Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

«Ο παράδεισος των κυριών»: Ο Πάρης ανακοινώνει την απόφασή του να...

Έχει ξημερώσει η μέρα που ο Παράδεισος των κυριών...

Ερωτευμένος ο εγγονός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Λίγες μόλις ημέρες μετά την κηδεία του παππού του...

«Λόγω της Ελένης Μενεγάκη παντρεύτηκα με ορθόδοξο γάμο»

Ο καταξιωμένος ηθοποιός και τραγουδιστής σε συνέντευξή του αναφέρθηκε...

Ξέσπασε η Έλενα Χριστοπούλου: «Να με κυνηγάς, να με πολεμάς, να με...

Η Έλενα Χριστοπούλου καλεσμένη της εκπομπής «Έλεος» αναφέρθηκε στα...

Στα ίχνη των Ελλήνων Ghostbusters

Τα μέλη της Greek Paranormal Society κυνηγούν φαντάσματα και προσπαθούν να εξηγήσουν τα «ανεξήγητα»

Τα μέλη της Greek Paranormal Society κυνηγούν φαντάσματα και προσπαθούν να εξηγήσουν τα «ανεξήγητα»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΛΤΟ ΣΑΜΠΑΝΗ

Οι θρυλικοί Ghostbusters υπάρχουν και αναζητούν πλάσματα από άλλες διαστάσεις στην Ελλάδα! Η «Espresso» συνάντησε τα έξι μέλη της Greek Paranormal Society, η οποία επιδίδεται τα τελευταία τρία χρόνια στην έρευνα γύρω από αστικούς μύθους και θρύλους που αφορούν φαντάσματα, πνεύματα και κάθε είδους μεταφυσική δραστηριότητα σε όλη την ελληνική επικράτεια.

12697368 10207642366392687 4569027937586973238 o

Οι Eλληνες «κυνηγοί του ανεξήγητου» έχουν στόχο να δώσουν όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένες απαντήσεις σε φαινόμενα που έχουν αναφερθεί κατά καιρούς και δείχνουν να ξεφεύγουν από τα όρια του «φυσιολογικού». Τα τελευταία χρόνια έχουν επισκεφτεί δεκάδες σημεία που θεωρούνται «στοιχειωμένα», ακολουθώντας πάντα τον κανόνα «κλείσε τα μάτια σου, άνοιξε το μυαλό σου». Σε κάθε υποβλητικό και σκοτεινό μέρος που επισκέπτονται, τα μέλη της Greek Paranormal Society βιντεοσκοπούν τη δραστηριότητά τους και ανεβάζουν ολοκληρωμένα ντοκιμαντέρ στην εκπομπή τους στο YouTube.

Μεταξύ αυτών που έχουν ερευνήσει γυρίζοντας επεισόδια είναι το Σανατόριο της Πάρνηθας, που κατά πολλούς θεωρείται «στοιχειωμένο», τα Μετέωρα, σε ορισμένα σημεία των οποίων έχει υποστηριχτεί πως υπάρχουν φαντάσματα, και η Νεραϊδοπηγή της Ελάτης στα Τρίκαλα, όπου σε μια βρύση υπάρχουν αναφορές για νεράιδες και φαντάσματα. Η «Espresso» αποφάσισε να τους ακολουθήσει στο τελευταίο τους γύρισμα στην Aνω Σκοτίνα της Πιερίας. Εκεί υπάρχουν «μύθοι» για το παλιό νεκροταφείο του χωριού, που λένε πως ακούγονται φωνές και ότι το βράδυ εμφανίζονται περίεργα φώτα.

dsc00817

Ο ιδρυτής της ομάδας Παύλος Καλταβερίδης μετά το γύρισμα του επεισοδίου μίλησε για την προσπάθειά τους να ερμηνεύσουν τα… ανερμήνευτα: «H Greek Paranormal Society (GPS) ιδρύθηκε με απώτερο σκοπό την έρευνα και την προσπάθεια εξήγησης φαινομένων γύρω από τον κόσμο του αοράτου, του μεταφυσικού και των πνευμάτων. Πρώτο μας όπλο είναι η λογική και με βασικό σύμμαχο την τεχνολογία προσπαθούμε να δώσουμε ορισμένες απαντήσεις σε ζητήματα που κατά καιρούς έχουν προβληματίσει την κοινή γνώμη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Πρόκειται για την πρώτη ομάδα που προσπαθεί μέσα από την ανάδειξη της ομορφιάς του κάθε τόπου να προβάλλει με εικόνες και πλάνα τους μύθους, τους θρύλους, τις αστικές ιστορίες και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με το ανεξήγητο» δηλώνει.

dsc00819

Το μαγευτικό αλλά και ανατριχιαστικό ταξίδι της ομάδας στον αθέατο κόσμο ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014 με επισκέψεις σε διάφορα μέρη σε όλη την Ελλάδα, όπου υπήρξαν στο παρελθόν και διαρκούν ως τις μέρες μας αναφορές για εμφανίσεις πνευμάτων, φαντασμάτων και παραφυσικών φαινομένων. «Δεν πιστεύουμε ό,τι μας λένε και μας δείχνουν. Πηγαίνουμε σε μέρη που από κάποιους θεωρούνται στοιχειωμένα και προσπαθούμε να δώσουμε λογικές εξηγήσεις (αν υπάρχουν) για το τι μπορεί να παρερμήνευσαν αυτοί που λένε ότι βίωσαν κάτι παραφυσικό.

Μένουμε ολόκληρα βράδια μόνοι μας σε αυτά τα μέρη. Κάνουμε παρατηρήσεις και προσπαθούμε να μεταφέρουμε σε μορφή επεισοδίων (Show) τη συνολική εμπειρία και προσπάθεια της ομάδας» εξηγεί στην «Espresso» ο Παύλος Καλταβερίδης και διευκρινίζει: «Κύριος σκοπός του project μας είναι η ανάδειξη του κάθε τόπου που επισκεπτόμαστε και της ιστορίας, της παράδοσης και της λαογραφίας του».

Οπως αποκαλύπτει ο ιδρυτής της Greek Paranormal Society, όλα άρχισαν όταν είδε αντίστοιχες «έρευνες» στον χώρο του διαδικτύου. Μη αντέχοντας την υπερβολή, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να επισκεφτεί τα σημεία που άλλοι τα θεωρούν de facto στοιχειωμένα. Ενα από αυτά ήταν και το νεκροταφείο στον μακρινό οικισμό, όπου βρέθηκε και η «Espresso».

11088749 10205438018605370 6563662179379635704 o

«Ξεκινήσαμε την αναζήτησή μας εξαιτίας της υποκρισίας και της υπερβολής που βλέπαμε στο YouTube και σε ιστοσελίδες του ίντερνετ. Ετσι, είπα να βρω κάποιους ανθρώπους να αρχίσουμε να τεστάρουμε κι εμείς αυτά που έκαναν και έλεγαν μερικοί. Στην πρώτη μας σεζόν επικεντρωθήκαμε σε πειραματισμούς με την τεχνολογία που δήθεν μπορεί να “πιάσει” το υπερφυσικό και σε διαφορές τεχνικές που χρησιμοποιούνται, ώστε να μη μας πει κανείς “πώς απορρίπτετε κάτι, εφόσον δεν το δοκιμάσατε;”. Το συμπέρασμα που βγάλαμε εμείς είναι ό,τι ακριβώς υποψιαζόμασταν από την αρχή: ότι τα μηχανήματα και οι θεωρίες του λεγόμενου ghost hunting είναι μια… ψευδοεπιστήμη!» αναφέρει. Το κίνητρο της ομάδας είναι να δείξει στον κόσμο τι μπορεί να συμβαίνει σε ένα μέρος όπου υποτίθεται πως υπάρχει μεταφυσική δραστηριότητα και να εξηγήσει αν κάποια από όσα έχουν γίνει θρύλος ισχύουν, έχουν παρερμηνευτεί ή είναι απλώς μια υπερβολή.

Θρύλοι γύρω απο το παραφυσικό

Εκτός από τον ιδρυτή της Greek Paranormal Society Παύλο Καλταβερίδη και τον συνιδρυτή και σκηνοθέτη των επεισοδίων Διονύση Μωραΐτη, στην προσπάθεια της ομάδας… εξήγησης του ανεξήγητου συμμετέχουν άλλα τέσσερα άτομα. Ο Θάνος Σμυρναίος είναι αυτός που εντοπίζει το περιεχόμενο που θα έχει κάθε επεισόδιο της ομάδας.

Αναζητεί πάντοτε την ιστορία, την παράδοση και τη λαογραφία του τόπου, αλλά και όλους τους θρύλους γύρω από το παραφυσικό. Την κάμερα της ομάδας χειρίζεται η Φωτεινή Δίγκα, ενώ πρόσφατα εντάχθηκαν και οι Νίκος Τζαβέλλας και Βαλάντης Αθάνατος, μαζί με τους οποίους ξεκίνησαν την καινούργια σειρά τους στο YouTube, που λέγεται «Paranormal quest». Σε αυτή τη σειρά επισκέπτονται μέρη τα οποία λέγεται ότι είναι στοιχειωμένα και η ομάδα προσπαθεί να μεταφέρει τι πραγματικά συμβαίνει.

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κι όμως αυτό το ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ έχει 30 χρόνια διαφορά και δεν φαίνεται καθόλου

Ο γνωστός πρωταγωνιστής βγήκε για ψώνια στο κέντρο της...

Συγκλονίζει ο Τέρης Χρυσός: «Θέλω να πεθάνω για να λυτρωθώ»

Κραυγή απόγνωσης και απελπισίας από τον τραγουδιστή Τέρη Χρυσό...

«Σασμός»: Ο Λευτέρης επισκέπτεται τον πεθερό του Φαρμάκη και τα μαθαίνει όλα

Η Στέλλα στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Σασμός» ζητά...

Επιχειρηματίας, πρώην σύζυγος τηλεπερσόνας με ύφος πολλά καρδιναλίων στο Μονακό

Αλαλούμ είναι η κατάσταση που επικρατεί στην κοσμική Αθήνα,...

Αδελφός Κατερίνας Γώγου: «Να μην ακούω βλακείες ότι αυτοκτόνησε»

Στην εκπομπή «Στούντιο 4» μίλησε ο αδελφός της αείμνηστης...

Μετά τις δηλώσεις της Βατίδου για τη σύντροφο του Κούγια εκείνος εξέδωσε ανακοίνωση

Μετά τις δηλώσεις της Εύης Βατίδου για τη σύντροφο...

Νυχτοπερπάτησαν μετά από καιρό και τους «τσακώσαμε»

Το γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ κάνει σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις...

Πανέμορφη η μητέρα πετυχημένης τραγουδίστριας

Μπορεί μαμά και κόρη να είναι κούκλες ωστόσο μεταξύ τους δεν μοιάζουν σχεδόν καθόλου. Το σίγουρο είναι πως ο χρόνος είναι φίλος