Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Παγίδες» στο γραφείο

Τα πρόχειρα γεύματα και οι κίνδυνοι που καραδοκούν!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιβάλλει να περνάμε τουλάχιστον το ένα τρίτο της ζωής μας στο γραφείο και να τρώμε τα περισσότερα γεύματά μας καθισμένοι μπροστά στον υπολογιστή. Δεν είναι λοιπόν να αναρωτιέται κανείς γιατί οι διαιτολόγοι το πρώτο που ρωτούν πια είναι η φύση και οι ώρες της δουλειάς.

Το πρόχειρο φαγητό που τρώμε στο διάλειμμα της δουλειάς είναι από τους πλέον επιβαρυντικούς παράγοντες στη σιλουέτα μας. Είναι κατά βάση υδατάνθρακες, με πολλά λιπαρά και κατεργασμένες πρώτες ύλες.

Το ότι φεύγουμε από το σπίτι για τη δουλειά τρέχοντας και παρακάμπτοντας το πρωινό επιβαρύνει επίσης τη διατροφή μας, καθώς με άδειο στομάχι μέχρι το μεσημέρι τα ενεργειακά μας αποθέματα θα έχουν εξαντληθεί, επισημαίνει η διατροφολόγος Σούζι Μπάρελ.

Μεταβολισμός

Οι πολλές ώρες καθιστικής εργασίας δεν επιτρέπουν στον μεταβολισμό να λειτουργήσει σωστά ούτε και οι ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη και τον κορεσμό εκκρίνονται κανονικά.

Η μεγαλύτερη παγίδα πάντως εντοπίζεται στο πρόχειρο φαγητό που παραγγέλνουμε για να ικανοποιήσουμε τη λιγούρα μας. Η ικανοποίηση της πείνας αποκλειστικά με υδατάνθρακες προκαλεί αίσθηση κόπωσης και υπνηλίας νωρίς το απόγευμα.

Πώς μπορούμε να χτίσουμε σωστές διατροφικές συνήθειες αναφορικά με τη διατροφή στον χώρο δουλειάς; Η εξισορρόπηση πρωτεϊνών και υδατανθράκων πρέπει να είναι προτεραιότητά μας, ενώ τόσο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μας όσο και για την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου μας απαιτούνται μικρά γεύματα ανά τρεις με τέσσερις ώρες. Το γεύμα μας πρέπει επίσης να είναι μετρημένο θερμιδικά.

Με αυτές τις σκέψεις δεν θα πρέπει να παρασυρόμαστε ούτε από την πληθώρα των πειρασμών πρόχειρου φαγητού που πιθανόν περιβάλλουν τον τόπο εργασίας μας ούτε από τις επιλογές των συναδέλφων μας για προϊόντα κακής διατροφής, αντιθέτως να ενθαρρύνουμε συλλογικές επιλογές υπέρ υγιεινών ειδών διατροφής (σε χώρους εργασίας έχει παρατηρηθεί ροπή να αντιγράφουμε συνήθειες τρίτων). Τέλος, καλό θα ήταν στα διαλείμματά μας να επιλέγουμε να περπατήσουμε μία κάπως μεγάλη απόσταση, έστω και ως δικαιολογία, για να εξασφαλίσουμε ένα πιο υγιεινό γεύμα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...