Ο «μάγειρας» πίσω από τρομοδέματα

Γενετικό υλικό του φέρεται ότι έχει ταυτοποιηθεί με DNA από το στρατηγείο των «Πυρήνων»

Γενετικό υλικό του φέρεται ότι έχει ταυτοποιηθεί  με DNA από το στρατηγείο των «Πυρήνων»

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Ο άνθρωπος ο οποίος κατασκεύασε τα τρομοδέματα που είχαν κατάσχει οι αστυνομικοί στο Κέντρο Διανομής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι τον περασμένο Μάρτιο είχε περάσει και από τη γιάφκα της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Το γενετικό υλικό του, που ανιχνεύθηκε στους μηχανισμούς, φέρεται ότι έχει ταυτοποιηθεί με το DNA το οποίο είχε βρεθεί στη μονοκατοικία της Αναβύσσου, που αποτελούσε το στρατηγείο της ένοπλης οργάνωσης και φιλοξένησε για ένα διάστημα τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Μέσω της σύγκρισης που έχουν κάνει με αντίστοιχα «ορφανά» δείγματα, τα οποία είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής από τις γιάφκες που έχουν εντοπίσει κατά καιρούς, διασταυρώθηκε ότι το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα τρομοδέματα του Μαρτίου ταιριάζει με αυτό στη γιάφκα της Αναβύσσου. Ενα από τα πρόσωπα που κατάφεραν να αποφύγουν τη σύλληψη εκείνη την εποχή και αναφερόταν ως «μάγειρας» στα σημειώματα που αντήλλασσαν τα μέλη των Πυρήνων θεωρείται ότι είναι ο κατασκευαστής των εκρηκτικών μηχανισμών, που έχει πλούσιες γνώσεις στην κατασκευή παγιδευμένων δεμάτων.

Ομως, η ταυτοποίηση δεν βοηθάει ιδιαίτερα, μια και ο «μάγειρας» δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αστυνομικές Αρχές, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο γενετικός τύπος του δεν είναι καταχωρισμένος στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. Στο μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έδωσε μια πρώτη κατάθεση μέσα από τον «Ευαγγελισμό» και εξήγησε πώς βρέθηκε στα χέρια του το παγιδευμένο δέμα. Οπως διευκρίνισε, το άνοιξε επειδή θεώρησε ότι είχε περάσει κανονικά από έλεγχο.

«Πίστευα ότι είχαν ελέγξει την αλληλογραφία μου, όπως έκαναν κάθε φορά. Η διαδικασία ήταν η συνηθισμένη: αυτή που ερχόταν στο σπίτι μου την έπαιρνε ο αστυνομικός και προέβαινε σε έλεγχό της στη Βουλή, ενώ ο έλεγχος εκείνης που ερχόταν στην Ακαδημία Αθηνών ή στην Τράπεζα της Ελλάδος γινόταν στην τράπεζα. Το ίδιο είχε γίνει και την περασμένη Πέμπτη. Οταν μπήκα στο αυτοκίνητο, η αλληλογραφία ήταν εκεί και θεώρησα ότι είχε περάσει από τη διαδικασία ελέγχου, όπως γινόταν πάντα» είπε στους αστυνομικούς ο κ. Παπαδήμος.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ