Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Με έχουν ρωτήσει αν παίζω στο Μπρούσκο»

► Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μιλά για ιατρική και μελίσσια
► Η γνωριμία με τη σύζυγό του Βασιλική και η πεζοπορία

Αποφάσισε να γίνει γιατρός, όταν στην τρυφερή ηλικία των έξι ετών έχασε τον τετράχρονο αδελφό του από μία σπάνια καρδιοπάθεια. Είναι μελισσοκόμος και παράγει ανθόμελο και μέλι ελάτης, έχει τρία παιδιά, θέλει κάποια στιγμή να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ και λέει με παρρησία ότι, αν δεν αλλάξουν μυαλά στο κόμμα του, τότε όλοι τους θα είναι υποψήφιοι στη γειτονιά τους μόνο! Αυτός είναι ο 42χρονος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, όπως ο ίδιος για πρώτη φορά αποκαλύπτεται στην «Espresso».

Γιατρός από τη Γορτυνία;
Τελείωσα το διθέσιο δημοτικό σχολείο της Μυγδαλιάς στη Γορτυνία. Ενα χωριό που απέχει μιάμιση ώρα από την Τρίπολη. Εκεί βρίσκονται οι παιδικές μου αναμνήσεις, εκεί έκανα τους πρώτους φίλους μου, εκεί γυρνώ πίσω κάθε φορά που έχω ανάγκη για ξεκούραση. Σήμερα η Μυγδαλιά έχει 82 κατοίκους. Από εκεί, έφυγα για σπουδές, έκανα το μεταπτυχιακό μου στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, προχώρησα με ένα διδακτορικό στην Επεμβατική Ακτινολογία και εξάσκησα την ειδικότητά μου επί πέντε χρόνια στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Γιατί γιατρός;
Νομίζω ότι έχει σχέση με το ότι χάσαμε ως οικογένεια τον αδελφό μου σε πολύ μικρή ηλικία. Επασχε από μια σπάνια καρδιακή πάθηση κι «έφυγε» σε ηλικία τεσσάρων ετών. Αυτό με συγκλόνισε. Μια εβδομάδα προτού πεθάνει ο αδελφός μου ο Παναγιώτης, γεννήθηκε η αδελφή μου η Φωτεινή. Πιστεύω βαθιά μέσα μου πως αυτός ήταν ο λόγος που θέλησα να γίνω γιατρός. Ημουν μόλις έξι ετών τότε και για μένα και την οικογένειά μου ήταν πολύ δύσκολη περίοδος.

Ως γιατρός θυμάστε να χειριστήκατε κάποιο ιατρικό περιστατικό που σας έμεινε αξέχαστο;
Είχαμε κυρίως ασθενείς με καρκίνους στον πνεύμονα και εφαρμόζαμε τότε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη θερμοκαυτηρίαση όγκου. Θυμάμαι πολύ έντονα έναν άνθρωπο άρρωστο, με μεταστάσεις, που ερχόταν επί πέντε χρόνια συνεχώς στο νοσοκομείο και μέσα από αυτή τη μέθοδο έδινε παράταση στη ζωή του. Δεν ξέρω την εξέλιξή του δυστυχώς, αλλά ήταν ένα περιστατικό ασθενούς που δεν ξεχνώ. Μπορώ να αφηγηθώ δεκάδες περιστατικά από τις εφημερίες, αλλά αυτό είναι χαρακτηριστικό κυρίως για το γεγονός ότι αυτή η μέθοδος έδωσε παράταση ζωής σε έναν άνθρωπο. Η μεγαλύτερη χαρά είναι η χαρά της 3q5yt235υγείας, να ξέρετε. Κι όπως έλεγε ο πατέρας μου, όταν άκουσε ότι θα ασχοληθώ με την πολιτική, «τώρα που φεύγεις από την Ιατρική, θα λες εσύ “ευχαριστώ” συνέχεια και δεν θα είναι κανένας ευχαριστημένος, ενώ στην Ιατρική είναι όλοι ευχαριστημένοι και σου λένε πάντα “ευχαριστώ”».

Ιατρική και πολιτική είναι δύο γνωστά κεφάλαια για το ευρύ κοινό. Το ότι είστε και μελισσοκόμος, όμως, αυτό θα το αποκαλύψουμε τώρα!
Μελισσοκόμος είναι η μητέρα μου κι εγώ υπήρξα βοηθός της. Ο πατέρας μου είναι συνταξιούχος δάσκαλος και η μάνα μου εν ενέργεια μελισσοκόμος. Μελίσσια έχουμε εδώ και 30 χρόνια. Βγάζουμε ανθόμελο και μέλι ελάτης. Οταν ήμουν μικρός, πήγαινα στους τρύγους και στις μεταφορές των μελισσιών. Τώρα πηγαίνω όποτε μπορώ. Το μέλι που παράγουμε έχει το όνομα της μητέρας μου, «Ελένη Κωνσταντινοπούλου». Η μητέρα ασχολείται μόνη της και τα καταφέρνει τέλεια. Οι κυψέλες, όπως f3 0ίσως γνωρίζετε, μεταφέρονται ανά περιοχή κατά εποχή. Πριν από πέντε μήνες, λοιπόν, τις πήγε στο Αργος που έχει πορτοκάλια. Μετά τις επέστρεψε στην Τρίπολη και τώρα θα τις πάει στο Μαίναλο για να βγει το μέλι ελάτης.

Πώς γνωριστήκατε με τη σύζυγό σας;
Η γυναίκα μου είναι από το χωριό μου. Δεν έμενε εκεί, αλλά ερχόταν τα καλοκαίρια και γνωριζόμασταν. Εγώ, όταν ήμουν μικρός, δούλευα για τέσσερα χρόνια στην καφετέρια του πατέρα της. Γκαρσονάκι. Τη Βασιλική, τη γυναίκα μου, την ήξερα από παιδί, αλλά η σχέση μας αναπτύχθηκε στην Ιατρική. Είναι κι εκείνη γιατρός. Εργάζεται στο Ιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι, ως μικροβιολόγος. Εχουμε τρία παιδιά και, εάν δεν συνέβαινε κάτι στην τρίτη εγκυμοσύνη της γυναίκας μου, κάτι απλό που μας στενοχώρησε όμως και την κούρασε, θα κάναμε και τέταρτο παιδί. Τα παιδιά μάς δίνουν χαρά και ζωή. Εχουμε την Ελενα, μαθήτρια της πρώτης γυμνασίου, τον Γιώργο, που πάει στην τετάρτη δημοτικού, και τη Φωτεινούλα, που είναι στην τρίτη.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια…

offer

Τα κορίτσια ή ο Γιώργος είναι πιο κοντά σας;
Και τα τρία το ίδιο με τον τρόπο τους. Εάν τα παιδιά ήταν η μέρα και μου ζητούσαν να πω ποιος είναι το πρωί, ποιος το μεσημέρι και ποιος το βράδυ, θα έλεγα: Το πρωινό είναι ο Γιώργος, γιατί είναι πάντα χαρούμενος f4όταν ξυπνάει, θα σου πει καλημέρα, θα σ’ αγκαλιάσει κ.λπ. Το μεσημέρι είναι η κόρη μου η μεγάλη, η οποία έχει μονίμως να σου πει κάτι, να σε πάρει μια αγκαλιά και μου τηλεφωνεί πάντοτε μεσημέρι. Το βράδυ είναι η μικρή, η Φωτεινούλα, με την εικόνα της να νυστάζει και να πηγαίνει στο κρεβατάκι της. Πλέον δεν θέλω να χάσω ούτε ένα λεπτό από τα παιδιά και τη γυναίκα μου. Νιώθω τύψεις, πολλές φορές και κόμπλεξ, απέναντι στη γυναίκα μου που, ενώ εκείνη έζησε ολόκληρη την τρυφερή ηλικία των παιδιών, εγώ όχι. Μετανιώνω που δεν έζησα αυτά τα χρόνια. Αν μου έλεγες τώρα τι θα ήθελες να κάνεις, θα ήθελα να είμαι όλη μέρα μαζί τους.

Στον εαυτό σας ποια ευχαρίστηση προσφέρετε;
Περπατάω με τον κολλητό μου φίλο τον Πάνο. Παιδικός φίλος από img 3475το χωριό. Γιατρός κι αυτός, ορθοπεδικός. Περπατάμε ολόκληρες ώρες συζητώντας στα στενά του Χαλανδρίου. Δυο τρεις φορές την εβδομάδα μετά τις 9 το βράδυ. Μιλάμε μόνο για το χωριό…

Μουσική ακούτε;
Ναι, κυρίως ελληνική. Πριν από λίγες μέρες πήγαμε με παρέα στον Αντώνη Ρέμο.

Τι σας λέει ο κόσμος όταν σας βλέπει;
«Μήπως παίζετε στο “Μπρούσκο”;» μου είπε προ ημερών μια κυρία… Τι να πω μετά;

ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΖΟΥΝ ME ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ… 40%

Οταν η συζήτησή μας καταλήγει στα της πολιτικής, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είναι καταιγιστικός.

«Αν δεν βάλουμε μυαλό όλοι στο ΠΑΣΟΚ, θα είμαστε υποψήφιοι… στη γειτονιά μας» λέει χαρακτηριστικά.

Θεωρείτε ότι το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ακόμη;
Υπάρχει παντού. Η παράταξη χρεώθηκε όλα τα λάθη και, ενώ έκανε δεκάδες καλές μεταρρυθμίσεις τα τελευταία 25 χρόνια, δυστυχώς όλα τα βάρη έπεσαν πάνω της. Εγινε το εξιλαστήριο θύμα όλου του συστήματος.

Δηλαδή μου λέτε ότι πρέπει να σας λυπηθεί ο κόσμος;
Οχι να λυπηθεί, αλλά να αναλογιστεί τι έχει γίνει στη χώρα.

Μήπως θα έπρεπε να κλείσει το «μαγαζί» σας;
Οχι φυσικά. Απλά πρέπει να φύγει η εσωστρέφεια, την οποία απεχθάνεται ο κόσμος. Εχουμε μπερδευτεί. Κάνουμε την ίδια εσωστρέφεια που κάναμε και στο 40%. Και νομίζω ότι αυτό το κάνουν και νέοι άνθρωποι. Ζουν με τη λογική του 40%, ενώ είμαστε στο 9,2%.

Η Φώφη το πάει καλά το πλοίο;
Ο αρχηγός, είτε θετικά είτε αρνητικά, αναλαμβάνει την ευθύνη. Αυτή είναι η αλήθεια. Ομως μεγαλύτερη ευθύνη έχουν αυτοί που θέλουν να υπονομεύσουν την προσπάθεια της παράταξης. Δεν υπονομεύουν τη Γεννηματά ή την κάθε Γεννηματά ούτε το μέλλον το δικό της και το δικό μου.

Είστε ένα από τα ονόματα των δελφίνων. Είναι έτσι;
Για να είσαι στην πολιτική, φυσικά έχεις φιλοδοξίες. Το ζητούμενο είναι όμως να μη συνεχιστεί η εσωστρέφεια για την οποία σας μίλησα. Γιατί, αν συνεχιστεί αυτό, θα είμαστε περισσότεροι οι υποψήφιοι από τους ψηφοφόρους! Προσωπικά, έχω τη διαφορετική μου άποψη εντός του χώρου, αλλά δεν υπάρχει ένας που να είπε ότι έχω υπονομεύσει την προσπάθεια της παράταξης. Αν δεν βάλουμε όλοι μυαλό και δεν δούμε το δάσος και δούμε μόνο το δέντρο, τότε μπορεί καθένας να βάλει υποψηφιότητα στη γειτονιά του.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...