Συνταξιούχος ο αποστολέας του… τρόμου!

Πρώην αστυνομικός πίσω από τις απειλητικές επιστολές (με σφαίρες) προς υπουργούς και τραπεζίτες

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Ενας συνταξιούχος αστυνομικός κρυβόταν πίσω από τα απειλητικά σημειώματα που συνοδεύονταν από σφαίρες, τα οποία είχαν αποσταλεί τα τελευταία χρόνια σε υπουργούς, τραπεζίτες, δημοσιογράφους και πολιτικούς, με υπόνοιες ότι σύντομα θα βρεθούν μπροστά στην κάννη του όπλου του λόγω της ευθύνης τους για την οικονομική κρίση!

Η σύλληψη του 55χρονου πρώην αστυνομικού ανακοινώθηκε από την Αντιτρομοκρατική, που ερεύνησε το σπίτι του στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν σφαίρες και αποκόμματα εφημερίδων, από τις οποίες έκοβε γράμματα για να συντάξει τις απειλητικές επιστολές. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του μυστηριώδους αποστολέα δεν σταμάτησαν όλο αυτό το διάστημα και οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών τα κουτιά των ΕΛ.ΤΑ., στα οποία είχε ρίξει τις απειλητικές επιστολές.

Κάμερες

Στη συνέχεια, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν υλικό από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, που είχαν αποτυπώσει τον αποστολέα, με αποτέλεσμα να ανακαλύψουν σταδιακά τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Ο συνταξιούχος αστυνομικός φέρεται ότι υποστήριξε πως έστελνε τις επιστολές επειδή ήταν εξοργισμένος με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης και ότι ήθελε να δείξει τη λαϊκή αγανάκτηση κυρίως των συνταξιούχων, που είδαν να μειώνεται δραματικά η σύνταξή τους.

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, από τις 18 Φεβρουαρίου 2013 ως τις 22 Οκτωβρίου 2015, ο 55χρονος έστειλε απειλητικές επιστολές με σφαίρες στον πρώην διοικητή της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο, στον πρώην υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη, στον βουλευτή της Δημ. Συμπαράταξης Λεωνίδα Γρηγοράκο, στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, στον πρώην γ.γ. του υπ. Εργασίας Γιώργο Μέργο, στην αντιπρόεδρο του ΣτΕ Αννα Λιγωμένου, στο Σωματείο Πακιστανών Μουσουλμάνων Ελλάδος, στη Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδος και σε άτυπο χώρο προσευχής.

Ο τελευταίος φάκελος με σφαίρες, που είχε αποστείλει στα τέλη Μαΐου, είχε παραλήπτη τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή και είχε εντοπιστεί στα ΕΛ.ΤΑ. Φαλήρου.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ