Σπιναλόγκα η ξακουστή!

Αποτελεί το δεύτερο διασημότερο μνημείο της Ελλάδας για το 2017, μετά την Ακρόπολη, σύμφωνα με την TripAdvisor

Αποτελεί το δεύτερο διασημότερο μνημείο της Ελλάδας για το 2017, μετά την Ακρόπολη, σύμφωνα με την TripAdvisor

Από την
Εύα Παπαδάτου

Το δεύτερο διασημότερο μνημείο της Ελλάδας μετά την Ακρόπολη για το 2017 είναι η Σπιναλόγκα, σύμφωνα με ανακοίνωση της TripAdvisor! Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση για την περιοχή του Αγίου Νικολάου Κρήτης, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος ταξιδιωτικός ιστότοπος είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο.

Οι φωτογραφίες των επισκεπτών που αναρτώνται και τα σχόλια που τις συνοδεύουν καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την ιδιαίτερη ταυτότητα της Σπιναλόγκας και στοιχειοθετούν τα βασικά επιχειρήματα για τα οποία δικαιούται να αποτελέσει Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

«Τις τελευταίες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας μια εξαιρετική είδηση για την περιοχή μας» είπε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός και πρόσθεσε:

«Δυναμική και Ιστορία»

«Οπως ενημερωθήκαμε μετά την ανακοίνωση των λιστών της TripAdvisor για τη φετινή χρονιά, στην κατηγορία των πιο διάσημων μνημείων τη δεύτερη θέση, μετά την Ακρόπολη, καταλαμβάνει η Σπιναλόγκα! Είναι ένα στοιχείο που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να αξιολογηθεί από τους ειδικούς, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν τόπο που έχει τη δική του δυναμική και Ιστορία».

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το παλάτι της Κνωσού στο Ηράκλειο, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν η Ακρόπολη της Λίνδου (στη Ρόδο), το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (επίσης στο νησί των ιπποτών), ο ναός του Ηφαίστου (στο Θησείο), ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ