Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Ο αισιόδοξος Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να βάλει γραβάτα

Αναμένει θετική λύση έως τις 15 Ιουνίου με ρύθμιση χρέους και μεγάλες επενδύσεις

AΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Αναμένει θετική λύση έως τις 15 Ιουνίου με ρύθμιση χρέους και μεγάλες επενδύσεις

«Θα φορέσω γραβάτα σύντομα» ήταν η ατάκα του πρωθυπουργού στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στους οποίους μίλησε αργά χθες το απόγευμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ευδιάθετος, άνετος και φοβερά αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά για τη χώρα δήλωσε ότι πιθανόν η 22α Μαΐου να είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την Ελλάδα, ότι η ρύθμιση του χρέους έρχεται και ότι έχουν ήδη μπει στα σκαριά μεγάλες επενδύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη.

«Τα νέα για το χρέος με βάση αυτά που μεταφέρονται στην Αθήνα είναι τόσο καλά, που ετοιμάζομαι να φορέσω γραβάτα» είπε ο πρωθυπουργός.

Τελική λύση ευελπιστεί να υπάρξει στις 22 Μαΐου -στη συνεδρίαση του Eurogroup- ή στη χειρότερη περίπτωση στις 15 Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Ανγκελα Μέρκελ μετά την επιστροφή του από το Πεκίνο, καθώς και στη συνομιλία που είχε εκεί με την Κριστίν Λαγκάρντ.

«Τα μηνύματα που έχουμε είναι τόσο θετικά που δεν θα μπορούμε να τα πιστέψουμε» υποστήριξε -σε ελεύθερη απόδοση, φυσικά- μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας επίσης ότι μέσα στον Ιούλιο η Ελλάδα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και ότι θα υπάρξουν δοκιμαστικές έξοδοι στις αγορές ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, και σίγουρα μέσα στο 2017. Εάν γίνουν, λοιπόν, αυτά που προσδοκά ο πρωθυπουργός, το επόμενο βήμα του είναι να βάλει επιτέλους την περίφημη γραβάτα που έχει υποσχεθεί!

Η περιοδεία έγινε ανέκδοτο

img 3381

❱❱Ανέκδοτο έγινε μεταξύ των βουλευτών της Ν.Δ. -τουλάχιστον αυτό μας είπαν- το γεγονός ότι προ ημερών εστάλη κλιμάκιο να εκπροσωπήσει τη Ν.Δ. στον νομό Μαγνησίας σε περιοδεία για θέματα υγείας, αποτελούμενο από το ντουέτο «Βασίλη Οικονόμου – Ιάσονα Φωτήλα». Οι βουλευτές της Ν.Δ. σχολίαζαν δεικτικά: «Το κόμμα έχει γιατρούς να το εκπροσωπήσουν. Γιατί αυτοί που είναι ξένοι;»
Γιατί δεν ρωτάτε, παιδιά, τον πρόεδρο; Εμείς μετά ταύτα αφιερώνουμε και στους μεν και στους δε έναν επίκαιρο Στράτο Διονυσίου: «Αφού για σένα είμαι ξένος τώρα πια / και δεν χωράω στη δική σου την καρδιά / θα φύγω σαν ένας θεός ξεθωριασμένος / ξένος, για πάντα ξένος»!

❱❱Επανενεργοποιήθηκε, λέει, το Forum 2020 του Νίκου Καραχάλιου. Ο πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. επί ηγεσίας Καραμανλή επανέρχεται στο προσκήνιο ως πρόεδρος του Forum, που είχε αναστείλει τη λειτουργία του. Φιλοδοξεί, μαθαίνουμε, να συμβάλει στη δημιουργία νέου πολιτικού λόγου, πιo κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ όμως. Ο Νίκος Καραχάλιος εθεάθη στη Βουλή χθες με το Μνημόνιο ανά χείρας, με περισσότερα κιλά από ό,τι παλαιότερα και με μακρύτερα μαλλιά. Να ‘ταν τα νιάτα δυο φορές, τα γηρατειά καμία!

 (Μέχρι το 2019)

❱❱Απολύτως πιστοί στον Αλέξη Τσίπρα εμφανίζονται οι βουλευτές του, που βλέπουν να κυβερνούν αδιαλείπτως έως το 2019! Μάλιστα, χθες στα πηγαδάκια οι συζητήσεις τους είχαν θέμα την επικείμενη απομείωση του χρέους, την οποία βλέπουν άμεσα. Οι προβλέψεις τους λένε ότι η χώρα μας θα βγει στις αγορές τον Ιούλιο που έρχεται, ακριβώς όπως είχε βγει τότε και ο Αντώνης Σαμαράς. Με τον ίδιο τρόπο, ελεγχόμενα και δειλά δειλά για αρχή. Εάν αυτό επαληθευτεί, συμπλήρωναν οι δεξιοί σε άλλα πηγαδάκια: «Καταλαβαίνετε τι θα γίνει! Θα κυβερνάνε εφ’ όρου ζωής».

(!)

tasia 1

Εκτός από απεργιακή, ήταν και μέρα κατά της ομοφοβίας η χθεσινή. Η Τασία Χριστοδουλοπούλου ξαναχτύπησε, λοιπόν, λέγοντας: «Θα ήθελα να ενημερώσω το Σώμα αλλά και όσους μας παρακολουθούν ότι η σημερινή ημέρα, η 17η Μαΐου, έχει καθιερωθεί ως διεθνής ημέρα κατά της ομοφοβίας. Ο λόγος που έχει επιλεχθεί η συγκεκριμένη ημερομηνία οφείλεται στο γεγονός ότι στις 17 Μαΐου 1990 η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας». Στον Γεράσιμο Γιακουμάτο να το πείτε, κυρία αντιπρόεδρε. Εμείς το ξέρουμε.

offer

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...