Με… βεντάλιες στα νοσοκομεία

Χαλασμένα κλιματιστικά λόγω κακής συντήρησης

Σε… χαμάμ εν μέσω καύσωνα κινδυνεύουν να βρεθούν ασθενείς, συνοδοί και προσωπικό σε πολλά δημόσια νοσοκομεία, στα οποία τα κλιματιστικά είναι χαλασμένα, λόγω κακής συντήρησης, και είναι αδύνατον να επιδιορθωθούν, λόγω οικονομικής αδυναμίας εξαιτίας της κρίσης!

Μέσα από μια σειρά φωτογραφιών, που αποκαλύπτουν ότι ολόκληρες κλινικές και τμήματα έχουν μείνει χωρίς κλιματισμό, με τα κλιματιστικά μηχανήματα διαλυμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα που θα αντιμετωπίζουν έως την Κυριακή όσοι βρίσκονται σε αυτά, οι οποίοι θα αναγκαστούν να παλέψουν με τον καύσωνα χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες και βεντάλιες!

Οπως καταγγέλλει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ομοσπονδία εργαζομένων στο ΕΣΥ, δεκάδες θάλαμοι δεν έχουν κλιματισμό σε τέσσερα νοσοκομεία. Ειδικότερα, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής πάνω από 30 θάλαμοι νοσηλείας δεν διαθέτουν κλιματισμό, λόγω βλάβης των κλιματιστικών και έλλειψης ψυκτικών για να τα επισκευάσουν.

Και στο Δρομοκαΐτειο περισσότεροι από 30 θάλαμοι δεν διαθέτουν καθόλου μηχανήματα κλιματισμού! Σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΟΕΔΗΝ, πρόσφατα έγινε παραγγελία, αλλά η τοποθέτηση αναμένεται να γίνει μετά το… καλοκαίρι!

Επισκευές

Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης πολλά κλιματιστικά μηχανήματα είναι εκτός λειτουργίας, λόγω έλλειψης συντήρησης, ενώ μέσα στον καύσωνα άρχισαν οι επισκευές σε διάφορους χώρους νοσηλείας εντός του νοσοκομείου και στις εξωνοσοκομειακές δομές. Στο Αττικό νοσοκομείο υπάρχουν προβλήματα με την εύρυθμη λειτουργία των κλιματιστικών στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στους χώρους αναμονής ασθενών και στα ιατρεία. «Είναι σαν να μην υπάρχει κλιματισμός. Δεν αποδίδει, λόγω κατασκευαστικών λαθών και υπερανάπτυξης του νοσοκομείου» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει: «Ασθενείς στα έκτακτα περιστατικά ταλαιπωρούνται, περιμένοντας οκτώ ώρες για να εξεταστούν, υποφέροντας από τη ζέστη».

Κανονικά Λειτουργεί το Παίδων Πεντέλης

Η Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης λειτουργεί κανονικά, αντιμετωπίζοντας το σύνολο των περιστατικών που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία, τακτικά και επείγοντα. Αυτά αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου, τονίζοντας: «Κανένα προγραμματισμένο εντός του 2017 χειρουργείο δεν έχει αναβληθεί ή ακυρωθεί λόγω έλλειψης πόρων».

Το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από ανακοίνωση της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), στην οποία αναφέρεται ότι ανεστάλησαν εννέα ορθοπεδικές επεμβάσεις στο συγκεκριμένο νοσοκομείο λόγω έλλειψης των αναγκαίων πόρων. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η διαδικασία κρίσης για την επιλογή ορθοπεδικού επιμελητή β’ στη μία κενή οργανική θέση βρίσκεται σε τελικό στάδιο, ενώ ήδη υπάρχουν τρεις μόνιμοι και ένας επικουρικός ορθοπεδικός.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ