Μέδουσες έχουν κατακλύσει Κορινθιακό και Πατραϊκό Κόλπο

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα με τις μέδουσες, οι οποίες, αφού κατέκλυσαν τον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό Κόλπο, έκαναν την εμφάνισή τους και σε παραλίες του Ιονίου. Μάλιστα, μια άτυχη λουομένη που τσιμπήθηκε χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο «Παναγία Βοήθεια».

Οι γιατροί που την εξέτασαν διαπίστωσαν πως η δερματοπάθεια που εκδηλώθηκε λίγο πάνω από τον αστράγαλό της οφείλεται σε τσίμπημα μέδουσας.
Η παθούσα ανέβασε φωτογραφίες στα social media, δείχνοντας σε όλους τι μπορεί κανείς να πάθει από τη μια στιγμή στην άλλη, όταν έρθει σε επαφή με μέδουσα.
Ενδεικτικές είναι και οι εικόνες από την παραλία Καλoγριά της Πάτρας, όπου εμφανίστηκε ένα μεγάλο κοπάδι μεδουσών, αναστατώνοντας τους λουομένους, με τους πιο τολμηρούς να τις βγάζουν από τη θάλασσα με ό,τι είχαν στα χέρια τους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εξακολουθεί να εντοπίζεται στον Κορινθιακό Κόλπο, όπου τα θαλάσσια ρεύματα, σε συνδυασμό με την υπεραλίευση, τον έχουν μετατρέψει σε μόνιμο στέκι για αμέτρητες μέδουσες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό προκύπτει συνήθως από την καταστροφή του θαλάσσιου οικοσυστήματος, που έχει ως αποτέλεσμα να επικρατούν πλέον σε μόνιμη βάση στον Κορινθιακό παρεπιδημούντα είδη, όπως είναι οι μέδουσες και οι τσούχτρες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε., ...

Πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ

Εύκολες, γρήγορες και ανέπαφες συναλλαγές μέχρι αργά το βράδυ Δύο ημέρες πριν...

Η καλλονή Στέλλα Καπεζάνου έγινε «πριγκίπισσα των γκαλερί»

Από τα πιο γνωστά και πετυχημένα μοντέλα της δεκαετίας του '90,...

Η επικοινωνία με τα παιδιά είναι το «κλειδί» για τη διαχείριση των νέων συνθηκών

Η επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά, αποτελεί βασικό πυλώνα...

Via Miniatura: Το νέο ιταλικό καφέ στο Βύρωνα!

Ο Βύρωνας έχει εξελιχθεί τα τελευταία 2 χρόνια σε πόλο έλξης...