Χωρίς πρόστιμο

Παράταση για λίγες ημέρες ακόμη στην ασφάλιση των αυτοκινήτων

Χωρίς την πληρωμή παραβόλου-προστίμου θα μπορούν οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων να ασφαλίζουν τα οχήματά τους για λίγες ακόμη ημέρες και μέχρι να ισχύσουν τα νέα παράβολα, που κυμαίνονται από 100 έως 250 ευρώ (ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος).

Η προθεσμία για την ασφάλιση οχημάτων χωρίς την πληρωμή του παραβόλου των 250 ευρώ «τυπικά» έχει λήξει και υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 420.000 οδηγοί που εντοπίστηκαν με ανασφάλιστα οχήματα έσπευσαν να τα ασφαλίσουν.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών, το σύστημα παραμένει ανοιχτό για την ασφάλιση οχημάτων που σήμερα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους ανασφάλιστα χωρίς να απαιτείται από τους ιδιοκτήτες να πληρώσουν πρώτα κάποιο πρόστιμο, αφού δεν ισχύει το παράβολο των 250 ευρώ.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τονίζει ότι δεν θα προχωρήσει σε νέα διασταύρωση για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων χωρίς διαβεβαίωση ότι τα στοιχεία είναι σωστά. Για την αποφυγή ενός νέου αλαλούμ, πρώτα θα επικαιροποιηθούν και θα επιβεβαιωθούν τα στοιχεία από το υπουργείο Μεταφορών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις Περιφέρες και μετά θα γίνει η νέα διασταύρωση.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάει στη Βουλή η διάταξη, η οποία έχει προαναγγελθεί εδώ και εβδομάδες και προβλέπει την αντικατάσταση του παραβόλου των 250 ευρώ από νέα παράβολα, ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος, ως εξής:

– 100 ευρώ για δίτροχα ως 250 κυβικά εκατοστά.

– 150 ευρώ για δίτροχα άνω των 250 κυβικών εκατοστών.

– 200 ευρώ για οχήματα έως 1.000 κυβικά εκατοστά.

– 250 ευρώ για οχήματα άνω των 1.000 κυβικών.

Ετσι, μέχρι να εκδοθεί η σχετική απόφαση και να ισχύσουν τα νέα παράβολα, παρατείνεται η δυνατότητα ασφάλισης οχημάτων άνευ παραβόλου. Βέβαια όσοι εντοπιστούν από την Αστυνομία να κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο, το οποίο ανέρχεται σε 500 ευρώ για αυτοκίνητα και 250 ευρώ για μοτοσικλέτες, καθώς και αφαίρεση πινακίδων – άδειας οδήγησης για έξι μήνες.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ