Επιδημία κλοπών

Αλλα τρία νοσοκομεία έγιναν στόχος «ποντικών»

Αλλα τρία νοσοκομεία έγιναν στόχος «ποντικών»

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει το φαινόμενο των κλοπών ιατρικού εξοπλισμού από τα νοσοκομεία της χώρας. Μετά τη θρασύτατη κλοπή εργαλείων και μηχανημάτων μεγάλης αξίας από το Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», οι επαγγελματίες «ποντικοί», που φαίνεται ότι πουλάνε τη λεία τους σε ιδιωτικά θεραπευτήρια στις βαλκανικές χώρες, κατάφεραν να εισβάλουν σε άλλα τρία δημόσια νοσοκομεία στον Βόλο, στη Λαμία και τη Λάρισα!

Σε όλες τις περιπτώσεις οι άγνωστοι, που φαίνεται πως διαθέτουν αρκετές γνώσεις όσον αφορά την τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας, έκλεψαν εξειδικευμένα εργαλεία, όπως γαστροσκόπια και κολονοσκόπια! Μάλιστα, όπως στην περίπτωση του «Αγίου Σάββα», τα περισσότερα ήταν δωρεές από εύπορους ευεργέτες.

Στην περίπτωση του Νοσοκομείου της Λαμίας, εκτός από τα γαστροσκόπια και τα κολονοσκόπια, άρπαξαν κι ένα βρογχοσκόπιο, με τη συνολική αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνάει τα 400.000 ευρώ! Συνέπεια των κλοπών είναι η μεγάλη καθυστέρηση στις εξετάσεις ασθενών που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ολες τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται η συγκεκριμένη συμμορία αναμένεται να τις αναλάβει άμεσα η ειδική ομάδα της Ασφάλειας, που δημιουργήθηκε μετά την κλοπή στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας».

Οπως αποκάλυψε η «Espresso» σε σχετικό ρεπορτάζ της, οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ήδη στείλει στη Europol αναλυτικό σήμα με τα χαρακτηριστικά των κλεμμένων μηχανημάτων, προκειμένου να διαβιβαστεί στις αστυνομικές Αρχές των βαλκανικών χωρών, ώστε να πραγματοποιηθούν έρευνες.

Κι αυτό, καθώς εκτιμάται πως τα ιατρικά μηχανήματα που εκλάπησαν θα καταλήξουν τελικά σε ιδιωτικά θεραπευτήρια σε χώρες της χερσονήσου του Αίμου.

«Υπάρχει ελπίδα να εντοπίσουμε αυτά τα ιατρικά μηχανήματα, κυρίως αυτά που εκλάπησαν από τον “Αγιο Σάββα”, καθώς είναι τελευταίας τεχνολογίας και ο σειριακός αριθμός που τα συνοδεύει είναι αποκλειστικός.

Οταν, λοιπόν, θα χρειαστούν επισκευή και κυρίως συντήρηση, που θα πρέπει απαραίτητα να γίνουν από εξειδικευμένο προσωπικό των εταιριών κατασκευής, τότε θα αποκαλυφτούν άμεσα οι παραλήπτες» λέει στην «Espresso» αστυνομικός που εμπλέκεται στις έρευνες για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι είναι σε διαρκή συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και είναι θέμα ημερών η σύλληψη της σπείρας.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ