Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Βασιλική Πλεξίδα: Η Παναγιά άγγιξε τη φόρμα μου και σώθηκα

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Βασιλικής Πλεξίδα που βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο

Συγκλονίζει το όραμα που είδε, δευτερόλεπτα πριν από τη μοιραία πτώση του ελικοπτέρου «Χιούι», η μοναδική επιζήσασα της αεροπορικής τραγωδίας στο Σαραντάπορο, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις αξιωματικούς!

Από τη
Μαρία Μεϊμάρη

Με εμφανή ακόμα τα σημάδια από τη συντριβή, η νεαρή αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα περιέγραψε κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, που έγινε χθες σε μοναστήρι της Σερίφου, πώς την έσωσε η Παναγία εκτινάσσοντάς τη στην άλλη άκρη του ελικοπτέρου, μαζί με το κάθισμα στο οποίο ήταν προσδεδεμένη!

Η 26χρονη ιπτάμενη μηχανικός, η οποία σώθηκε ως εκ θαύματος, παρακολούθησε τη λειτουργία που έγινε στο μοναστήρι της Παναγίας Ακρωτηριανής στη Σέριφο, παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, και παρέδωσε στην ηγουμένη της μονής τη ματωμένη στολή της. «Αγγιξε αυτή τη φόρμα η Παναγιά, έχει αγιασθεί και πρέπει να μείνει σε τόπο ιερό» είπε στην ηγουμένη την ώρα που παρέδιδε τη φόρμα. Με αυτόν τον τρόπο εκπλήρωσε το τάμα που είχε κάνει στην Παναγία, μετά την πρόσφατη περιπέτειά της τον περασμένο Απρίλιο, όταν μόνο εκείνη βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου που κατέπεσε σε δύσβατη περιοχή του Σαρανταπόρου, στην Ελασσόνα. Φορώντας νάρθηκα στον λαιμό και έχοντας καλυμμένα τα μαλλιά της με ένα μαντίλι, αποκάλυψε ότι δευτερόλεπτα πριν από τη μοιραία πτώση είδε ολοζώντανη μπροστά της την Παναγία:

gqewrg

«Ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα να τιμήσετε την Παναγία, που με έβγαλε από το ελικόπτερο τη 19η Απριλίου. Με το που αντιλήφθηκα το πρώτο χτύπημα, ασυναίσθητα έκανα τον σταυρό μου και ζήτησα να με βοηθήσει. Κατευθείαν κατέβηκε, την είδα ολοζώντανη…» ανέφερε η 26χρονη αρχιλοχίας, προσθέτοντας πως η Παναγία ξήλωσε το κάθισμά της, μαζί με το πάτωμα, και την… εκτίναξε προς τη μοναδική πλευρά του ελικοπτέρου που δεν έγινε θρύψαλα:

«Με ξερίζωσε με το πάτωμα και το κάθισμα μαζί, την ένιωσα την εξύψωση, και με τοποθέτησε τέρμα πίσω αριστερά στο ελικόπτερο, μισογυρισμένη, για να μην αντιληφθώ και να μη θυμάμαι καμία εικόνα…» κατέληξε η νεαρή στρατιωτικός.

Μετά την ολοκλήρωση της θείας λειτουργίας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος παρέδωσε στην ηγουμένη της μονής αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά:

«Εκ μέρους του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού αλλά και όλων των αξιωματικών, των υπαξιωματικών, των στρατιωτών μας και ολόκληρου του ελληνικού λαού, να σας ευχαριστήσουμε για τη σημερινή δυνατότητα που μας δώσατε να ευχαριστήσουμε την Παναγία για το θαύμα που έγινε. Να σας ευχαριστήσουμε ακόμα γιατί εσείς εδώ στο Αιγαίο, σε αυτή εδώ την αετοφωλιά, φυλάτε Θερμοπύλες» ανέφερε.

Πριν από μερικές ημέρες, η Βασιλική Πλεξίδα είχε παρευρεθεί στο μνημόσυνο των τεσσάρων συναδέλφων της, που έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα.

Ο εφιάλτης της 19ης Απριλίου

Το μοιραίο πρωινό της 19ης Απριλίου, το ελικόπτερο τύπου Χιούι, εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Στις 7.48 υπήρξε απώλεια επικοινωνιών και, στη συνέχεια, απώλεια ίχνους ραντάρ από τον τοπικό σταθμό της Πολεμικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα να κατευθυνθούν στην περιοχή δύο F-16 σε κατάσταση συναγερμού. Η ομάδα διάσωσης που έφτασε στα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου εντόπισε νεκρούς τον υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη, τον συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, τον ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και τον υπολοχαγό Κωνσταντίνο Χατζή. Η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, που επίσης επέβαινε στο ελικόπτερο, διακομίστηκε στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...