Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Στην κουζίνα από… κούνια!

Ο σεφ του «Ready, Steady, Cook», Γ. Παπακώστας μιλάει για την τέχνη της μαγειρικής

Ο σεφ του «Ready, Steady, Cook», Γ. Παπακώστας μιλάει για την τέχνη της μαγειρικής

Από TH
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Οταν από μικρός βρίσκεσαι στις κουζίνες των εστιατορίων που διατηρεί ο πατέρας σου, τότε δεν μπορείς να γίνεις τίποτε άλλο από σεφ! Αυτή είναι η ιστορία ζωής του Γιώργου Παπακώστα, του σεφ που μας συστήθηκε μέσα από το μαγειρικό παιχνίδι του Alpha «Ready, Steady, Cook», στο οποίο παρουσιαστής είναι ο Ακης Πετρετζίκης.

Ο γοητευτικός μάγειρας μίλησε στην «Espresso», σημειώνοντας ότι, παρά την κούρασή του από τις πολλές υποχρεώσεις του στα εστιατόριά του, δεν μπόρεσε να αρνηθεί την πρόταση του φίλου του Ακη, τον οποίο θεωρεί «ένα από τα καλύτερα παιδιά».

Γρήγορα και εύκολα

«Ξέρω ότι μέσα από την εκπομπή ο φίλος μου, ο Ακης, θέλει να μάθει τους Ελληνες, αυτές τις δύσκολες εποχές, από το πώς να φτιάχνουν μόνοι τους ακόμη και το δικό τους ψωμί μέχρι το πώς θα τρίβουν φρέσκες ντομάτες, θα τις βάζουν σε βαζάκια και θα φτιάχνουν γρήγορα μια μακαρονάδα με φρέσκια σάλτσα. Το σύνθημά μας με τον Ακη είναι “τίποτα στα σκουπίδια”. Ολα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά! Πραγματικά, διασκεδάζω στα γυρίσματα, γιατί βάζω στον εαυτό μου μεγαλύτερες δυσκολίες και τρέχω στο στούντιο σαν σίφουνας» αναφέρει. Αν και σεφ με περγαμηνές, ο Γιώργος παραδέχεται ότι δεν έχει χρόνο να μαγειρέψει για τον ίδιο και αφήνεται «στη φροντίδα των άλλων», όπως λέει και γελάει, εννοώντας προφανώς την εδώ και σχεδόν τρία χρόνια σύντροφό του και γνωστή ηθοποιό Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη.

Στη συνέχεια της κουβέντας μας ο γοητευτικός σεφ και επιχειρηματίας κάνει ένα flashback στην ιστορία της οικογένειάς του στην εστίαση: «Η καταγωγή του πατέρα μου είναι από την ορεινή Ναυπακτία. Εφυγε μετανάστης στην Αμερική και κατάφερε, με σκληρή δουλειά, να κάνει 12 εστιατόρια στο Μανχάταν, που λειτουργούσαν σε 24ωρη βάση και πρόσφεραν από ομελέτες μέχρι ριζότο με αστακό. Ωστόσο, ο πατέρας τα πούλησε όλα και ήρθε στην Ελλάδα, γιατί του έλειπε η χώρα του, και άνοιξε πρωτοποριακά, για την εποχή, ρεστοράν».

Πώς βίωσε, όμως, ο ίδιος αυτόν τον εργασιακό… οργασμό; «Με θυμάμαι 12 ετών να παρακολουθώ πώς ελισσόταν στην κουζίνα, ενώ παράλληλα έβλεπα και τη μαμά να φτιάχνει καλό σπιτικό φαγητό, καθώς είχε τρία παιδιά να θρέψει. Μεγάλωσα ουσιαστικά στα μαγαζιά του πατέρα μου».

dfd

Εχοντας πλέον σπουδάσει και ο ίδιος την τέχνη της μαγειρικής δίπλα στον πατέρα του αλλά και σε σχολές στο εξωτερικό, τα δύο τελευταία χρόνια που βρίσκεται μόνιμα στην Ελλάδα άνοιξε τα εστιατόρια The Burger Joint, σε Γλυφάδα και Ψυχικό, με τα αδέλφια του Φάνη και Θανάση.

Γνωρίζοντας, λοιπόν, από πρώτο χέρι τι σημαίνει να είσαι σεφ, ο Γιώργος, μιλώντας στα παρασκήνια της εκπομπής με τους παίκτες, τους ενημερώνει ότι το επάγγελμα απαιτεί υπομονή στις υψηλές θερμοκρασίες και στους φούρνους, ταχύτητα με τα μαχαίρια και εγρήγορση όταν μέσα σε ένα βράδυ πρέπει να ικανοποιηθούν ταυτόχρονα πάνω από 50 τραπέζια. Και για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται ομαδικό πνεύμα και πολλές ώρες δουλειάς!

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....