Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Ανακαλύψτε όλες τις τρυφερές και ευαίσθητες πτυχές του...

Η Κατερίνα Στικούδη με φουσκωμένη κοιλίτσα στο νέο της βιντεοκλίπ

Eσκασε σήμερα το νέο video clip της Κατερίνα Στικούδη...

Cine Δέσποινα: Επιστολές… αγάπης και φωτογραφίες των σταρ της εποχής με την...

Εχοντας περάσει έξι ημέρες από την ταφή της Δέσποινας...

Τηλεταινία του BBC αποκαλύπτει πώς το μπλε χάπι εκτοξεύτηκε μέσα από ανθρακωρυχεία...

Τη «γέννηση» του Viagra θα παρακολουθήσουν ζωντανά οι τηλεθεατές...

Angels: Οι «άγγελοι» των τετράποδων

Η «Espresso» ακολούθησε την ομάδα «Angels», που αναλαμβάνει δράση σε περιστατικά κακοποίησης κατοικιδίων από τους ιδιοκτήτες τους

«Αν μαζέψεις έναν πεινασμένο σκύλο και του προσφέρεις μια καλή ζωή, δεν θα σε δαγκώσει. Αυτή είναι η βασική διαφορά ανάμεσα σ’ έναν σκύλο και έναν άνθρωπο» είχε πει ο Αμερικανός συγγραφέας Μαρκ Τουέιν.

Φαίνεται όμως ότι οι άνθρωποι καμιά φορά επιλέγουν να «δαγκώσουν», και το κάνουν με τον πιο επώδυνο τρόπο, κακοποιώντας τα κατοικίδιά τους. Απέναντι σε αποτρόπαιες πράξεις ωμής βίας σε ένα απροστάτευτο σκυλί στέκεται εδώ και τρεις μήνες η οκταμελής ομάδα «Angels», με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μήλα.

gwfertsdg 3

Ολα ξεκίνησαν πριν από περίπου τρεις μήνες, όταν ο Παναγιώτης, ο οποίος έχει τέσσερα σκυλιά, δέχτηκε σοβαρές καταγγελίες για κακοποίηση σκύλου. Ο νους του δεν χώραγε το γεγονός της κακοποίησης, μια και ο ίδιος πριν από περίπου πέντε χρόνια, όταν απέκτησε τον πρώτο σκύλο του, κατάλαβε ότι η σχέση του με το κατοικίδιό του είναι μια σχέση ζωής. Ετσι αποφάσισε με μια ομάδα ανθρώπων να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Γρήγορα, η δράση τους επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα και η φήμη τους εξαπλώθηκε: Είναι οι άνθρωποι που σώζουν κακοποιημένα σκυλιά από τους ιδιοκτήτες τους!

gwfertsdg 1

Η «Espresso» συνάντησε τον Παναγιώτη και την ομάδα του στο Θησείο, λίγο πριν κάνουν ακόμα μία παρέμβαση σε κάποιον ιδιοκτήτη ο οποίος κακοποιεί τον αγαπημένο φίλο του ανθρώπου. Η «αποστολή» τους είναι απλή: Σε πρώτο στάδιο κάνουν σύσταση στο άτομο που καταγγέλλεται ότι κακοποιεί το σκυλί του, εφόσον αυτό κρίνεται δυνατόν. Σε δεύτερο στάδιο, αφού συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν την κακοποίηση, όταν ο άνθρωπος που φέρεται ότι κακοποιεί το σκυλί δεν συμμορφωθεί, εμφανίζονται απροειδοποίητα στο σπίτι του ατόμου έχοντας πρώτα τσεκάρει πως είναι εκεί. Στη συνέχεια καλούν την Αστυνομία να πράξει τα δέοντα και να εφαρμόσει τον νόμο. Ωστόσο, ο νόμος έχει αρκετά κενά, γιατί οι δράστες δεν καταλήγουν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

«Το νομοθετικό πλαίσιο είναι αρκετά χαλαρό»

«Καλύπτουμε τον νόμο. Το νομοθετικό πλαίσιο είναι αρκετά χαλαρό. Σε όλες τις χώρες του εξωτερικού, η κακοποίηση ζώου είναι κακούργημα και έχει φυλάκιση. Εδώ είναι πλημμέλημα. Με αυτό κοιτάμε και εμείς να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θα έπρεπε να μπαίνει ο κόσμος στη φυλακή» μας είπε ο Παναγιώτης Μήλας. Δεν δίστασε ακόμη να αναφερθεί στους ανθρώπους που κακοποιούν τα ζώα, ξεκαθαρίζοντας ότι σίγουρα χρειάζονται βοήθεια. «Μπορεί να στείλουμε κάποιο μέλος της ομάδας μας να βγάλει το σκυλί βόλτα. Μπορεί να στείλουμε εκπαιδευτή να βοηθήσει το άτομο. Αν ο άνθρωπος δεν έχει σκοπό να συνεργαστεί, φυσικά και θα καταφύγουμε στον νόμο και θα γίνουν όλα τα νόμιμα» είπε. Σκοπός της ομάδας είναι «να τα βάλει» με τους μάγκες της γειτονιάς. «Δεν μου αρέσει που υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι κακοποιούν ζώα. Είναι κατά κάποιον τρόπο οι… μάγκες της γειτονιάς. Αυτό δεν το χωρά το μυαλό μου. Αυτοί έπρεπε να είναι οι περίγελοι της κοινωνίας, να τους ξερνά, να έχουν πρόβλημα να βρουν δουλειά, να βρουν φίλους και σχέση. Θα έπρεπε να έχουν πρόβλημα από την κοινωνία. Αυτή την κοινωνία θέλουμε να φτιάξουμε εδώ στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

gwfertsdg 4

«Δουλεύουμε τρεις μήνες και με δέκα περιστατικά κάναμε μια μικρή αλλαγή σε όλη την Ελλάδα. Ο κόσμος έχει μάθει για τη δράση μας. Αυτοί που κακοποιούν τα σκυλιά ξέρουν ότι υπάρχει μια ομάδα που φροντίζει να επιβληθεί ο νόμος. Βάλαμε τον φόβο μέσα σε αυτούς που δεν τον είχαν. Δώσαμε θάρρος στον πολίτη, ο οποίος τώρα, που ξέρει πως υπάρχουν ομάδες ενάντια στην κακοποίηση, θα βγει να την καταγγείλει» είπε στην «Espresso» ο ιδρυτής της «Angels Team». «Μέσα σε τρεις μήνες έχουμε σημειώσει επιτυχία. Θα συνεχίσουμε έτσι και θέλουμε να το κάνουμε όσο πιο δημόσιο γίνεται. Στον κόσμο δεν αρέσει η κακοποίηση. Οσες ομάδες ασχολούνταν μέχρι τώρα δεν έκαναν γνωστή την κακοποίηση. Υπάρχουν πολλές ομάδες. Κι εμείς μάθαμε από κάποιους ανθρώπους που μας συμβούλεψαν – και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Αυτά θα πρέπει να φαίνονται, όμως. Είμαστε εδώ για να περάσουμε πρότυπα και να δείξουμε στον κόσμο ότι αυτό δουλεύει. Θέλουμε να ξυπνήσουμε τον Ελληνα» πρόσθεσε ο Παναγιώτης Μήλας.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

offer

«ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ»

Αρκετά ήταν τα ακραία περιστατικά που συνάντησαν ο Παναγιώτης Μήλας και η ομάδα του μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα της δράσης τους. Ενα χαρακτηριστικό και ιδιαίτερα σκληρό παράδειγμα κακοποίησης ήταν όταν ένας ιδιοκτήτης είχε βάλει μέσα σε ένα κουτί ένα ροτβάιλερ και το σκυλί δεν μπορούσε καν να γυρίσει.

gwfertsdg 5

«Ηταν λες και επρόκειτο για αιχμάλωτο πολέμου» ανέφερε ο ιδρυτής της ομάδας. Τόνισε ακόμη ότι τα περιστατικά ξυλοδαρμού σκύλων είναι πάρα πολλά. «Σε τέτοια περιστατικά καλούμε άμεσα την Αστυνομία. Εμείς δεν κάνουμε τίποτα, απλά συμπληρώνουμε την καταγγελία. Κάποιος μπορεί να πει ότι δεν το έκανε. Επομένως, εμείς θα δώσουμε όλες τις αποδείξεις στην Αστυνομία. Φροντίζουμε να έχουμε παρακολουθήσει και να έχουμε υλικό για την Αστυνομία» μας λέει ο Παναγιώτης Μήλας. Προσθέτει ακόμη ότι δέσμευση της ομάδας είναι να διατηρείται πάντα η ανωνυμία του ανθρώπου που καταγγέλλει την κακοποίηση ενός σκύλου.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Παγιδευμένοι»: Αυτό είναι το νέο πρόσωπο που εισβάλλει στη σειρά και φέρνει αναταραχές

Ένα νέο πρόσωπο εισβάλλει στη σειρά «Παγιδευμένοι» και φέρνει...

Ματσούκα – Κόκκαλης: Νέες φωτογραφίες από το γάμο τους

Κόντρα στις πληροφορίες που ήθελαν τον γάμο τους να...

Εξιτήριο από το μαιευτήριο για τη σύζυγο και το γιο γνωστού κυρίου της σόουμπιζ!

Εξιτήριο πήρε από το μαιευτήριο η σύζυγος και ο...

«Ο Ηλίας Ψινάκης έκανε την ανάγκη του μπροστά σε όλους στα διαλείμματα της εκπομπής…»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Ανδρέας Μικρούτσικος κατά τη διάρκεια...

Χώρισαν ένα μήνα μετά τον ερχομό της κόρης τους λόγω απιστίας

Ένα μήνα μετά τον ερχομό του παιδιού του γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ χώρισε. Η είδηση του χωρισμού «έσκασε» σαν «βόμβα» καθώς κανείς δεν περίμενε το ζευγάρι που έδειχνε ερωτευμένο και ευτυχισμένο με το μωράκι του θα τραβούσε χωριστούς δρόμου

Παντρεύεται ο Φίλιππος Πλιάτσικας – Η αναγγελία του γάμου του

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα ντυθεί γαμπρός δεύτερη φορά στα...

«Ο Απόστολος Γκλέτσος με είχε διεκδικήσει, του άρεσα»

Η γνωστή ηθοποιός παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης...