Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Περί ηθικής και επιστήμης

Γενική ικανοποίηση για το βατό θέμα που έπεσε στη Νεοελληνική Γλώσσα κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας των πανελλαδικών εξετάσεων

Γενική ικανοποίηση για το βατό θέμα που έπεσε στη Νεοελληνική Γλώσσα κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας των πανελλαδικών εξετάσεων

Χωρίς απρόοπτα κύλησε η πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι δοκιμάστηκαν χθες στη Νεοελληνική Γλώσσα.

Μια διασκευή ομιλίας του ιατρού και ακαδημαϊκού Γρηγόρη Σκαλκέα για τον ρόλο της επιστήμης στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων και τα ηθικά εφόδια του επιστήμονα που θα τον βοηθήσουν να πετύχει αυτόν τον στόχο ήταν το θέμα της φετινής έκθεσης.

Η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων, σχολιάζοντας τα φετινά θέματα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιλογή θέματος που προβάλλει τις ανθρωπιστικές αξίες. Η ΠΕΦ βρήκε το συγκεκριμένο κείμενο απλό, σαφές και κατανοητό και ότι ανταποκρίνεται στον πάντα επίκαιρο προβληματισμό για τον ρόλο της επιστήμης και την ευθύνη του επιστήμονα απέναντι στην αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Επιπλέον, για τους φιλολόγους οι ερωτήσεις που συνόδευσαν το κείμενο ήταν επίσης σαφείς και κατανοητές. Το ίδιο ισχύει και για το προς ανάπτυξη θέμα της έκθεσης.
Βατά και κατανοητά χαρακτήρισε και η Ομοσπονδία Φροντιστηριούχων Ελλάδας τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Σύμφωνα με την ΟΕΦΕ, «τα θέματα προέρχονταν μέσα από το σχολικό εγχειρίδιο και από τους φιλολόγους θεωρούνται βατά». Οπως σημειώνουν, δε, οι φροντιστές , είναι ένα από τα κλασικά θέματα που διδάσκονται και δεν προκάλεσε ιδιαίτερες δυσκολίες στους υποψηφίους.

Κατανοητό

Το κείμενο του ακαδημαϊκού Γρηγόρη Σκαλκέα ήταν ευσύνοπτο και κατανοητό και ως εκ τούτου οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι δεν θα αντιμετώπισαν πρόβλημα στην περίληψη του κειμένου, ενώ οι λεξιλογικές και οι γραμματικές ασκήσεις ήταν εξίσου βατές και κατανοητές.
Αναφορικά με το κομμάτι της παραγωγής λόγου, τη γνωστή σε όλους έκθεση, οι υποψήφιοι έπρεπε να γράψουν ένα κείμενο 500-600 λέξεων με θέμα τον ρόλο της επιστήμης στην αντιμετώπιση των σημαντικότερων σύγχρονων προβλημάτων και τα ηθικά εφόδια που θα επιτρέψουν στον επιστήμονα να υπηρετήσει αυτόν τον στόχο.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....