Της κακομοίρας στη Μεγάλη Στοά των μασόνων για τη «μαύρη τρύπα»

Προσωρινή διοίκηση για πρώτη φορά στην Τεκτονική Στοά

Προσωρινή διοίκηση για πρώτη φορά στην Τεκτονική Στοά

Η δικαστική απόφαση για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, που θα «ξεσκονίσει» τα οικονομικά στοιχεία της, με αφορμή τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία της, είναι το νέο επεισόδιο στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στους κόλπους των Ελλήνων τεκτόνων.

Η προσωρινή διοίκηση, η οποία διορίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της Μεγάλης Στοάς με δικαστική βούλα, θα αναλάβει την εξυγίανση στα οικονομικά των μασόνων και θα ρίξει φως στις «υπόγειες» διαδρομές 1.504.327 ευρώ, που φέρεται ότι υπεξαιρέθηκαν από τα ταμεία! Οταν εντοπιστούν οι υπεύθυνοι, θα παραπεμφθούν στις εισαγγελικές Αρχές.

Η αρχή για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου έγινε στις 25 Ιανουαρίου του περασμένου έτους, όταν έληξε η θητεία της προηγούμενης διοίκησης. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν τρεις ανορθόδοξες, τακτικές και έκτακτες, γενικές συνελεύσεις.
Ωστόσο, τρία μέλη της Τεκτονικής Στοάς (και στη συνέχεια άλλα 20) κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, με αποτέλεσμα να ανασταλούν προσωρινά οι αποφάσεις των συνελεύσεων, έως ότου εκδοθεί οριστική δικαστική απόφαση.

Εγγραφα

Το γεγονός αυτό σηματοδότησε την απουσία διοικητικού συμβουλίου στην ανώτατη ιεραρχία του τεκτονισμού, ενώ με την ίδια δικαστική απόφαση η παλιά διοίκηση υποχρεώθηκε να παραδώσει διάφορα έγγραφα. Ανάμεσά τους, εκείνο που αφορούσε την πρόσληψη εταιρίας ορκωτών λογιστών, η οποία θα έκανε φύλλο και φτερό τα λογιστικά βιβλία της Στοάς και θα εξέδιδε πόρισμα για τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία, το βιβλίο μητρώου των μελών και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των επίμαχων γενικών συνελεύσεων. Συνολικά, το δικαστήριο διέταξε να παραδοθούν 19 έγγραφα και στοιχεία, όμως αυτά δεν παραδόθηκαν ποτέ, εξαιτίας της ανυπαρξίας διοίκησης.

Επειτα από αυτό, 23 τέκτονες προσέφυγαν και πάλι στη Δικαιοσύνη, ζητώντας τον διορισμό προσωρινής διοίκησης και εξαπολύοντας βαριές κατηγορίες για κακοδιαχείριση εναντίον της παλιάς «φρουράς». Τελικά, το δικαστήριο έκρινε κατάλληλα 11 τακτικά και πέντε αναπληρωματικά μέλη της προσωρινής διοίκησης της Τεκτονικής Αδελφότητας.

Η θητεία τους θα διαρκέσει έως την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης για το θέμα της ακυρότητας των τριών γενικών συνελεύσεων. Σε περίπτωση που αυτές κριθούν άκυρες, τότε η θητεία της προσωρινής διοίκησης αυτομάτως θα παραταθεί για άλλους τρεις μήνες. Η προσωρινή διοίκηση θα έχει και το πρόσθετο έργο της οργάνωσης και της διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης, καθώς και τη διενέργεια εκλογών για τα αιρετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ