Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Το παραμύθι της Μελάνια Τραμπ με το αισιόδοξο τέλος για τον Δημητράκη

Πραγματοποιήθηκε η μεταμόσχευση καρδιάς στο Ελληνόπουλο που συγκίνησε την πρώτη κυρία των ΗΠΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Σε μετεγχειρητική φάση βρίσκεται πια ο μικρός Δημήτρης, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης για τη μεταμόσχευση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε. Η εγχείρηση έγινε λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, κατά την οποία η Μελάνια Τραμπ ξεφύλλισε μαζί με τον τρίχρονο ελληνικό βιβλίο με παραμύθια.

rfefrΟπως ενημέρωσε την «Espresso» το νοσοκομείο Bambino Gesù της Ρώμης, η μεταμόσχευση καρδιάς έγινε το βράδυ μεταξύ 24 και 25 Μαΐου από τον χειρουργό Αντόνιο Αμοντέο, ο οποίος είναι επικεφαλής του Τμήματος Μηχανικής και Καρδιοαναπνευστικής Υποστήριξης και Μεταμόσχευσης Τεχνητής Καρδιάς του νοσοκομείου. Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε αμέσως μόλις έφτασε στο νοσοκομείο μόσχευμα καρδιάς, το οποίο ήταν συμβατό.

«Η επέμβαση πήγε καλά» αποκαλύπτει πηγή του νοσοκομείου στην «Espresso», προσθέτοντας ότι το μικρό Ελληνόπουλο βρίσκεται τώρα σε φάση εντατικής παρακολούθησης. H μετεγχειρητική περίοδος θεωρείται κρίσιμη, όπως επισημαίνεται, καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι, όπως η πιθανότητα απόρριψης του μοσχεύματος από τον οργανισμό, καθώς και πιθανών λοιμώξεων που μπορεί να προκληθούν από το γεγονός ότι το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ιδιαίτερα εξασθενημένο στη συγκεκριμένη φάση.

Η οικογένεια του μικρού Δημήτρη, η οποία βρίσκεται ανελλιπώς στο πλευρό του, γνωστοποίησε ότι, πριν προχωρήσει σε οποιοδήποτε σχόλιο, προτιμά να περιμένει την ολοκλήρωση της παρακολούθησης της μετεγχειρητικής πορείας του παιδιού, καθώς ζει σε κατάσταση μόνιμης αγωνίας από τότε που μια λοίμωξη του αναπνευστικού προκάλεσε μυοκαρδίτιδα.

Η μεταφορά

Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016 οργανώθηκε η πολύ δύσκολη μεταφορά του παιδιού τους στο ιταλικό νοσοκομείο από την εντατική του Ωνασείου. Ηταν τόσο οριακή τότε η κατάστασή του, που οι γιατροί έδωσαν esr 2605 001 cmykαγώνα για να το σταθεροποιήσουν με τη βοήθεια μηχανήματος, ώστε να αντέξει το ταξίδι με το C-130. Χρειάστηκε ακόμα και η συνδρομή της Αστυνομίας για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί!

Αφού έφτασε στο νοσοκομείο Bambino Gesù υποβλήθηκε σε επέμβαση για την τοποθέτηση συσκευής που υποστήριζε μηχανικά την καρδιακή λειτουργία, μέχρι που το μόσχευμα έφτασε στο νοσοκομείο, λίγο μετά την αναχώρηση της Μελάνια Τραμπ.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτει το προσωπικό του νοσοκομείου, ασχολήθηκε αρκετή ώρα με τον μικρό Δημήτρη και του ξεφύλλισε το βιβλίο με παραμύθια «Ιστορίες για όνειρα γλυκά 2». Η ιστορία του τρίχρονου Ελληνόπουλου την «άγγιξε» ιδιαίτερα, όπως έχουν αποκαλύψει άτομα που βρέθηκαν κοντά της κατά την επίσκεψή της στο δωμάτιο του Δημήτρη. Εξηγούν ότι η κυρία Τραμπ συγκινήθηκε από την ιστορία του και την ψυχική δύναμη των γονιών του, οι οποίοι δεν φεύγουν από το πλευρό του. Δήλωσε δε ευγνώμων για την ανθρωπιά των γιατρών και των νοσοκόμων. «Η Μελάνια Τραμπ συγκινήθηκε ιδίως όταν εισήλθε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου άκουσε τις δύσκολες ιστορίες πολλών ασθενών, μεταξύ των οποίων και του μικρού Ελληνόπουλου» επιβεβαίωσε στην «Espresso» η πρόεδρος του νοσοκομείου Bambino Gesù Μαριέλα Ενοκ, προσθέτοντας ότι ήταν μια συγκινητική στιγμή για όλους.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...