«Αόρατο» χαρτόνι!

Απλή κατασκευή το τρομοδέμα στον Παπαδήμο, όμως τα μηχανήματα X-Ray δεν εντόπισαν το περιεχόμενό του!

Απλή κατασκευή το τρομοδέμα στον Παπαδήμο, όμως τα μηχανήματα X-Ray δεν εντόπισαν το περιεχόμενό του!

ΑΠΟ ΤΟΝ
Θεοδόση Π. Πάνου

Μεγάλα κενά στην ασφάλεια της αλληλογραφίας που φτάνει ακόμα και στη Βουλή ανέδειξε η δολοφονική απόπειρα σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου, καθώς η ανασύσταση του τρομοδέματος στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε ότι το περιεχόμενό του έπρεπε να είναι ορατό από τα μηχανήματα X-Ray, καθώς ήταν μια απλή κατασκευή από χαρτόνι!

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι το «κουτί» στο οποίο ήταν τοποθετημένος ο μηχανισμός ήταν μια απλή ιδιοκατασκευή από χαρτόνι του εμπορίου, μέσα στο οποίο ο κατασκευαστής είχε τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ είχε κολλήσει τις άκρες του κουτιού με… σελοτέιπ!

Επειτα από αυτή τη διαπίστωση και με δεδομένο πως το παγιδευμένο δέμα πέρασε από το μηχάνημα ανίχνευσης της Βουλής, γεννάται το ερώτημα γιατί δεν εντοπίστηκε ο μηχανισμός που τελικά πυροδοτήθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.
Υπενθυμίζεται ότι τα καταφανέστατα κενά ασφαλείας παραδέχθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατά την επίσκεψή του στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται ο κ. Παπαδήμος.

Φόβοι

Στο μεταξύ, η Αντιτρομοκρατική βρίσκεται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, καθώς υπάρχει φόβος ότι οι επιθέσεις με τρομοδέματα θα έχουν συνέχεια. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχουν ταχυδρομηθεί και άλλοι φάκελοι-βόμβες, ίσως ακόμα και στο εξωτερικό.
Η ανησυχία των Αρχών εντείνεται όλο και περισσότερο, όσο δεν έχει κάνει ακόμη την εμφάνισή της προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης σχετικά με την επίθεση κατά του κ. Παπαδήμου.

Εκτός αυτής, υπάρχουν πολλές ακόμη «ορφανές» επιθέσεις και αποστολές τρομοδεμάτων, ενώ είναι ορατό το ενδεχόμενο να έχει γίνει σύμπραξη μεταξύ ομάδων του νέου «αντάρτικου πόλης». Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος να ακολουθήσουν νέες απόπειρες, ίσως και με στόχο ανθρώπινες ζωές.
Οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται σε επιφυλακή τουλάχιστον έως τις 15 Ιουνίου, όταν θα διεξαχθεί το κρίσιμο Eurogroup για το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ