Δωρεά ζωής (ύψους 1.500.000 ευρώ) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας

Συγκίνηση και ευγνωμοσύνη προκάλεσε η ευεργεσία μίας γυναίκας προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας

Συγκίνηση και ευγνωμοσύνη προκάλεσε η ευεργεσία μίας γυναίκας προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, καθώς ανέλαβε το κόστος για την αγορά ενός ειδικού μηχανήματος, που αποτελεί σημαντικό όπλο κατά του καρκίνου.

Η Ελένη Διγενοπούλου – Ζαφειροπούλου, η οποία έζησε τα νεανικά της χρόνια στην Πάτρα, έκανε αυτό το σπουδαίο δώρο στους ασθενείς, αποδεικνύοντας πως η ανθρωπιά είναι το παν.

Το συνολικό κόστος για το μηχάνημα, μαζί με τη διαμόρφωση του χώρου όπου θα τοποθετηθεί, θα ανέλθει σε 1.500.000 ευρώ.

Το ειδικό μηχάνημα, που λέγεται PET/CT και δεν υπήρχε στην Πάτρα, πρόκειται να αποδειχτεί σωτήριο για τους ασθενείς του ιατρικού τμήματος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, καθώς χρησιμοποιείται για απεικονιστική εξέταση που δείχνει τη λειτουργία διαφόρων ιστών και οργάνων.

Ως τώρα, οι ασθενείς έπρεπε να πάνε στην Αθήνα για να κάνουν τη συγκεκριμένη εξέταση, καθώς το ειδικό μηχάνημα υπάρχει σε ελάχιστα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, ενώ πρόσφατα απέκτησε ένα και η Θεσσαλονίκη. Επειτα από αυτή τη σπουδαία κίνηση, το Πανεπιστήμιο Πατρών ονόμασε την κυρία Διγενοπούλου «μεγάλη ευεργέτιδα» του ιδρύματος και αναμένεται να την ανακηρύξει επίτιμη διδάκτορα, σε μια κίνηση ευγνωμοσύνης για την προσφορά της τόσο στο ιατρικό τμήμα όσο και στους δεκάδες ασθενείς.

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ