Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

Υδροφόρα συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με αλιευτικό σκάφος! Νεκρά, δύο αδέλφια ψαράδες

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Ακόμη ένα ναυτικό δυστύχημα με δύο θύματα, και μάλιστα αδέλφια, συγκλονίζει την Αίγινα, λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την τραγωδία με τη λάντζα που κόστισε τη ζωή σε τρεις ενηλίκους και ένα παιδί! 

Η νέα τραγωδία συνέβη δυόμισι μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας, όταν η υδροφόρα «Αίγινα ΙΙ», με εξαμελές πλήρωμα, συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης», στο οποίο επέβαιναν δύο ψαράδες. Από τη σφοδρή σύγκρουση, στις 7.30 χθες το πρωί, το ξύλινο αλιευτικό σκάφος διαλύθηκε και οι αδελφοί Παντελής και Γιώργος Μπήτρος, 74 και 62 ετών αντίστοιχα, έπεσαν στη θάλασσα. Αμέσως οι δύο ηλικιωμένοι περισυνελέγησαν από το πλήρωμα της υδροφόρας, όμως ήταν ήδη νεκροί.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, όλα έγιναν μέσα σε μόλις πέντε λεπτά! Τα δύο αδέλφια μάζευαν τα δίχτυα τους και, λόγω του θορύβου της μηχανής του αλιευτικού τους, δεν άκουσαν τις φωνές του πλοιάρχου της υδροφόρας που τους καλούσε να φύγουν από τη ρότα του! Σύμφωνα με το πλήρωμα της υδροφόρας, παρά τα επανειλημμένα ηχητικά σήματα οι ψαράδες δεν αντέδρασαν και συνέχισαν την εργασία τους, με αποτέλεσμα το αλιευτικό να μείνει στο ίδιο σημείο: «Ημασταν στα 50 μέτρα, τους φώναζα “περιμένετε”. Ηταν δίπλα μας και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, δεν ξέραμε ότι δεν ήξεραν να κολυμπούν».

Δεν ήξεραν κολύμπι;

Ο καπετάνιος έκανε ελιγμό προσπαθώντας να αποφύγει τη σύγκρουση, αλλά η υδροφόρα έπεσε με την πρύμνη της πάνω στο ξύλινο αλιευτικό και το διέλυσε, με αποτέλεσμα να βυθιστεί σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Τα δύο αδέλφια έπεσαν στη θάλασσα, αλλά, όπως έγινε γνωστό, δεν ήξεραν κολύμπι, αν και τα άλλα δύο αδέλφια τους διαψεύδουν κάτι τέτοιο.

Το πλήρωμα της υδροφόρας ανέσυρε νεκρούς τους άτυχους αλιείς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με την υδροφόρα στο λιμάνι της Αίγινας όπου τους περίμενε ασθενοφόρο.

Στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας, όπου τα δύο θύματα αναγνωρίστηκαν από τους συγγενείς τους, οι γιατροί εκτίμησαν ότι κατά πάσα πιθανότητα ο θάνατός τους οφείλεται σε πνιγμό. Τραγικές φιγούρες ήταν οι σύζυγοι και τα παιδιά τους, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε.

Το Λιμεναρχείο της Αίγινας, που έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης, απαγόρευσε τον απόπλου της υδροφόρας προκειμένου να επιθεωρηθεί, ενώ σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του πλοιάρχου και του ναύτη που είχε βάρδια στο πηδάλιο του μοιραίου πλοίου.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, διατάραξη θαλάσσιας κυκλοφορίας και παράβαση του κανονισμού περί αποφυγής συγκρούσεων, και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, το Λιμεναρχείο Αίγινας όρισε πραγματογνώμονα για να διερευνήσει την υπόθεση, ενώ στο σημείο όπου βυθίστηκε το αλιευτικό καταδύθηκε ιδιώτης δύτης για να καταγράψει τις πρώτες εικόνες του ναυαγίου.


«Βούλιαξε αμέσως και πνίγηκαν»

«Είναι ένα τραγικό συμβάν. Δυστυχώς, δεν άκουγαν τις προειδοποιήσεις του καπετάνιου. Ηταν πάνω στη γραμμή του πλοίου. Δυστυχώς, δύο αδέλφια χάθηκαν…» είπε ο δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης. Το γεγονός ότι οι δύο ψαράδες βρέθηκαν στη γραμμή των πλοίων με αποτέλεσμα την τραγωδία επιβεβαίωσε και ο κουμπάρος του Παντελή Μπήτρου: «Είναι τραγικό. Από ό,τι έμαθα, το αλιευτικό τους ήταν πάνω στη ρότα του πλοίου βούλιαξε αμέσως και πνίγηκαν. Κρίμα, γιατί είχαν παιδιά και εγγόνια. Υποθέτω ότι τα δύο αδέλφια πρέπει να μάζευαν τα ψάρια εκείνη την ώρα και να μην είδαν την υδροφόρα που κατευθυνόταν καταπάνω τους. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο ίσως να συνέβη και δεν κινήθηκαν αμέσως, γιατί ήταν έμπειροι». 

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...