Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Στο Νοσοκομείο του Ρίου οι ευθύνες για τον θάνατο της 41χρονης

Εξι μήνες μετά τον θάνατο μιας μητέρας εξαιτίας μετεγχειρητικών επιπλοκών έπειτα από ορθοπεδική επέμβαση ρουτίνας, η Ενορκη Διοικητική Εξέταση του Νοσοκομείου Ζακύνθου επιρρίπτει ευθύνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Εξι μήνες μετά τον θάνατο μιας μητέρας εξαιτίας μετεγχειρητικών επιπλοκών έπειτα από ορθοπεδική επέμβαση ρουτίνας, η Ενορκη Διοικητική Εξέταση του Νοσοκομείου Ζακύνθου επιρρίπτει ευθύνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η 41χρονη Ελένη Αρβανιτάκη (φωτό) παρουσίασε επιπλοκές έπειτα από μια ορθοπεδική επέμβαση ρουτίνας και διακομίστηκε από τη Ζάκυνθο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, όπου κατέληξε.
Ωστόσο, η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και της διοικητού του Νοσοκομείου Ζακύνθου Δέσποινας Τσαρίδου όχι μόνο δεν δίνει καμία απάντηση στα ερωτήματα που προέκυψαν μετά τον θάνατό της, αλλά υποδεικνύει στους συγγενείς της να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη για την περαιτέρω διερεύνηση ή και απόδοση ευθυνών.

Στα δικαστήρια

«Σε κάθε περίπτωση, αρμόδια να κρίνουν εάν υπάρχουν ενέργειες, παραλείψεις ή πλημμέλειες που συνδέονται αιτιωδώς με το θανατηφόρο αποτέλεσμα είναι τα ποινικά και τα διοικητικά δικαστήρια» αναφέρει χαρακτηριστικά για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο της άτυχης γυναίκας.

Στο μεταξύ, στο διάστημα αυτό έχουν καταγραφεί μετεγχειρητικές επιπλοκές σε άλλους τέσσερις ασθενείς, έκλεισαν οι χειρουργικές αίθουσες, διατάχθηκαν ΕΔΕ για τη λειτουργία τους, που οδήγησε σε επικίνδυνα συμβάντα, ενώ άνοιξαν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των χειρουργών του νοσοκομείου και λειτούργησαν με… μετακινούμενους γιατρούς και ασθενείς υπό την εποπτεία του ίδιου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη!

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...