Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Τριετής φυλάκιση στον Κουρτάκη για ψευδή δημοσιεύματα κατά του Νικόλα Πατέρα

Ποινή-καταπέλτη επέβαλε η ελληνική Δικαιοσύνη στον κατηγορούμενο για συκοφαντική δυσφήμηση Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για ένα έτος. Ο εκδότης βρέθηκε κατηγορούμενος έπειτα από μήνυση του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα για ψευδή δημοσιεύματα σε βάρος του. Ο εκδότης του ομίλου των «Παραπολιτικών» μέσω της σαββατιάτικης εφημερίδας του αποκαλούσε τον Νικόλα Πατέρα «μικροεφοπλιστή» και άφηνε αιχμές για «ύποπτες σχέσεις του με τον εισαγγελέα Ντογιάκο». Συνολικά πέντε μηνύσεις έχουν κατατεθεί από τον κ. Πατέρα σε βάρος του Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος καλείται πλέον με δικαστική απόφαση να αποκαταστήσει δημοσίως την αλήθεια μέσω των «Παραπολιτικών».

Με ένα μάλλον παράδοξο επιχείρημα, που από την απόφαση φάνηκε ότι δεν έπεισε τους δικαστές, εμφανίστηκε ο μάρτυρας της πλευράς Κουρτάκη Θανάσης Φουσκίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν υπήρχαν πραγματικές προσβολές σε όσα εγράφησαν για τον κ. Πατέρα, καθώς ήταν περισσότερο καφενειακού τύπου κουτσομπολιά, αφού η εν λόγω στήλη όπου αναφέρθησαν ονομάζεται “Πολιτικός καφές”».

«Από την αποδεικτική διαδικασία προέκυψε ότι όλα τα δημοσιεύματα ήταν ψευδή. Και ο ίδιος ο μάρτυρας του κατηγορουμένου ανέφερε ότι επρόκειτο για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, επικαλούμενος τον τίτλο της στήλης “Πολιτικός καφές”. Συνεπώς, ήταν σε γνώση ότι όσα έγραφε δεν ήταν επιβεβαιωμένα» ανέφερε μεταξύ άλλων στην πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας. Μάλιστα, λίγο νωρίτερα, μετά την απάντηση του μάρτυρα του κ. Κουρτάκη πως επρόκειτο για μεταφορά «καφενειακού τυπου κουτσομπολιών», τον ρώτησε: «Δηλαδή, όταν ξεκινήσατε την εργασία σας στην εφημερίδα ο κ. Κουρτάκης τι συμβουλές σάς έδωσε; Δεν πρέπει να επιβεβαιώνετε μια είδηση πριν τη γράψετε;».

Ο Νικόλας Πατέρας παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστήριο και σε ερώτηση της έδρας για το πώς εξηγεί αυτά τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εις βάρος του έδωσε τρεις πιθανές απαντήσεις: «Είτε ο κ. Κουρτάκης είναι εκβιαστής, αλλά πρέπει να ξέρει ότι εγώ δεν εκβιάζομαι, είτε εκτελεί εντολές του χρηματοδότη του, είτε χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας για να γράφει τόσα ψέματα κάθε Σάββατο και να σπιλώνει ανθρώπους και τις οικογένειές τους».

Σημειώνεται ότι ο γνωστός εκδότης είχε καταδικαστεί στις αρχές Φεβρουαρίου σε 23 μήνες φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση των ανήλικων παιδιών του Πάνου Καμμένου, ύστερα από τη μήνυση που είχε καταθέσει εις βάρος του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Πάντως, ο Γιάννης Κουρτάκης εμφανίζεται… αμετανόητος, καθώς με προκλητική ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook έκανε λόγο για «συμμαχία των Πατέρα, Ντογιάκου, Καμμένου».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...