Καλλονή και αριστούχος

Η Ελευθερία από την Κοζάνη που έχει επιλέξει την Ιατρική συγκέντρωσε 19.667 μόρια

Τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων τη βρήκαν σε διακοπές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αλλά η καλλονή Ελευθερία Βλάχου δεν είχε λόγο να ανησυχεί για τα αποτελέσματα.

Η νεαρή από το Βελβεντό Κοζάνης κατάφερε να αριστεύσει συγκεντρώνοντας 19.667 μόρια και να φιγουράρει σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ.
Η όμορφη Ελευθερία, η οποία θα περάσει το καλοκαίρι της στην Αμερική, έχει ήδη επιλέξει τη σχολή προτίμησής της, που δεν είναι άλλη από την Ιατρική, στην οποία αναμένει με χαρά να φοιτήσει τον Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, μίλησε στο kozanimedia για την επιτυχία της, για τον τρόπο που κατάφερε να αριστεύσει, αλλά και για όσα της προσέφερε η διαδικασία των εξετάσεων: «Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα τόσο υψηλή βαθμολογία. Μου χάρισε ανέλπιστη χαρά και κυρίως ανακούφιση, γιατί η προσπάθειά μου είχε ανταμειφθεί. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι εξεταζόμενοι έχουν πάνω κάτω σχηματίσει μια εικόνα για την επίδοσή τους πριν βγουν τα αποτελέσματα. Ηλπιζα να έχω γράψει τόσο όσο άξιζε η προσπάθειά μου. Γενικότερα, στις εξετάσεις δεν χωρούν συναισθηματισμοί, ενώ τα λόγια των τρίτων περιττεύουν. Οποιος καταβάλλει προσπάθεια δεν έχει λόγο να αγχώνεται. Το άγχος λειτουργεί ανασταλτικά και μπορεί να ακυρώσει την όποια καλή προετοιμασία».

Στερήσεις

Η δυνάμει φοιτήτρια Ιατρικής δεν είναι από τα παιδιά που δηλώνουν πως δεν χρειάζεται διάβασμα. Αντιθέτως, έκανε λόγο για μια χρονιά με στερήσεις, που οδηγεί στον τελικό στόχο.

«Οι βόλτες είναι αναγκαίες, η πνευματική ανάταση, ακόμη κι αν διαρκεί ελάχιστα, τροφοδοτεί το διάβασμα με θετικότητα. Η επιτυχία στηρίζεται σε μια μακροχρόνια προσπάθεια, ενώ αναμφίβολα απαιτούνται συνέπεια και μεθοδικότητα στο διάβασμα. Το σπουδαιότερο, όμως, είναι η καθημερινή στοχοθεσία. Μπορεί η χρονιά να ήταν δύσκολη, γεμάτη στερήσεις και ψυχολογικές διακυμάνσεις, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύεται πλέον διαφωτιστική. Δοκιμάζεις τα όριά σου, αξιολογείς τους ανθρώπους που στέκονται πλάι σου. Η συναισθηματική στήριξη από τα άτομα που σε περιβάλλουν είναι καθοριστική. Μεστώνεις σαν προσωπικότητα, είσαι πιο υπεύθυνος» καταλήγει.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ