Αλλαγή φύλου σε πέντε λεπτά με μία αίτηση

❱❱ Δεν θα χρειάζεται να προηγηθεί νυστέρι ❱❱ Νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

❱❱ Δεν θα χρειάζεται να προηγηθεί νυστέρι ❱❱ Νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Με μία απλή αίτηση και χωρίς να καταφύγουν σε… νυστέρι τα διεμφυλικά άτομα (τρανς) θα μπορούν στο μέλλον να προχωρούν σε αλλαγή φύλου, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και έχει πάρει ήδη τον δρόμο προς τη Βουλή για ψήφιση!

Πλέον δεν μετρούν τα χρωμοσωμικά, γονιδιακά ή άλλα χαρακτηριστικά ενός ατόμου, αλλά πώς εκείνο βιώνει το φύλο του, ανεξάρτητα από το πώς καταχωρίστηκε κατά τη γέννησή του.

Η βασικότερη, όμως, ρύθμιση του αμφιλεγόμενου νέου νομοσχεδίου είναι ότι το ενδιαφερόμενο άτομο θα μπορεί να προχωρήσει σε διόρθωση του φύλου του χωρίς προηγουμένως να έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ή να έχει πάρει γνωμάτευση από ψυχίατρο! Το μόνο που θα κάνει είναι να υποβάλλει μία αίτηση, στην οποία θα δηλώνει το επιθυμητό φύλο, το κύριο όνομα και το προσαρμοσμένο επώνυμο που επιλέγει.

Με απόλυτη μυστικότητα

Στη συνέχεια θα παρουσιάζεται αυτοπροσώπως ενώπιον δικαστηρίου, σε ιδιαίτερο γραφείο και χωρίς δημοσιότητα, ενώ η δικαστική απόφαση θα καταχωρείται στο Ληξιαρχείο με απόλυτη μυστικότητα της μεταβολής. Οι δημόσιες υπηρεσίες θα εκδίδουν νέα έγγραφα, όπως π.χ. ταυτότητα, και θα προχωρούν στην ανάλογη τροποποίηση σε μητρώα ή εκλογικούς καταλόγους. Η γονική μέριμνα δεν επηρεάζεται αν το πρόσωπο που διόρθωσε το φύλο του έχει παιδιά γεννημένα σε γάμο ή όχι, είτε σε σύμφωνο συμβίωσης είτε υιοθετημένα.

Οι μόνες προϋποθέσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο είναι το πρόσωπο που αιτείται τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου να είναι άνω των 17 ετών και να μην είναι παντρεμένο. Αντίθετα, δεν υπάρχει πρόβλεψη για όσους επιχειρήσουν να κάνουν χρήση του νομοσχεδίου για να αποφύγουν τη σύλληψη ή τη στράτευση. Μπορεί, τέλος, να μην επιτρέπει στον έγγαμο να κάνει χρήση του νόμου, ωστόσο δεν απαγορεύεται να συνάψει γάμο ο άγαμος, εάν διορθώσει το φύλο του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ