Θρίλερ και με δεύτερο γιατρό στον φόνο της μεσίτριας

Το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης στο Ιπποκράτειο

Την ώρα που ο 38χρονος αγγειοχειρουργός ομολογούσε πια ότι ένα ιατρικό λάθος που έκανε στο χειρουργείο στοίχισε τη ζωή στην άτυχη Ντιάνα Τσαμτσίδη, το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για «ορισμένες παρατυπίες» που διαπιστώθηκαν από την πλευρά του! Στην υπόθεση, ωστόσο, φέρεται ότι εμπλέκεται και δεύτερος -άγνωστος ακόμη- γιατρός!

Το πόρισμα εκδόθηκε χθες, μετά τις καταθέσεις που κλήθηκαν να δώσουν σχεδόν όλοι όσοι είχαν βάρδια στο τμήμα το βράδυ της μοιραίας εφημερίας. Ενώ τόσες μέρες ο γιατρός υποστήριζε ότι η γυναίκα δεν είχε πάει στο προγραμματισμένο χειρουργείο, στο πόρισμα αναφέρεται ξεκάθαρα πως είχε ζητήσει άδεια από τον υπεύθυνό του να φέρει μια ασθενή για επαναληπτική θεραπεία ευρυαγγειών!

Μάλιστα, ο υπεύθυνός του τόνισε την υποχρέωση καταγραφής της ασθενούς στο μητρώο των αγγειοχειρουργικών ασθενών και του επισήμανε ότι δεν πρέπει να τελέσει μόνος του την επέμβαση, αλλά να είναι παρών ο εφημερεύων ειδικός ή ο ειδικευόμενος.

Στην κατάθεσή της μια νοσηλεύτρια των ΤΕΠ της Ουρολογικής ανέφερε ότι στις 4.45′ το απόγευμα ο αγγειοχειρουργός τής ζήτησε το κλειδί του ιατρείου αλλαγών και δύο σετ ορών για να κάνει μια μικροεπέμβαση και μια έκχυση. Oταν πήγε στο ιατρείο, διαπίστωσε ότι εκεί βρισκόταν ένας γιατρός που κρατούσε μια λαβίδα και έκανε κάτι στο γαστροκνήμιο της ασθενούς, η οποία ήταν μπρούμυτα στο χειρουργικό τραπέζι! Δεν αναγνώρισε ποιος ήταν, ωστόσο όρθιος στην απέναντι πλευρά ήταν ο 38χρονος αγγειοχειρουργός.

Χωρίς άδεια

Σε άλλο σημείο του πορίσματος αναφέρεται ότι ο 38χρονος δεν ζήτησε άδεια από κάποιον για να φύγει από την εφημερία, κάτι που είχε κάνει και στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να του έχει γίνει επίπληξη. Στο πόρισμα, από το οποίο προκύπτουν αρκετά ερωτήματα για τη λειτουργία του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, καταγράφεται το συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί η φυσική παρουσία του 38χρονου γιατρού στον χώρο του νοσοκομείου από τις 22.30 και όλη τη νύχτα, ούτε το γεγονός ότι εκτέλεσε ιατρική πράξη μόνος του, καθώς υπάρχει κατάθεση της νοσηλεύτριας ότι τον είδε στο ιατρείο με άλλον γιατρό!

Το Ιπποκράτειο ανακοίνωσε μόλις χθες ότι θα γίνει και ΕΔΕ και σημειώνει ότι, αφού έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διοικητικές ενέργειες εναντίον του γιατρού, δεν αποκλείεται να επιβληθούν κυρώσεις και σε άλλους εργαζομένους, για τους οποίους θα προκύψουν τυχόν ευθύνες.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ