Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Μαφία από την Κολομβία «ξεγύμνωνε» τα νοσοκομεία

Χρησιμοποιούν γαστροσκόπια για να «γεμίζουν» ανθρώπους με ναρκωτικά

Χρησιμοποιούν γαστροσκόπια για να «γεμίζουν» ανθρώπους με ναρκωτικά

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής κρύβονται, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, πίσω από τις πρωτοφανείς διαρρήξεις που έγιναν μέσα σε διάστημα λίγων ημερών τον περασμένο μήνα σε τέσσερα ελληνικά νοσοκομεία, από τα οποία απέσπασαν ιατρικά μηχανήματα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Οπως αποδείχτηκε, τα νοσοκομεία της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών «ξεγύμνωναν» μέλη της κολομβιανής μαφίας των ναρκωτικών που δρούσαν έπειτα από εντολές που έδιναν οι «βαρόνοι» των καρτέλ της κοκαΐνης στην Μπογκοτά. Τι ήθελαν τα ιατρικά μηχανήματα;
Οπως εκτιμούν στην ΕΛ.ΑΣ., τα γαστροσκόπια και τα κολονοσκόπια χρησιμοποιούνταν προκειμένου να «γεμίζουν» ανθρώπους με ναρκωτικά, ώστε να κάνουν τις μεταφορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη χωρίς τον φόβο να βρεθούν στις αποσκευές τους.

Η γυναίκα

Η Ασφάλεια Αττικής, έπειτα από ενδελεχείς έρευνες, κατάφερε να ταυτοποιήσει τους δράστες. Πρόκειται για τρεις Κολομβιανούς, οι οποίοι εισέβαλαν στα Νοσοκομεία «Αγιος Σάββας», Λαμίας, Λάρισας και Βόλου, και άρπαξαν ανενόχλητοι τον ιατρικό εξοπλισμό. Μάλιστα στην Μπογκοτά εντοπίστηκαν κάποια από τα πανάκριβα μηχανήματα που είχαν κλαπεί από το Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» και πλέον έχει κινηθεί η διαδικασία «επαναπατρισμού» τους στην Ελλάδα. Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τη γυναίκα που παραλάμβανε τα δέματα με τα κλεμμένα γαστροσκόπια, τα οποία έδινε στη συνέχεια στους «βαρόνους» της κοκαΐνης. Με αυτά, μέλη του καρτέλ τοποθετούσαν ποσότητες ναρκωτικών στα στομάχια ανθρώπων, που για λίγα δολάρια ήταν διατεθειμένοι να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη της Γης μεταφέροντας μέσα τους αρκετά γραμμάρια καθαρή κοκαΐνη.

Η αρχή του τέλους για τη συμμορία των Κολομβιανών, που είχε διαπράξει κλοπές σε 14 χώρες, οι περισσότερες στη γηραιά ήπειρο, ήλθε όταν Γάλλοι αστυνομικοί εντόπισαν στα χέρια μεγαλέμπορου ναρκωτικών στην Κολομβία πανάκριβο γαστροσκόπιο που είχε κλαπεί από γαλλικό νοσοκομείο.
Οι γαλλικές Αρχές ενημέρωσαν μέσω Europol τις συνεργαζόμενες αστυνομίες, οπότε οι Ελληνες αστυνομικοί με τη σειρά τους διεξήγαγαν εμπεριστατωμένη έρευνα. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών ερεύνησαν τα αρχεία στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και διαπίστωσαν ότι στα τέλη Απριλίου τρεις Κολομβιανοί με διαβατήρια Βενεζουέλας μπήκαν στη χώρα μας από την Τουρκία. Η επόμενη κίνηση των έμπειρων αστυνομικών ήταν να ερευνήσουν αποστολές δεμάτων στη Λατινική Αμερική και κυρίως στην Κολομβία.

Τα έστειλαν στην Μπογκοτά

Ετσι, ανακάλυψαν ότι στα αρχεία γνωστής και διεθνούς εταιρίας μεταφορών υπήρχαν δύο αποστολές δεμάτων στην Μπογκοτά με παραλήπτη μια γυναίκα. Η συνεργασία με την αστυνομία της Κολομβίας ήταν άμεση, με αποτέλεσμα ένα από τα δέματα να εντοπιστεί στο αεροδρόμιο της Μπογκοτά και να κατασχεθεί. Το δέμα περιείχε πανάκριβα γαστροσκόπια που είχαν κλαπεί από τον «Αγιο Σάββα» και το Νοσοκομείο της Λάρισας. Μάλιστα, από την έρευνα αποδείχτηκε ότι την επόμενη κιόλας μέρα από την κλοπή στον «Αγιο Σάββα» οι δράστες είχαν στείλει με τη μεταφορική στην Κολομβία μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επίσημα από την Ασφάλεια, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις δράστες έφυγαν από τη χώρα μας με κατεύθυνση την Κολομβία, μέσω Ισπανίας, στις 25 Μαΐου.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...