Χαριτωμένοι «μετανάστες»

Ο «Αρκτούρος» υιοθέτησε τον Μπρούνο και τη Μάσα, δύο αρκουδάκια από το Μαυροβούνιο

 Ο «Αρκτούρος» υιοθέτησε τον Μπρούνο και τη Μάσα, δύο αρκουδάκια από το Μαυροβούνιο

Τις καρδιές των εθελοντών του «Αρκτούρου» έχουν κλέψει ο Μπρούνο και η Μάσα, δύο ορφανά αρκουδάκια από το Μαυροβούνιο, τα οποία υιοθέτησε η περιβαλλοντική οργάνωση, με στόχο την επανένταξή τους έπειτα από μερικούς μήνες στο φυσικό περιβάλλον τους.
Τα δύο αρκουδάκια είναι αδέλφια και βρέθηκαν τον Απρίλιο κοντά στην περιοχή Μπρέστιτσε από την οργάνωση CZIP.

Τα μέλη της CZIP επικοινώνησαν με το καταφύγιο του «Αρκτούρου» για να αναλάβει τη φροντίδα τους και, εφόσον καταστεί εφικτό, την επιστροφή τους στο φυσικό περιβάλλον του Μαυροβουνίου. Το ταξίδι του Μπρούνο και της Μάσα με προορισμό την Ελλάδα έγινε στις 31 Μαΐου.

Μέσω Σερβίας και ΠΓΔΜ

Τα δύο χαριτωμένα αδελφάκια τοποθετήθηκαν σε ειδικά κλουβιά και διέσχισαν τη Σερβία και την ΠΓΔΜ, ώσπου έφτασαν στον χώρο ανατροφής και επανένταξης ορφανών αρκούδων του Περιβαλλοντικού Κέντρου της ελληνικής οργάνωσης.

Αν και στην αρχή τα αρκουδάκια ήταν διστακτικά, σύντομα βγήκαν από τα κλουβιά τους, όπου τα περίμενε λίγο γάλα. Πλέον είναι πολύ ζωηρά και περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας «μαλώνοντας», στο πλαίσιο του παιχνιδιού, ενώ είναι πολύ εξοικειωμένα στην ανθρώπινη παρουσία. Στη συνέχεια θα φιλοξενηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου είχαν ζήσει πριν επανενταχθούν στη φύση και άλλες αρκούδες.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ