Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Η ήρεμη δύναμη στα μεγάλα σαλόνια της Αθήνας

Η Ρούλα Σιδεράκη, σύζυγος του μεγαλοχρηματιστή Γιώργου Λινάτσα, απολαμβάνει προβολή χάρη στην απλότητά της

Αν και δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς debutante τη Ρούλα Σιδεράκη Λινάτσα, αφού η διαδρομή της στα μεγάλα σαλόνια της Αθήνας, και όχι μόνο, έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται ποια είναι και γιατί απολαμβάνει τόση προβολή.

Ελάχιστα είναι τα κοσμικά events των κυριών στα οποία δεν βρίσκεται (και φωτογραφίζεται), συμπεριλαμβανομένων των σπουδαιοτέρων (και ακριβοτέρων).

wa4tgaertΗ απάντηση βρίσκεται τόσο στην προσωπική της ακτινοβολία, στην καλοσύνη και την απλότητα όσο, βέβαια, και στο οικονομικό εκτόπισμα του πολύ χαμηλότερου προφίλ συζύγου της, του μεγαλοχρηματιστή Γιώργου Λινάτσα, που, όπως λέγεται στην αγορά, βρίσκεται μαζί με την (κυπριακή) εταιρία του Axia Ventures Group Ltd πίσω από πολλά εκ των μεγαλύτερων deals που έχουν γίνει στα χρόνια των Mνημονίων. Ο ίδιος μοιάζει να απεχθάνεται τη δημοσιότητα, εν αντιθέσει με την καλοπροαίρετη σύζυγό του, εκ των διακεκριμένων μελών του Τatoi Club.

Συνεισφορά

Πρόθυμη να βοηθήσει κάθε φιλανθρωπική προσπάθεια και παρούσα σε όλα τα καλέσματα κοινωνικής συνεισφοράς των κύκλων της, έδωσε τελευταία το «παρών» και στο μεγάλο επετειακό δείπνο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), που παρατέθηκε στο Ecali Club, με αφορμή τα 80 χρόνια λειτουργίας της, καταβάλλοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό της πρόσκλησης.

Ομως, η Ρούλα, η οποία έλκει την καταγωγή της από την όμορφη Χαλκίδα, είναι παντού. Από το οpening cocktail party για το καλοκαιρινό club διασκέδασης Oozora του Γιάννη Μωράκη και τα εγκαίνια της έκθεσης κοσμημάτων Designer Jewelry στο κτίριο του One Athens έως το πάρτι της WIN Hellas «In her honor» για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας στο Tier στο Ψυχικό, το ladies lunch για τους σκοπούς του MDA Ελλάς στο Nolita και την επίδειξη μόδας της Σήλιας Κριθαριώτη. Αυτά μόνο κατά τους τελευταίους λίγους μήνες.

Oμως, δεν είναι παντού μόνο στην Ελλάδα όπου μπορεί να τη συναντήσεις απλή και καταδεκτική και πάντοτε με το χαμόγελο στα χείλη, από τον Παρνασσό έως τα πιο μικρά ξερονήσια του Αιγαίου, αλλά και στο εξωτερικό: από τη Ρώμη και τη Νέα Υόρκη έως τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη και την Μπανγκόκ.

Διαδρομές, για τους περισσοτέρους επικές, που διευκολύνουν, όμως, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του συζύγου της, τον οποίο συχνά συνοδεύει στο εξωτερικό. Αγαπημένο ζευγάρι, που χαίρεται όποτε μπορεί, μαζί με τα δύο αγόρια του, τα ταξίδια του. Βλέπετε, ο 48χρονος Γιώργος Λινάτσας πρέπει να ταξιδεύει πολύ. Η δουλειά του είναι να βρίσκει λεφτά. Πολλά λεφτά για χρηματοδοτήσεις μεγάλων εταιριών.

Τα super deals της Axia Ventures Group Ltd

H Axia Ventures Group Ltd και οι τρεις, μαζί με τον Λινάτσα, βασικοί μέτοχοι και ιδρυτές θεωρούνται μια από τις ομάδες με τις καλύτερες διασυνδέσεις στη Wall Street. Στην πιάτσα λέγεται ότι, εάν κάποιος Ελληνας μπορεί να σηκώσει αμερικανικά λεφτά, αυτός είναι ο Γιώργος Λινάτσας.

Η Axia λειτουργεί ως σύμβουλος μεγάλων επιχειρήσεων και ως ανάδοχος σε αυξήσεις κεφαλαίου και ομολογιακές εκδόσεις, όπως αυτές των ελληνικών τραπεζών. Από όλες αυτές τις δουλειές, η Axia αμείβεται με τις νόμιμες προμήθειες για τα κεφάλαια που φέρνει.

Οι συνεργασίες της είναι μεγάλες: διεκπεραίωσε, για παράδειγμα, τη συναλλαγή μέσω της οποίας η York Capital έβαλε 100.000.000 ευρώ στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπως και αυτή των 78.000.000 ευρώ με τα οποία η Third Point αγόρασε το ποσοστό στην πολωνική Play του Πάνου Γερμανού. Με τη Third Point συνεργάστηκε και στην εξαγορά ποσοστού της Energean Oil & Gas αντί 60.000.000 δολαρίων, αλλά και στην εξαγορά μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών της Dolphin Capital.

«Λεφτά με ουρά» λένε χαρακτηριστικά κάποιες άσπονδες φίλες της Ρούλας Σιδεράκη Λινάτσα, χωρίς να ξέρουν απαραιτήτως τι ακριβώς κάνει ο άνδρας της. Τους αρκούν αυτά που βλέπουν.

Οι παλιότεροι θυμούνται τη διαδρομή του σπουδασμένου στην Αμερική Γιώργου Λινάτσα από όλες τις ελληνικές χρηματιστηριακές-κλειδιά, όπως η Sigma, η Artion και, τέλος, η Πειραιώς Χρηματιστηριακή.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...