Σε «θερινή νάρκη» οι εξωγήινοι

Γιατί καθυστερούν οι εξωγήινοι να επικοινωνήσουν μαζί μας;

Γιατί καθυστερούν οι εξωγήινοι να επικοινωνήσουν μαζί μας; Ζεσταίνονται!

Νέα έρευνα έδειξε ότι οι διάφορες μορφές εξωγήινης ζωής είναι πιθανόν να έχουν στραφεί σε ψηφιακής βάσης ύπαρξη, δηλαδή, με απλά λόγια, να έχουν μετεξελιχθεί σε μηχανές, οι οποίες ωστόσο δεν αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τώρα στο σύμπαν.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης αποκαλούν αυτήν τη θεωρία «υπόθεση θερινής νάρκης»! Πιο αναλυτικά, εκτιμούν ότι οι εξωγήινοι μετατράπηκαν σε σούπερ υπολογιστές για να μπορούν να επεξεργάζονται πιο γρήγορα τις πληροφορίες και να είναι λιγότερο τρωτοί σε ασθένειες και στον θάνατο. Βασικό μειονέκτημα αυτής της μετεξέλιξης, ωστόσο, είναι ότι οι υπερ-υπολογιστές για να μπορούν να επεξεργάζονται τεράστιο όγκο πληροφοριών χρειάζονται χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να μη σπαταλούν πολλή ενέργεια για να ρίχνουν τη θερμοκρασία τους.

Για να αντιμετωπίσουν αυτήν την αδυναμία τους επέλεξαν να μπουν σε φάση «νάρκης», μέχρις ότου οι κλιματικές συνθήκες του σύμπαντος αρχίσουν να… ψυχραίνουν.

«Αν ένας πολιτισμός θελήσει να μεγιστοποιήσει την ψηφιακή του δύναμη, φαίνεται λογικό να μπει σε νάρκη μέχρι το πολύ απώτερο μέλλον προκειμένου να εκμεταλλευτεί την πτώση της θερμοκρασίας» αναφέρουν χαρακτηριστικά στη σχετική δημοσίευσή τους στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of British Interplanetary Society» οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρα Αντερς Σάντμπεργκ.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ