Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

ΛΟΝΔΙΝΟ: Ο Ελληνας που γλίτωσε από τα «τέρατα» του Ισλάμ

Ο 35χρονος Αντώνης Φίλης, που κατοικεί στο Λονδίνο, τραυματίστηκε από μαχαίρι των τρομοκρατών μέσα σε παμπ

Παιδί της οικονομικής κρίσης, άφησε πίσω του την Ελλάδα και βρέθηκε στο Λονδίνο για να δουλέψει. Και από τη μια στιγμή στην άλλη, ενώ διασκέδαζε σε μια παμπ, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον θάνατο, όταν οι τρομοκράτες άρχισαν να τον μαχαιρώνουν.

Ο λόγος για τον 35χρονο Αντώνη Φίλη, που τραυματίστηκε στο συκώτι από μαχαίρι κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο.

«Εχει αστυνομία κοντά, κάποιος με χτύπησε κι έχω ματώσει. Είμαι με γιατρούς, είμαι εντάξει» ακούστηκε να λέει ένας άνδρας που μιλούσε στο τηλέφωνο, σε βίντεο μετά την επίθεση στην παμπ Black & Blue της Μπόροου Μάρκετ.

Εξι χρόνια στην Αγγλία

Οπως διαπιστώθηκε, το θύμα της επίθεσης είναι Ελληνας που ζει στο Λονδίνο τα τελευταία έξι χρόνια. «Οι βρετανικές Αρχές μάς ενημέρωσαν ότι ένας Ελληνας βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης. Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Η ελληνική πρεσβεία βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του» ανέφερε η ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στην αγγλική πρωτεύουσα.

Ο Αντώνης Φίλης, που έχει σπουδάσει Τεχνολογία τροφίμων και έκλεισε τα 35 χρόνια του πριν από μία εβδομάδα, είναι εγγονός του γιατρού Αντώνη Φίλη, δημάρχου Λαμίας στο τέλος της δεκαετίας του ’80.

Το 2011, όταν το κυνήγι για μια θέση εργασίας στην Ελλάδα δεν απέδωσε καρπούς, πήρε την απόφαση να πάει στο Λονδίνο, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής και τελικά βρήκε δουλειά σε εταιρία. Οι γονείς του Αντώνη περνούν ώρες αγωνίας, αν και διατηρούν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται το παιδί τους.

«Μεγάλη αγωνία»

Ο Αντώνης βρισκόταν στην παμπ με τη φίλη του και οι γονείς του ενημερώθηκαν από εκείνη για το τι είχε συμβεί. «Προσπαθήσαμε να είμαστε ψύχραιμοι, αλλά μέχρι να ακούσουμε τον ίδιο, το μυαλό μας πήγαινε στο κακό… Μας πήρε αργότερα ο ίδιος με σβησμένη φωνή και μας μίλησε. Ο Θεός και το παιδί μας μαζί έβαλε μπροστά το χέρι του και απέφυγε τον θάνατο… Να μη βρεθεί άλλος γονιός σε αυτή τη θέση» ανέφερε σε δηλώσεις του στο lamiareport.gr ο πατέρας του Γιώργος Φίλης. «Οπως είπαν και οι γιατροί, φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ωστόσο, η αγωνία η δική μου και της μητέρας του είναι μεγάλη, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά» είπε ο κ. Φίλης, υπογραμμίζοντας ότι «το παιδί τους δεν έφυγε τρέχοντας για να σωθεί, όπως έκαναν οι περισσότεροι».

1

Απλοί πολίτες κυνήγησαν με αυτοθυσία τους φονιάδες

Με κάθε μέσο προσπάθησαν να σταματήσουν τους μαινόμενους τρομοκράτες οι Λονδρέζοι, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους για να γλιτώσουν τους συμπολίτες τους από τα αιματοβαμμένα μαχαίρια των 4rw45g 3δραστών της επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου και την Μπόροου Μάρκετ το βράδυ του Σαββάτου. Δημοσιογράφος, αστυνομικός αλλά και εργαζόμενος σε τράπεζα πάλεψαν σώμα με σώμα με τους δράστες, καταλήγοντας στο νοσοκομείο.

Αυτοθυσία έδειξε ο πρώτος αστυνομικός που έφτασε στο σημείο της επίθεσης, μόλις οκτώ λεπτά μετά την έναρξή της. Αντιμετώπισε και τους τρεις δράστες, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με μεγάλα μαχαίρια, μόνο με το κλομπ του, καταφέρνοντας να τους συγκρατήσει, μέχρι που έπεσε στο έδαφος βαριά τραυματισμένος. Ο αστυνομικός, ο οποίος είναι παίκτης του ράγκμπι, νοσηλεύεται σε βαριά αλλά σταθερή κατάσταση.

Στην Εντατική

Ο δημοσιογράφος της «Sunday Express» Τζίοφ Χο, ο οποίος γνωρίζει πολεμικές τέχνες, τα έβαλε με τους τρομοκράτες, όταν τους είδε να μαχαιρώνουν συμπολίτες του στην Μπόροου Μάρκετ. Εδωσε πραγματική μάχη μαζί τους, μέχρι που ένας από τους δράστες τον μαχαίρωσε στον λαιμό. Ο Χο νοσηλεύεται στην Εντατική σε σταθερή κατάσταση.

Ο 39χρονος Ισπανός Ινιάσιο Ετσεβερία, ο οποίος εργάζεται σε τράπεζα του Λονδίνου, χρησιμοποίησε το skateboard του για να αντιμετωπίσει έναν από τους τρομοκράτες, ο οποίος δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε μαχαιρώσει μια γυναίκα. Λίγο αργότερα, ο 39χρονος κειτόταν τραυματισμένος σε δρόμο κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Απλοί πολίτες πετούσαν ό,τι έβρισκαν, από μπουκάλια μέχρι καρέκλες και τραπέζια, στους τρεις τρομοκράτες, για να τους τρέψουν σε φυγή. Οταν ο Τζέραρντ Βόουλς τούς είδε να μαχαιρώνουν μια γυναίκα 15 φορές έξω από παμπ, άρχισε να τους φωνάζει «δειλοί!» με την ελπίδα ότι θα τον κυνηγούσαν και θα τους παρέσερνε σε κεντρικό δρόμο, όπου θα ήταν πιο εύκολο να τους εντοπίσουν οι αστυνομικοί.

Σε άλλο σημείο, ο οδηγός ταξί Κρις προσπάθησε να σταματήσει έναν από τους δράστες χτυπώντας τον με το όχημά του, εκείνος όμως κατάφερε να τον αποφύγει.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

«Γλέντι» από τους οπαδούς του ISIS στα social media

Με πανηγυρικά posts στα social media «γιορτάζουν» οι οπαδοί του ISIS το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο -με απολογισμό 7 νεκρούς και τουλάχιστον 50 τραυματίες- μετά την επίσημη ανάληψη της ευθύνης 4rw45g 2από την τρομοκρατική οργάνωση.

Την ίδια στιγμή, οι βρετανικές Αρχές πασχίζουν να καταλάβουν πώς είναι δυνατό να διέφυγε την προσοχή τους ο ένας εκ των τριών τζιχαντιστών που παρέσυραν με το βαν τους πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και εν συνεχεία άρχισαν να επιτίθενται με μαχαίρια σε περαστικούς της Μπόροου Μάρκετ, πριν πέσουν νεκροί από αστυνομικά πυρά.

Σύμφωνα με τη μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου ο πρώτος δράστης είναι ο 27χρονος Βρετανός πακιστανικής καταγωγής Κουράμ Σαζάντ Μπατ. Είχε εμφανιστεί πέρυσι σε ντοκιμαντέρ του Channel 4 δίπλα σε δύο διαβόητους κήρυκες του Ισλάμ, ενώ είχε γίνει καταγγελία σε βάρος του από μητέρα τριών παιδιών για απόπειρα ριζοσπαστικοποίησης των παιδιών της σε παιδική χαρά, προσφέροντάς τους γλυκά, πριν από δύο χρόνια.

«Καλό παιδί»

Ο φερόμενος ως αρχηγός ήταν «καλό παιδί», φαν της Arsenal και πατέρας δύο παιδιών, ενώ ο αδερφός του είχε υπηρετήσει στον βρετανικό στρατό. Ωστόσο, είχε ψυχολογικά τραύματα, καθώς σε ηλικία 8 ετών χτυπήθηκε στο πόδι από αμάξι, με αποτέλεσμα να κουτσαίνει έκτοτε, ενώ στα 12 του βρήκε τον πατέρα του νεκρό. Ο δεύτερος δράστης είναι ο 30χρονος Ρασίντ Ρεντουάν, γνωστός και ως Ρασίντ Ελκντάρ. Ηταν ζαχαροπλάστης μαροκινής και λιβυκής καταγωγής, αλλά έφερε πάνω του ιρλανδική ταυτότητα, καθώς ήταν παντρεμένος με Σκοτσέζα, ενώ μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο δεν είχαν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία για τον τρίτο.

Η Γκράντε επέστρεψε στο Μάντσεστερ και τραγούδησε για τα θύματα

4rw45g 1

❱❱ Στην πόλη του Μάντσεστερ, που σημαδεύτηκε από την αιματηρή επίθεση της 22ας Μαΐου, επέστρεψε η Αριάνα Γκράντε, αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν μόνη. Εχοντας στο πλευρό της μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, οργάνωσε με δική της πρωτοβουλία ένα all star concert, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στα θύματα της Manchester Arena. Η συναυλία με τίτλο One Love Manchester φιλοξενήθηκε στο κατάμεστο γήπεδο κρίκετ Emirates Old Trafford και σε άκρως φορτισμένη ατμόσφαιρα, δεδομένου ότι έλαβε χώρα μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στη βρετανική πρωτεύουσα. Καταφέρνοντας μόλις και μετά βίας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η Γκράντε αποκάλυψε ότι άντλησε δύναμη από το μήνυμα που της έστειλε η μητέρα της 15χρονης φαν της Ολίβια, η οποία έχασε τη ζωή της στην προηγούμενη συναυλία της, λέγοντάς της ότι η κόρη της δεν θα ήθελε να τη δει να κλαίει, αλλά να ερμηνεύει τα hits της. Ο Κρις Μάρτιν, αντιθέτως, λύγισε από συγκίνηση, ενώ η Μάιλι Σάιρους επαίνεσε την Γκράντε για τον ηρωισμό της. Για χάρη του One Love Manchester ενώθηκαν έστω και για μια κοινή υπόκλιση επί σκηνής ο Ρόμπι Γουίλιαμς με τους Take That, όχι όμως και τα μέλη των Oasis, με τον Νόελ Γκάλαχερ να μη δίνει τελικά το «παρών», προς απογοήτευση των φαν, ενώ ο Τζάστιν Μπίμπερ και η Κέιτι Πέρι ξεσήκωσαν το κοινό.

4rw45g 4

Μοναδικές παραφωνίες της βραδιάς, ο ράπερ Will.i.am, ο οποίος αποκάλεσε το Μάντσεστερ «Λονδίνο», και η ημίγυμνη εμφάνιση των Little Mix, η οποία κατά γενική ομολογία δεν άρμοζε στην περίσταση.

{{-PCOUNT-}}33{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...