Τρεις παπάδες στη Μυτιλήνη φορούν στολή πυροσβέστη και παλεύουν με τις φλόγες

Δεν είναι και η πιο συνηθισμένη εικόνα ο ιερέας να αφήνει για λίγο το θυμιατό και το κήρυγμα και να πιάνει την πυροσβεστική μάνικα, τρέχοντας μέσα στις φωτιές με εξοπλισμό πυροσβέστη… Κι όμως, τρεις ιερείς της Λέσβου δεν περιορίζονται στα ιερατικά καθήκοντά τους, αλλά συμμετέχουν ενεργά στη δασοπροστασία του νησιού και την επιχείρηση κατάσβεσης κάθε πυρκαγιάς που εκδηλώνεται. Είναι τρεις εθελοντές πυροσβέστες, οι οποίοι εδώ και χρόνια ζήτησαν και πήραν τη σχετική άδεια από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο, καθώς δεν ήθελαν να μένουν άπραγοι και αμέτοχοι στις περιπτώσεις που το νησί δοκιμάζεται από κάποια πυρκαγιά. 

Οι ιερείς πυροσβέστες, όμως, πρέπει να βρίσκονται διαρκώς σε ετοιμότητα, τόσο σωματική όσο και επιχειρησιακή, γι’ αυτό συμμετέχουν πάντοτε σε ασκήσεις πυρόσβεσης. Πριν από λίγες ημέρες φόρεσαν τις πυροσβεστικές στολές τους και τον εξοπλισμό τους και έδωσαν το «παρών» στην άσκηση «ΔΙΑ – ΠΥΡΟΣ 2017», που έγινε στην περιοχή Θόλος Αχλαδερής.

Η συγκεκριμένη άσκηση ήταν ευρείας κλίμακας και διεξήχθη στα νησιά της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου. Ηταν άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης σε πραγματικές συνθήκες, για να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των φορέων που συμμετέχουν στη δασοπυρόσβεση.

Οι κληρικοί ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις και δήλωσαν «ετοιμοπόλεμοι» σε περίπτωση που χρειαστεί να αναμετρηθούν με την… κόλαση της πυρκαγιάς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΑΛΑΣ

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ