Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ξεσηκωμός Ποντίων για την τουρκική «εισβολή» στο «Survivor»

Απίστευτη πρόκληση από τον Τούρκο παραγωγό Ατζούν Ιλιτζαλί την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας

Tο «Survivor» έκανε έξαλλους του Ποντίους! Την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο Τούρκος καναλάρχης και παραγωγός του «Survivor» Ατζούν Ιλιτζαλί ανέβασε στο προφίλ του στο Instagram φωτογραφία του Κεμάλ, με το εξής σχόλιο: «Χαρούμενα 19α γενέθλια Μαΐου! Να γιορτάσουμε τον μεγάλο μας ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που θυμάμαι με αγάπη και σεβασμό!»

Την ημέρα δηλαδή που ο Ελληνισμός θρηνεί τον σφαγιασμό, τον βιασμό και την εκδίωξη από τα σπίτια τους 353.000 Ποντίων και ζητά συγγνώμη και δικαίωση από τους Τούρκους, εκείνος γιορτάζει την αναγέννηση του τουρκικού κράτους. Και αυτό συνέβη λίγες ώρες πριν από τη δεύτερη αναμέτρηση των Ελλήνων και των Τούρκων στο «Survivor», που γίνεται -όπως ισχυρίζεται ο Τούρκος παραγωγός- για την προώθηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Επικαλείται, λοιπόν, μια ελληνοτουρκική φιλία, την οποία εμείς ως Ελληνες πολύ θα επιθυμούσαμε, αλλά που η γειτονική χώρα «ξεχνά» καθημερινά, με παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας και των χωρικών μας υδάτων!

Και φαίνεται ότι δεν ξεχνά μόνο η Τουρκία, ξεχνά και ο Σκάι, ο οποίος αποφάσισε -εκτάκτως- να προβάλει τα δύο επεισόδια παραμονή και ανήμερα την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, προφανώς στον βωμό της τηλεθέασης.

Το σχόλιο Τανιμανίδη

«Οι φιλίες των λαών δεν συγκροτούνται πάνω στον καρσιλαμά, το ιμάμ μπαϊλντί, το ποδόσφαιρο και το “Survivor”. Συγκροτούνται μόνο με την αναγνώριση από πλευράς των θυτών όσων έκαναν εις βάρος των θυμάτων τους. Εφόσον η Τουρκία παραδεχτεί τα όσα έχει κάνει εις βάρος μας, σταματήσει να κάνει τις ίδιες γενοκτονίες στο εσωτερικό της, τότε μόνο μπορεί να συγκροτηθεί ελληνοτουρκική φιλία» σχολίασε ο πατέρας του Σάκη Τανιμανίδη, παρουσιαστή του ελληνικού «Survivor» και Πόντιος.

gwe5tg 1Ο Στέφανος Τανιμανίδης (μικρή φωτό), επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) και νυν γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού (ΠΑΣΠΕ), μιλώντας στη Χριστίνα Λαμπίρη είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο γιος του δεν γνώριζε πως τα επεισόδια θα προβάλλονταν τις συγκεκριμένες μέρες, αφού είχαν γυριστεί πέντε μέρες νωρίτερα. «Θεωρώ ότι είναι λάθος που σήμερα παραγωγός και κανάλι παίζουν την εκπομπή. Τον Σάκη τον ενημέρωσα εγώ χθες ότι θα παίξει η εκπομπή» είπε. Και ο ίδιος ο Σάκης όμως πήρε θέση: «Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω πως θα έπρεπε να παίξει το συγκεκριμένο επεισόδειο μια άλλη ημερομηνία, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που το αποφασίζει».

Ο «Τσουτσού Κομπρεσέρ» και ο «Χιπ Χοπ Ντεμέκ»

Μπορεί οι δύο αγώνες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων… survivors να είχαν νικητή και χαμένο, όμως και αυτή τη φορά οι χρήστες του twitter ήταν αυτοί που… ξεπέρασαν εαυτόν, με τα δεκάδες εμπνευσμένα σχόλιά τους: «Η τουρκική ομάδα έχει εφτά Ντάνους, ας το αποδεχτούμε ψύχραιμα», «Αν έπαιζε η Λάουρα, θα μας είχαν πάρει gwe5tg 2οχτώ νησιά από τα Επτάνησα», «Να δεις που στην Τουρκία υπάρχει ΤΕΙ για Survivor», «Να πανηγυρίζουμε με Βαλαβάνη, εκεί μας καταντήσατε» ήταν μερικά από τα απολαυστικά tweets.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και αυτά που έδιναν στους αγαπημένους ήρωες της καθημερινότητάς μας τουρκικά ονόματα! Ο μισθοφόρος μετονομάζεται σε «Μπουνταλά Μανάβ», ο Ντάνος σε «Τσαμπουκά Αγάς», ο Μπο σε «Χιπ Χοπ Ντεμέκ», η Ευρυδίκη σε «Αλαφούζ Ρουσφέτ» και -last, but not least- ο «Mr 4.000» Γιάννης Σπαλιάρας (φωτό) μετονομάζεται σε «Τσουτσού Κομπρεσέρ»!

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...