Θαύμα! Η Αγία Ελένη εμφανίστηκε σε πιστή που ήταν άρρωστη

Γυναίκα στο Σαράντι της Κύπρου που ήταν άρρωστη έγινε καλά!

Η χάρη της αγίας Ελένης έσωσε μια θεοσεβούμενη γυναίκα από το χωριό Σαράντι της Κύπρου, η εκκλησία του οποίου είναι αφιερωμένη στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.

Σύμφωνα με το κήρυγμα του μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου, που περιέγραψε το θαύμα στο ποίμνιό του, η γυναίκα έπασχε από σοβαρή ασθένεια, αλλά η ισαπόστολος τη θεράπευσε, ζητώντας της παράλληλα να μεσολαβήσει για να πραγματοποιηθούν τα θυρανοίξια του ναού του χωριού, τα οποία δεν είχαν γίνει ποτέ.

Ο μητροπολίτης ανέφερε ότι η γυναίκα επιχείρησε αρχικά να ενημερώσει τον ιερέα του χωριού περιγράφοντας πώς η αγία Ελένη εμφανίστηκε στον ύπνο της, ωστόσο εκείνος την αποπήρε, λέγοντάς της ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε πάντα στα όνειρα. Εναν χρόνο μετά, η αγία Ελένη εμφανίστηκε και πάλι στον ύπνο της γυναίκας, λέγοντάς της: «Οταν έρθει ο δεσπότης, να το πεις σ’ αυτόν». Ετσι κι έκανε, και ο μητροπολίτης Μόρφου, αφού την άκουσε προσεκτικά, φρόντισε αμέσως να διαπιστώσει εάν κατά το παρελθόν είχαν τελεστεί τα εγκαίνια του ναού.

«Εισήλθα στο ιερό μαζί με τον παπά και σηκώσαμε τα ενδύματα της αγίας τράπεζας, για να δούμε αν υπάρχει ο “ομφαλός” -όπως εμείς έχουμε ομφαλό, έχει και η αγία τράπεζα, γιατί είναι ζωντανό σώμα-, όπου μέσα τοποθετούμε λείψανα μαρτύρων κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ενός ναού. Να δούμε αν υπάρχουν οι τέσσερις οπές των ευαγγελιστών. Και βλέπουμε να μην υπάρχει τίποτα. Ηταν σκέτο μάρμαρο!» ανέφερε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης και συνέχισε: «Κοιτάξαμε και κάτω από την αγία τράπεζα αν υπάρχει το φυτόν, όπως λέγεται.

Διότι κάποιες παλαιές άγιες τράπεζες έχουν τοποθετημένα τα λείψανα των μαρτύρων σ’ αυτή την οπή, στο φυτόν. Δεν υπήρχε τίποτα που να δεικνύει ότι ο ναός είχε εγκαινιαστεί κι έτσι ορίσαμε ημερομηνία για τα εγκαίνια. Την ημέρα των εγκαινίων ευωδίασε η εκκλησία όλη, δείγμα ότι η αγία Ελένη ευαρεστήθηκε από την πράξη των εγκαινίων» καταλήγει ο μητροπολίτης Μόρφου.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ