς να πάρει είδηση τι συνέβαινε, παρόλο που το νοσοκομείο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το μέγαρο της ΓΑΔΑ!

Μάλιστα, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο εξειδικευμένος εξοπλισμός που κλάπηκε από το νοσοκομείο να φυγαδευτεί από την Ελλάδα, με σκοπό να πουληθεί «κοψοχρονιά» σε κάποια ιδιωτική κλινική, πιθανότατα σε βαλκανικό κράτος. Πρόκειται για μηχανήματα που, σε μεγάλο ποσοστό, προέρχονται από δωρεές Ελλήνων ευεργετών προς το νοσοκομείο και η αξία τους ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από αστυνομικές πηγές, οι διαρρήκτες έδρασαν κατά πάσα πιθανότητα αργά το βράδυ της Κυριακής. Μπήκαν σαν κύριοι από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, απέναντι από την παράπλευρη είσοδο της ΓΑΔΑ, πέρασαν στο εσωτερικό και κατευθύνθηκαν προς την πτέρυγα του γαστρεντερολογικού τμήματος, στον πρώτο όροφο του κεντρικού κτιρίου. Εκεί, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, διέρρηξαν την πόρτα του γαστρεντερολογικού και άρπαξαν πλήθος από γαστροσκόπια, κολονοσκόπια και βρογχοσκόπια, όλα εξελιγμένης τεχνολογίας, τα περισσότερα από τα οποία είχαν δωρίσει Ελληνες εφοπλιστές στο νοσοκομείο.

Χωρούσε σε σακ βουαγιάζ

Ο εξοπλισμός που κλάπηκε από το γαστρεντερολογικό χωρά σε ένα μεγάλο σακ βουαγιάζ και ίσως γι’ αυτό οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί τόσο από τους άνδρες της ιδιωτικής εταιρίας που έχει αναλάβει τη φύλαξη του νοσοκομείου όσο και από τους αστυνομικούς που εκτελούν χρέη φρουρών στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που ανέλαβαν τις έρευνες για τη θρασύτατη κλοπή έχουν ήδη πάρει στα χέρια τους το οπτικό υλικό που κατέγραψαν τόσο οι κάμερες ασφαλείας του νοσοκομείου όσο και οι κάμερες που είναι εγκατεστημένες περιμετρικά του μεγάρου της ΓΑΔΑ.

Σε αυτό προσπαθούν να διακρίνουν ύποπτες κινήσεις όχι μόνο την Κυριακή, που εκτιμάται ότι έγινε η διάρρηξη, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, καθώς θεωρείται πιθανό οι δράστες να είχαν επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του «Αγίου Σάββα» για να κάνουν κατόπτευση του χώρου.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ