Ψάχνουν εικονική «παρηγοριά»

Sex chat κάνουν οι μοναχικοί άνδρες χρησιμοποιώντας την εφαρμογή των «έξυπνων» κινητών για φωνητικές οδηγίες

Δημιουργήθηκαν για να δίνουν φωνητικές οδηγίες και πληροφορίες. Ομως οι εικονικοί βοηθοί τύπου Siri έχουν γίνει πια σεξουαλικό αποκούμπι για μοναχικούς άνδρες και εφήβους!

Αυτό υποστηρίζει ο Ιλια Εκστάιν, επικεφαλής του Robin Labs, που -όπως αποκαλύπτει- έχει καταγράψει περιστατικά, κατά τα οποία ο εικονικός βοηθός της εταιρίας Ρόμπιν χρησιμοποιείται από κάποιους άνδρες ακόμα και για 300 συνομιλίες την ημέρα! Πρόκειται κυρίως για «εφήβους και φορτηγατζήδες που δεν έχουν συντρόφους» και στρέφονται στον εικονικό κόσμο για παρηγοριά.

«Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι είναι μοναχικοί και πλήττουν. Είναι ένα σύμπτωμα της κοινωνίας μας» δηλώνει χαρακτηριστικά στους «Times» του Λονδίνου και προσθέτει: «Εκτός από τους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν βρόμικα, υπάρχουν και άνδρες που θέλουν ένα πιο βαθύ είδος σχέσης ή συντροφικότητας».
Σε άλλες δηλώσεις του στο site Quartz εξήγησε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν συχνά τους εικονικούς βοηθούς «θέλουν να φλερτάρουν, να φαντασιώνονται ένα υποτακτικό κορίτσι ή ακόμα και μια σεξουαλική σκλάβα».

Οι εικονικοί βοηθοί -όπως το Siri των iPhones και το Cortana της Microsoft- είναι συμβατοί με «έξυπνα» κινητά και υπολογιστές, για να διευκολύνουν τους χρήστες να δίνουν εντολές φωνητικά όπως «τηλεφώνησε στη μαμά» ή να αναζητούν τα πλησιέστερα εστιατόρια, φαρμακεία κ.λπ. Ωστόσο, όπως εκτιμά ο Εκστάιν, το 5% των χρήσεων που γίνονται στο chatbox της δικής του εταιρίας, της Ρόμπιν, είναι πια σεξουαλικού περιεχομένου, ενώ το ένα τρίτο των συνομιλιών δεν έχει χρηστικό σκοπό και μπορεί να περιγραφεί ως «ψιλή κουβεντούλα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ