Στη γραμμή της εκκίνησης

Πρεμιέρα των πανελλαδικών με 104.965 υποψήφιους να διεκδικούν τις 70.726 θέσεις στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ

Πρεμιέρα των πανελλαδικών με 104.965  υποψήφιους να διεκδικούν τις 70.726 θέσεις στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑ.Λ., που θα διαγωνιστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα, μπαίνουν πρώτοι στη γραμμή εκκίνησης του φετινού μαραθωνίου των πανελλαδικών εξετάσεων, των οποίων η αυλαία ανοίγει σήμερα, με 104.965 υποψήφιους να διεκδικούν τις 70.726 θέσεις στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Αύριο τη σκυτάλη θα πάρουν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, που θα εξεταστούν στο ίδιο μάθημα.

Καθοριστικές για την επιτυχία των υποψηφίων εκτιμάται ότι θα είναι οι επιδόσεις τους στα μαθήματα προσανατολισμού.
Ετσι, ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη Βιολογία από τους υποψηφίους που ενδιαφέρονται για τις ιατρικές σχολές, στην Ιστορία για τους υποψηφίους των ανθρωπιστικών σπουδών και στα Μαθηματικά και στη Φυσική για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των θετικών σπουδών και εκείνον της οικονομίας και της πληροφορικής.

Τρεις ώρες

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα στις 8 το πρωί και η εξέταση θα διαρκεί τρεις ώρες. Οσοι διαγωνίζονται απαγορεύεται να έχουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία και κινητά τηλέφωνα.
Οσοι υποψήφιοι δεν λάβουν μέρος ή διακόψουν την εξέτασή τους για σοβαρούς λόγους σε ένα ή περισσότερα μαθήματα κατά τη διάρκεια της τακτικής εξεταστικής περιόδου μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου και να εξεταστούν στο σύνολο των μαθημάτων που είχαν δηλώσει.

Η έκδοση των αποτελεσμάτων αναμένεται στις 29 Ιουνίου. Θα ακολουθήσει η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, τα οποία είναι στη διάθεση των υποψηφίων για να τα μελετήσουν, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Παιδείας θα δώσει αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής. Η ανακοίνωση των βάσεων του 2017 αναμένεται στα τέλη Αυγούστου.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ