Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Μπισμπίκης στο Παρίσι για το πρώτο ευρωπαϊκό κύπελλο του Παναθηναϊκού

Στο «χρονοντούλαπό» του έψαξε ο Βασίλης Μπισμπίκης και ανέσυρε...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ρένος αρνείται να αποκαλύψει στον Σίμο που...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

«Σασμός»: Βασιλική και Μαθιός ζουν με την απειλή της αποκάλυψης της αλήθειας...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Εύα...

Εξώδικο από τον ιερέα που πάντρεψε τον Μ. Γουλανδρή

Οπως είναι γνωστό, σε ρεπορτάζ της εφημερίδας μας στις 10/7/2017 παρουσιάστηκε η είδηση του γάμου του Μιχάλη Γουλανδρή με τη Νένα Παρασκευοπούλου, στο οποίο, μεταξύ άλλων, υπήρχαν και φωτογραφικά στιγμιότυπα που δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα η «Εspresso».Με μεγάλη μας έκπληξη λάβαμε την επομένη του δημοσιεύματος εξώδικη δήλωση από τον π. Στυλιανό Μαρκαντώνη, τον ιερέα που τέλεσε το μυστήριο, στην οποία μέμφεται την εφημερίδα μας ότι περιλάβαμε ψευδώς στο σχετικό ρεπορτάζ την εξής αναφορά: «…Σε πολύ στενό κύκλο επισημοποίησε τη σχέση του με την όμορφη Νένα Παρασκευοπούλου.Στο πρόσωπό του ήταν εμφανές το τρακ, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να έχει στην αγκαλιά του το σκυλάκι του ακόμα και κατά τη διάρκεια της τελετής…»

Ειδικότερα, ο ιερέας ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη αναφορά προσβάλλει τον ίδιο ως ιερέα που τέλεσε το μυστήριο αλλά ταυτόχρονα «προσβάλλονται με επαίσχυντο τρόπο τα θεία, το θρησκευτικό φρόνημα των Ελλήνων πολιτών και τα όσα πρεσβεύει το Ορθόδοξο Χριστιανικό Δόγμα και η Εκκλησία μας» και ζητάει να δημοσιεύσουμε ότι «κατά την ιεροτελεστία του μυστηρίου του ως άνω γάμου τηρήθηκαν με ευλάβεια οι Θείοι και Ιεροί Κανόνες της Ανατολικής Ορθόδοξης του Χριστού Εκκλησίας» και συνακόλουθα ότι «ο κ. Μιχάλης Γουλανδρής επ’ ουδενί είχε στην αγκαλιά του το σκυλάκι του κατά τη διάρκεια της τελετής».

Κατόπιν αυτού, πληροφορούμε τον σεβαστό ιερέα, αλλά και τους αναγνώστες μας, ότι το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, το οποίο κάλυπτε τρεις σελίδες της, ανταποκρίνεται πλήρως στην αλήθεια, όπως και η αναφορά για το σκυλάκι που βρισκόταν στην αγκαλιά του γαμπρού. Το γεγονός μάλιστα αυτό προέκυπτε και από τη δημοσίευση της σχετικής φωτογραφίας που είχε συμπεριληφθεί στο δημοσίευμα, η οποία αποτυπώνει τον γαμπρό μπροστά στην κύρια είσοδο του ιερού ναού να κρατάει στην αγκαλιά του το σκυλάκι.

Είναι γεγονός ότι η αναφορά της εφημερίδας μας ήταν για «την τελετή» και όχι αποκλειστικά για το μυστήριο και, ως γνωστόν, στην τελετή του γάμου περιλαμβάνεται και το στάδιο αναμονής της νύφης, οι φωτογραφίσεις πριν και μετά το μυστήριο κ.λπ. Συνεπώς, η σχετική αναφορά δεν σήμαινε υποχρεωτικά ότι συνέβαινε το γεγονός και στη διάρκεια του θρησκευτικού μυστηρίου εντός του ναού.

Για να μην ανησυχεί επομένως ο σεβαστός ιερέας ότι από τη σχετική αναφορά της εφημερίδας μας κινδυνεύουν η τιμή (και όχι μόνο) του ιδίου αλλά και το θρησκευτικό φρόνημα των Ελλήνων και το Χριστιανικό και Ορθόδοξο Δόγμα, διευκρινίζουμε τα παραπάνω, παραθέτοντας τις απόψεις του και ελπίζουμε και ευχόμαστε την ίδια ευαισθησία να επιδεικνύουν τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του σε περιπτώσεις που πραγματικά θέτουν σε κίνδυνο το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων, που είναι όντως πολύ υψηλό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...