Ιέρειες του sex 18.000 Ελληνίδες!

Η οικονομική κρίση έχει βγάλει στο πεζοδρόμιο περίπου 18.000 Ελληνίδες, οι οποίες βγάζουν το ψωμί τους πουλώντας το κορμί τους

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΜΙΛΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Η οικονομική κρίση έχει βγάλει στο πεζοδρόμιο περίπου 18.000 Ελληνίδες, οι οποίες βγάζουν το ψωμί τους πουλώντας το κορμί τους. Αυτές αποτελούν το 35%-40% των ιερειών του έρωτα, καθώς οι υπόλοιπες είναι αλλοδαπές.

Το ανησυχητικό, όμως, είναι ότι από τους 350 οίκους ανοχής που λειτουργούν σήμερα, μόλις δύο έχουν άδεια και η παροχή ερωτικών υπηρεσιών γίνεται κυρίως στους δρόμους!

Τα ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσίασε ο προϊστάμενος του Τμήματος Καταπολέμησης της Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής Ευθύμιος Παπαδόπουλος στο πλαίσιο της ημερίδας «Η εργασία στο σεξ στην Ελλάδα: Η πραγματικότητα και οι προοπτικές», που διοργάνωσαν χθες στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας και το AIDS Healthcare Foundation Europe. Το «παρών» έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος τα «άκουσε» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην πιο σκληρή βιομηχανία της χώρας και τα κενά του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

«Αυτή η συζήτηση θα έπρεπε να είχε επιβληθεί όταν ο τότε υπουργός Υγείας με απαράδεκτο τρόπο είχε στοχοποιήσει και είχε ποινικοποιήσει οροθετικές γυναίκες, αντί να θίξει το θέμα της παράνομης πορνείας σε σωστή βάση…» είπε ο υπουργός Εσωτερικών. Συγκλονιστικά ήταν τα στοιχεία που παρουσίασε ο καθηγητής Εγκληματολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Γρηγόρης Λάζος.

Περίπου 12.000.000 μισθώσεις

«Τα έτη 2012, 2013 και 2014 η πορνεία στην Ελλάδα παρουσίασε μικρή άνοδο, ενώ το 2015 μειώθηκε ελαφρώς. Ετησίως γίνονται περίπου 11.200.000-12.100.000 μισθώσεις εκδιδόμενων γυναικών, με τιμές που κυμαίνονται από 10 έως 50 ευρώ, ενώ υπάρχουν και ιερόδουλες από την υποσαχάρια Αφρική στην Αριστοτέλους, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και για 5 ευρώ» είπε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και η γενική γραμματέας του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών Αννα Κουρουπού. Ακόμη, μίλησαν οι ακτιβίστριες του ολλανδικού συνδικάτου εργαζομένων στο σεξ «PROUD» Eva Duif και Yvette Luhrs, και ο ακτιβιστής εργαζόμενος στον χώρο του σεξ Thierry Schaffauser.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ