Μαθητής λιποθύμησε στην τάξη κρατώντας την αναπνοή του!

Η «δοκιμασία της ντομάτας» και η σύνδεση με το επικίνδυνο παιχνίδι «μπλε φάλαινα»

Η «δοκιμασία της ντομάτας» και η σύνδεση με το επικίνδυνο παιχνίδι «μπλε φάλαινα»

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Λίγες ώρες μετά το περιστατικό της Κατερίνης με θύμα μια 15χρονη που κινδύνευσε να πεθάνει παίζοντας το διαδικτυακό παιχνίδι «μπλε φάλαινα», η Κρήτη συγκλονίζεται από τη λιποθυμία μαθητή δημοτικού μέσα στην τάξη εξαιτίας της «δοκιμασίας της… ντομάτας»!
Δεν είναι επιβεβαιωμένο αν το συγκεκριμένο περιστατικό εντάσσεται στο διαδικτυακό παιχνίδι «μπλε φάλαινα», που έχει οδηγήσει στον θάνατο περισσότερους από 300 νέους, ή αν πρόκειται για ένα επικίνδυνο «παιχνίδι» που προϋπήρχε.

Το απίστευτο συμβάν, που έχει αναστατώσει -όχι μόνο- το Ηράκλειο και έχει σημάνει συναγερμό σε εκπαιδευτικούς και γονείς, έγινε κατά τη διάρκεια του μαθήματος! Εντρομος ο δάσκαλος είδε τον λιπόθυμο μαθητή και προσπάθησε να τον βοηθήσει.

Ιατρική εξέταση

Ο πατέρας και η μητέρα του, που ενημερώθηκαν άμεσα, έσπευσαν να πάρουν το παιδί, το οποίο στο μεταξύ είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του, αλλά επειδή δεν γνώριζαν τι ακριβώς είχε συμβεί, έκριναν αναγκαία την ιατρική εξέταση.

Ο παιδίατρος που εξέτασε το ανήλικο δεν εντόπισε κάτι και συνέστησε επιπλέον έλεγχο. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, υπό τον φόβο των εξετάσεων, το αγόρι αποκάλυψε το «επικίνδυνο» μυστικό του. Σύμφωνα με το neakriti.gr, είπε στον πατέρα του πως η λιποθυμία ήταν αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού-δοκιμασία που έπαιζε με συμμαθητές του μέσα στην τάξη, σύμφωνα με το οποίο κρατάς την αναπνοή σου μέχρι να κοκκινίσεις τόσο, ώστε να μοιάζεις με ντομάτα.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εφιστά την προσοχή σε γονείς αναφορικά με φαινόμενο Blue Whale Challenge (Δοκιμασία – Πρόκληση «μπλε φάλαινα»), που παίζεται μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτό οι έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε έναεπικίνδυνο για τη ζωή τους παιχνίδι, διάρκειας 50 ημερών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...

Δημήτρης Παρίσης: Κυκλοφόρησε digital από την Heavenmusic το νέο του τραγούδι «Τέσσερα λεπτά»

Ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης με μια πολύ ζεστή φωνή έρχεται για...

Διατροφικές επιλογές για καλύτερες επιδόσεις την νέα σχολική χρονιά

Από την Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα...