Και τραπεζικοί στη σπείρα που άρπαξε 8.000.000 € από ιδιώτες και επιχειρήσεις

Το τεράστιο χρηματικό ποσό των 8.000.000 ευρώ είχαν καρπωθεί τα επτά μέλη ενός κυκλώματος τοκογλυφίας

Το τεράστιο χρηματικό ποσό των 8.000.000 ευρώ είχαν καρπωθεί τα επτά μέλη ενός κυκλώματος τοκογλυφίας που «ρουφούσαν το αίμα» από ιδιώτες και επιχειρήσεις, στους οποίους δάνειζαν χρηματικά ποσά με αντάλλαγμα τραπεζικές επιταγές μεγαλύτερης αξίας. Μάλιστα, είχαν αγαστή συνεργασία με τέσσερα στελέχη τραπεζών!

Οι άνδρες της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν τους δράστες, μεταξύ των οποίων και τον αρχηγό του κυκλώματος, ο οποίος ειδικευόταν στην τοκογλυφία για περίπου 30 χρόνια και είχε αποκομίσει μεγάλα χρηματικά ποσά. Αρκετές ήταν οι επιχειρήσεις οι οποίες οδηγήθηκαν σε οικονομική αφαίμαξη ή έβαλαν λουκέτο λόγω της δράσης του συγκεκριμένου κυκλώματος, το οποίο έβαζε ιδιαίτερα μεγάλο τοκογλυφικό επιτόκιο, που άγγιζε ακόμη και το 7%! Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 154 σώματα ιδιωτικών επιταγών ονομαστικής αξίας 1.430.000 ευρώ, 28 σώματα τραπεζικών επιταγών ονομαστικής αξίας 140.450 ευρώ, μετρητά ύψους 37.580 ευρώ, πάνω από 40 τραπεζικές κάρτες, πλήθος υπεύθυνων δηλώσεων που συνόδευαν τις συναλλαγές, ατζέντες και ημερολόγια διάφορων ετών από το 2009, τα οποία περιέχουν χειρόγραφες σημειώσεις με στοιχεία πλήθους επιταγών, παραστατικά σχετικά με κατοχή επενδυτικών ομολόγων συνολικού ποσού 6.847.141 ευρώ και δύο οχήματα.

Το τεράστιο ποσό των 8.000.000 ευρώ δεσμεύτηκε από λογαριασμούς τραπεζών, σε συνεργασία με την Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ