Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

H ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!

Οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλήνιες αναρτώνται μετά τις 11 σε σχολεία και διαδίκτυο

Η αγωνία στο κατακόρυφο για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς σήμερα αναρτώνται στα σχολεία οι βαθμολογίες.

Οι βαθμοί είναι ένας σημαντικός παράγοντας που δείχνει πώς αναμένεται να διακυμανθούν οι τάσεις των βάσεων, σε συνάρτηση βέβαια με τις προτιμήσεις των υποψηφίων αλλά και τη σωστή συμπλήρωσή του μηχανογραφικού.

Η ώρα της κρίσης είναι λίγο μετά τις 11 το πρωί, όταν οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν στα σχολεία, ενώ θα είναι προσβάσιμες και ηλεκτρονικά με τους κωδικούς των υποψηφίων.

Από τη γενική εικόνα που έχουν οι βαθμολογητές φαίνεται ότι θα υπάρξει πτωτική πορεία, καθώς τα θέματα σε όλα τα μαθήματα ήταν δομημένα έτσι ώστε να ξεχωρίσουν οι κακοί από τους μέτριους και τους άριστα προετοιμασμένους.

Τα Μαθηματικά της ομάδας προσανατολισμού Θετικών Σπουδών θα είναι το βαρόμετρο, καθώς αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές βαθμολογίες, κάτι που εκτιμάται ότι θα επηρεάσει και τη διακύμανση των βάσεων.

Πτώση στις δημοφιλείς σχολές

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος Γιάννης Βαφειαδάκης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι στο 1ο πεδίο αναμένεται συνολικά μια ελαφριά κάμψη των επιδόσεων των υποψηφίων, που εκτιμάται ότι μπορεί να επιφέρει και πτώση στις βάσεις των δημοφιλών σχολών.

Η μεγαλύτερη διακύμανση αναμένεται να παρουσιαστεί στο 2ο πεδίο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ, αναμένεται σημαντική πτώση, που θα αρχίζει από πάνω προς τα κάτω. Τα πολύ απαιτητικά θέματα στο μάθημα των Μαθηματικών εκτιμάται ότι θα μειώσουν τις βαθμολογικές προσδοκίες ακόμα και άριστων υποψηφίων, κάτι που, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, θα έχει επίπτωση στην εικόνα των βάσεων στις πολυτεχνικές και τις φυσικομαθηματικές σχολές.

Στο 3ο πεδίο των σχολών Υγείας, λόγω των δύσκολων θεμάτων στη Βιολογία, εκτιμάται ότι θα υπάρξει πτώση των βάσεων, αλλά όχι τόσο μεγάλη όπως στις πολυτεχνικές σχολές. Μάλιστα, ο Γιάννης Βαφειαδάκης δεν αποκλείει την πιθανότητα η βάση στην Ιατρική Αθηνών να χάσει το ψυχολογικό όριο των 19.000 μορίων.

Η εικόνα στο 4ο πεδίο των παιδαγωγικών σχολών μάλλον θα είναι αντίστροφη από αυτή των άλλων πεδίων, καθώς εδώ αναμένονται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ, αυξομειώσεις των βάσεων – κυρίως, λόγω του μεγάλου αριθμού των υποψηφίων.

Στο 5ο πεδίο των οικονομικών σχολών ο κ. Βαφειαδάκης εκτιμά ότι θα εντοπιστούν σημαντικές μειώσεις επιδόσεων, καθώς τα θέματα και στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας για το πεδίο ήταν πολύ δύσκολα.

Τέλος, στις στρατιωτικές σχολές και στις ακαδημίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής η πτώση αναμένεται να είναι συγκρατημένη, καθώς συγκεντρώνουν την προτίμηση πολλών υποψηφίων, λόγω της επαγγελματικής εξασφάλισης.

Ο υπολογισμός των μορίων βασίζεται μόνο στον γραπτό βαθμό των τεσσάρων ή πέντε μαθημάτων.

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...