Ο βαρόνος με τα χίλια πρόσωπα

Βραζιλιάνος ναρκέμπορος είχε κάνει πλαστική επέμβαση και για τριάντα ολόκληρα χρόνια ζούσε ελέυθερος

απο τον
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Είχε κατακλύσει την Ευρώπη και τις ΗΠΑ με κοκαΐνη, ήταν γνωστός στην αστυνομία, όμως κατάφερνε να ζει στη σκιά χάρη σε πλαστική επέμβαση που είχε κάνει, αλλάζοντας το πρόσωπό του!

Ο βαρόνος των ναρκωτικών της Βραζιλίας, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών της Νότιας Αμερικής, Λουίς Κάρλος ντα Ρόσα, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών χάρη στην τεχνολογία.

Επί τριάντα ολόκληρα χρόνια η δίωξη ναρκωτικών της Βραζιλίας προσπαθούσε να τον συλλάβει χωρίς επιτυχία. Εν τω μεταξύ, ο Ρόσα «ζούσε διακριτικά στις σκιές», όπως ανέφερε η αστυνομία, δημιουργώντας μια ολόκληρη αυτοκρατορία γύρω από την κοκαΐνη, με περιουσιακά στοιχεία που ξεπερνούν τα 87.000.000 ευρώ.
Οι άντρες του παρήγαγαν κοκαΐνη στην Κολομβία, στη Βολιβία και στο Περού, και μέσω Βολιβίας τη μετέφεραν με μικρά αεροσκάφη στη δυτική Βραζιλία. Την έκρυβαν σε μικρά διαμερίσματα, πριν τη μεταφέρουν σε άλλες πόλης της χώρας ή τη στείλουν σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Με τη βοήθεια προγράμματος

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν με τη βοήθεια προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ο Ρόσα είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, αλλάζοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του για να μην τον αναγνωρίζουν, και ζούσε στην πόλη Σορίζο, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Βίτορ Λουίς ντε Μοράες.
Οι αστυνομικοί συνέκριναν στον υπολογιστή παλαιότερες φωτογραφίες του Ρόσα με φωτογραφίες του Μοράες, συμπεραίνοντας ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, και τον συνέλαβαν το Σάββατο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ο άγριος Ιανός «θέρισε» ψυχές – Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι στη Θεσσαλία

Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι ήταν -ως χθες το βράδυ- ο...

Τι αποκαλύπτει για τους Έλληνες πιλότους ο απόστρατος Ίκαρος Στέφανος Καραβίδας

Ο πρώτος Ελληνας πιλότος που είχε την ευκαιρία να πετάξει με...

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...

Δημήτρης Παρίσης: Κυκλοφόρησε digital από την Heavenmusic το νέο του τραγούδι «Τέσσερα λεπτά»

Ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης με μια πολύ ζεστή φωνή έρχεται για...