Ψαράς στην Κυλλήνη βρήκε οστά από παράξενο φαλαινοειδές

Μπροστά σε ένα παράξενο αλλά και ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκε ο καπετάνιος ενός αλιευτικού στην Κυλλήνη, όταν είδε στον βυθό της θάλασσας κάτι που έμοιαζε με πελώρια οστά

Μπροστά σε ένα παράξενο αλλά και ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκε ο καπετάνιος ενός αλιευτικού στην Κυλλήνη, όταν είδε στον βυθό της θάλασσας κάτι που έμοιαζε με πελώρια οστά. Ο ψαράς Αρίστος Χατζήπαπας έβγαλε στην επιφάνεια τα περίεργα ευρήματα που, όπως εκτιμά, είναι μάλλον σκελετός φαλαινοειδούς.

«Το ένα οστό πρέπει να είναι από το κεφάλι και το άλλο από πλευρό και έχει μήκος κοντά στα τρεισήμισι μέτρα» λέει ο έμπειρος αλιέας, ο οποίος ειδοποίησε ειδικούς να έρθουν για να εξετάσουν το εύρημά του.

Στο παρελθόν ο καπετάνιος έχει ψαρέψει αρκετά μεγάλα πλάσματα της θάλασσας, όπως καρχαρίες και μεγάλους ξιφίες.

Ομως, ένας σκελετός από φάλαινα δεν είναι κάτι το συνηθισμένο. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε αναφέρει κάποιος από τους ψαράδες της περιοχής ότι είδε κάποιο πελώριο θηλαστικό, όπως είναι η φάλαινα. Ωστόσο, τελευταία έχουν έρθει στα ελληνικά νερά σπάνια είδη που δεν υπήρχαν στο παρελθόν.

«Δεν ξέρουμε πώς έχουν έρθει εδώ, ίσως από το Σουέζ, δεν ξέρω. Πάντως τελευταία έχουν εμφανιστεί περίεργα ψάρια, μη εμπορεύσιμα και βέβαια όχι σε μεγάλη ποσότητα» λέει ο κ. Χατζήπαπας.

Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε εμφανιστεί στην Ικαρία ένα είδος φαλαινοδέλφινου, ο ζιφιός, που είναι σπάνιο είδος θηλαστικού. Αμέσως ενημερώθηκαν ειδικοί από το Ινστιτούτο «Αρχιπέλαγος», προκειμένου το κήτος να απομακρυνθεί με ασφάλεια από τις ακτές, καθώς φαινόταν τραυματισμένο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Το δις εξαμαρτείν για τον Βούρο

Παντρεύτηκε δεύτερη φορά την τρίτη σύζυγό του, από την οποία είχε...

Αυτόφωρο για τους αρνητές της μάσκας!

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εκείνοι που δεν  εφαρμόζουν...

Στήριγμα σε φοιτητές και γονείς η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

Στήριγμα στους νέους που ξεκινούν την ενήλικη ζωή τους, αλλά και...

Το τζακ ποτ της χρονιάς στο ΛΟΤΤΟ με 1,4 εκατ. ευρώ

Κέρδη ρεκόρ για το 2020 κληρώνει απόψε το ΛΟΤΤΟ, με το...

Παγκόσμια εκστρατεία για τα έντυπα ΜΜΕ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων IFJ και η Παγκόσμια Ενωση UNI Global...