Ζωή έως τα 125

Ερευνητές εκτιμούν ότι μια γυναίκα (πιθανότατα από την Ιαπωνία) θα φτάσει σε αυτήν την ηλικία έως το 2070

Η ευχή «να τα εκατοστίσεις» χρειάζεται σοβαρή αναθεώρηση, καθώς σε λίγα χρόνια δεν θα αποτελεί ευχή, αλλά μάλλον το αντίθετο.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν τώρα ότι το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου θα φτάνει τα 125 χρόνια έως το 2070, αν και μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει ξεπεράσει τα 122 χρόνια, ρεκόρ που ανήκει σε μια κατά συρροήν καπνίστρια, τη Γαλλίδα Ζαν Καλμάν.

Συγκεκριμένα, Ολλανδοί ερευνητές προβλέπουν ότι μια γυναίκα θα είναι σε θέση να φτάσει τα 125 στις επόμενες δύο γενιές και το πιθανότερο είναι ότι θα προέρχεται από την Ιαπωνία. Οι Ιάπωνες έχουν το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής του κόσμου, το οποίο αποδίδεται από τους επιστήμονες στη διατροφή που είναι πλούσια σε ψάρι και φτωχή σε κορεσμένα, αλλά και στο πολύ καλό σύστημα υγείας που απολαμβάνουν.

Ωστόσο, αυτή η θεωρία των ειδικών του πανεπιστημίου Groningen της Ολλανδίας και του Διεπιστημονικού Δημογραφικού Ινστιτούτου της Ολλανδίας, που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature», αμφισβητείται από τους Αμερικανούς ερευνητές, οι οποίοι πέρυσι υποστήριξαν ότι το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου έχει ένα νοητό ταβάνι, αυτό των 115 ετών. Μάλιστα, πρόσθεταν ότι οι πιθανότητες κάποιου να φυσήξει τα 125 κεράκια το 2070 είναι μία προς 20.000.

Οι Ολλανδοί, ωστόσο, εκτιμούν ότι ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που φτάνουν τα 100 είναι μια πολύ καλή ένδειξη για την πρόβλεψή τους. «Ο πληθυσμός των αιωνόβιων αυξάνεται γρήγορα και ενώ οι πιθανότητες αυτοί να επιβιώσουν για περισσότερα χρόνια είναι χαμηλές, με τον αυξανόμενο πληθυσμό σίγουρα θα αυξηθούν» αναφέρει χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Fanny Janssen του πανεπιστημίου του Groningen.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ