H ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!

Οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλήνιες αναρτώνται μετά τις 11 σε σχολεία και διαδίκτυο

Η αγωνία στο κατακόρυφο για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς σήμερα αναρτώνται στα σχολεία οι βαθμολογίες.

Οι βαθμοί είναι ένας σημαντικός παράγοντας που δείχνει πώς αναμένεται να διακυμανθούν οι τάσεις των βάσεων, σε συνάρτηση βέβαια με τις προτιμήσεις των υποψηφίων αλλά και τη σωστή συμπλήρωσή του μηχανογραφικού.

Η ώρα της κρίσης είναι λίγο μετά τις 11 το πρωί, όταν οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν στα σχολεία, ενώ θα είναι προσβάσιμες και ηλεκτρονικά με τους κωδικούς των υποψηφίων.

Από τη γενική εικόνα που έχουν οι βαθμολογητές φαίνεται ότι θα υπάρξει πτωτική πορεία, καθώς τα θέματα σε όλα τα μαθήματα ήταν δομημένα έτσι ώστε να ξεχωρίσουν οι κακοί από τους μέτριους και τους άριστα προετοιμασμένους.

Τα Μαθηματικά της ομάδας προσανατολισμού Θετικών Σπουδών θα είναι το βαρόμετρο, καθώς αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές βαθμολογίες, κάτι που εκτιμάται ότι θα επηρεάσει και τη διακύμανση των βάσεων.

Πτώση στις δημοφιλείς σχολές

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος Γιάννης Βαφειαδάκης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι στο 1ο πεδίο αναμένεται συνολικά μια ελαφριά κάμψη των επιδόσεων των υποψηφίων, που εκτιμάται ότι μπορεί να επιφέρει και πτώση στις βάσεις των δημοφιλών σχολών.

Η μεγαλύτερη διακύμανση αναμένεται να παρουσιαστεί στο 2ο πεδίο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ, αναμένεται σημαντική πτώση, που θα αρχίζει από πάνω προς τα κάτω. Τα πολύ απαιτητικά θέματα στο μάθημα των Μαθηματικών εκτιμάται ότι θα μειώσουν τις βαθμολογικές προσδοκίες ακόμα και άριστων υποψηφίων, κάτι που, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, θα έχει επίπτωση στην εικόνα των βάσεων στις πολυτεχνικές και τις φυσικομαθηματικές σχολές.

Στο 3ο πεδίο των σχολών Υγείας, λόγω των δύσκολων θεμάτων στη Βιολογία, εκτιμάται ότι θα υπάρξει πτώση των βάσεων, αλλά όχι τόσο μεγάλη όπως στις πολυτεχνικές σχολές. Μάλιστα, ο Γιάννης Βαφειαδάκης δεν αποκλείει την πιθανότητα η βάση στην Ιατρική Αθηνών να χάσει το ψυχολογικό όριο των 19.000 μορίων.

Η εικόνα στο 4ο πεδίο των παιδαγωγικών σχολών μάλλον θα είναι αντίστροφη από αυτή των άλλων πεδίων, καθώς εδώ αναμένονται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ, αυξομειώσεις των βάσεων – κυρίως, λόγω του μεγάλου αριθμού των υποψηφίων.

Στο 5ο πεδίο των οικονομικών σχολών ο κ. Βαφειαδάκης εκτιμά ότι θα εντοπιστούν σημαντικές μειώσεις επιδόσεων, καθώς τα θέματα και στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας για το πεδίο ήταν πολύ δύσκολα.

Τέλος, στις στρατιωτικές σχολές και στις ακαδημίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής η πτώση αναμένεται να είναι συγκρατημένη, καθώς συγκεντρώνουν την προτίμηση πολλών υποψηφίων, λόγω της επαγγελματικής εξασφάλισης.

Ο υπολογισμός των μορίων βασίζεται μόνο στον γραπτό βαθμό των τεσσάρων ή πέντε μαθημάτων.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Τέρας! Στο σκαμνί 59χρονος που βίαζε τον 10χρονο ανιψιό του

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο...

Νέες μηνύσεις κατά του ανώμαλου γυναικολόγου της Ρόδου

Έφτασαν τις επτά οι γυναίκες που  τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση...

Λαός και… εσπρεσάκι στο cafe των επώνυμων

Πολιτικές ίντριγκες, επιχειρηματικά deals, καβγάδες, κους κους και παρέλαση μοντέλων το...

Ο Πολύζος ήταν φύλακας άγγελος για την Ντενίση που χθες αποχαιρέτησε τη μητέρα της!

Ο Σωτήρης Πολύζος, πρώην σύζυγος της Μιμής Ντενίση, στέκεται βράχος στο...

Κάγκελα αλουμινίου, με τζάμι για το μπαλκόνι σας – Ποιότητα και αντοχή!

Τα κάγκελα αλουμινίου αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια πρώτη προτεραιότητα των...