Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Ο ωραίος Πάρης «φλερτάρει» με τον Χρυσό φοίνικα

Η ταινία «Good Time», που χρηματοδοτείται από το fund του, στη μάχη του Χρυσού Φοίνικα

Ελληνικό αεράκι φυσάει φέτος στις Κάννες. Εκτός από τον Γιώργο Λάνθιμο και την ταινία του με τίτλο «The killing of a sacred deer», ακόμη ένα φιλμ, για την υλοποίηση του οποίου ένας Ελληνας έχει βάλει το χεράκι του, ρίχνεται στη μάχη της διεκδίκησης του Χρυσού Φοίνικα.

Ο λόγος για την ταινία «Good Time», η οποία έγινε με την υποστήριξη του Hercules Film Fund, που διευθύνεται από τον Πάρη Κασιδόκωστα-Λάτση και μας έχει δώσει έως σήμερα πολύ ενδιαφέρουσες δουλειές.

rq234

Η ταινία, όπως ανακοινώθηκε, είναι μία από τις συνολικά 19 που διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα στο 70ό, επετειακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, που άρχισε χθες και θα διαρκέσει μέχρι και τις 28 Μαΐου. Πρόκειται για ένα δράμα που θα προβληθεί στην Κρουαζέτ στις 25 Μαΐου, έχει σκηνοθετηθεί από την ανερχόμενη ομάδα Αμερικανών σκηνοθετών Τζόσουα και Μπέντζαμιν Σάφντι, και σε αυτό πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Πάτινσον και Τζένιφερ Τζέισον Λι.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν την περσινή χρονιά στη Νέα Υόρκη, ενώ η έξοδός της στους αμερικανικούς κινηματογράφους από την Α24 (παραγωγός και διανομέας του βραβευμένου με Οσκαρ «Moonlight») θα γίνει στα μέσα του 2017. Εκτός από την Αμερική, η ταινία έχει ήδη πωληθεί διεθνώς από τη γαλλική Memento Films International.

Διαγωνιστικό τμήμα

Το αξιοσημείωτο είναι πως η επιλογή για το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα (η αξιολόγηση διήρκεσε έξι μήνες, κατά τους οποίους προβλήθηκαν 1.800 ταινίες) μιας ταινίας από ανερχόμενο Αμερικανό σκηνοθέτη, όπως είναι η περίπτωση των Σάφντι, είναι ιδιαίτερα σπάνια. Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο ήταν το 2003, με το «Brown Bunny» του Βίνσεντ Γκάλο.

gwqe

Το Hercules Film Fund (εμπνευσμένο από τον ήρωα της ελληνικής μυθολογίας Ηρακλή), που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον Ελληνα κροίσο Πάρη Κασιδόκωστα-Λάτση, είναι ένα ειδικού σκοπού ταμείο, το οποίο επικεντρώνεται στη χρηματοδότηση ανεξάρτητων κινηματογραφικών παραγωγών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αλλά και στην Ευρώπη. Εως σήμερα έχει χρηματοδοτήσει αρκετές παραγωγές σημαντικών ταινιών.

Μεταξύ αυτών, το «American Made», με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, το οποίο θα κυκλοφορήσει από τη Universal τον προσεχή Σεπτέμβριο, αλλά και το «Unicorn Store», στο οποίο πρωταγωνιστεί η βραβευμένη με Οσκαρ Μπρι Λάρσον. Παραγωγός των ταινιών του Hercules Film Fund είναι η Rhea Films LLC, η οποία διευθύνεται από τον στενό φίλο του Πάρη, τον Τέρι Ντούγκας, αλλά και τον Ζαν-Λικ ντε Φαντί.

Το story

Η ταινία, σύμφωνα με το ολιγόλεπτο τρέιλερ που έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, περιγράφει τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Κονσταντάιν Νίκας (Ρόμπερτ Πάτινσον) να βγάλει τον μικρότερο αδερφό του από τη φυλακή, ο οποίος καταδικάστηκε ύστερα από μια απόπειρα ληστείας.

tfg23tgfq4

Ο Κονσταντάιν, φοβούμενος ότι ο μικρός δεν θα καταφέρει να επιβιώσει μέσα στη ζούγκλα της φυλακής, επιστρατεύει κάθε μέσο για να είναι ξανά μαζί. Η ταινία εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια μιας νύχτας και αποκαλύπτει την άγρια πλευρά της αμερικανικής μεγαλούπολης.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....