Η… γραφή των χειλιών

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι το χέρι με το οποίο κρατά κανείς το… στιλό επηρεάζει το φιλί

Πες μου με ποιο χέρι γράφεις να σου πω πώς φιλάς. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ότι μπορούν να συμπεράνουν οι επιστήμονες, αφού, σύμφωνα με διεθνή έρευνα που πραγματοποίησαν, το χέρι που χρησιμοποιεί κανείς περισσότερο σηματοδοτεί και τη μεριά προς την οποία γέρνει το κεφάλι του όταν φιλά. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι αυτό ισχύει γι’ αυτόν που κάνει την πρώτη κίνηση για το φιλί.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα πανεπιστήμια της Dhaka, του Bath και του Bath Spa έδειξε συγκεκριμένα ότι οι άνδρες είναι περίπου 15 φορές πιο πιθανό να αρχίσουν ένα φιλί απ’ ό,τι οι γυναίκες, αλλά και τα δύο φύλα έδειξαν την τάση να γέρνουν προς τα δεξιά, αλλά και να ακολουθούν τη φορά του κεφαλιού αυτού που άρχισε το φιλί.

Οι ειδικοί, έχοντας ως βάση τα δεδομένα από δυτικές χώρες, διερεύνησαν τις συμπεριφορές που αφορούν το φιλί στο Μπανγκλαντές, όπου το φιλί δεν είναι κάτι που γίνεται εύκολα δημόσια, παρακολουθώντας 48 παντρεμένα ζευγάρια. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές να φιλιούνται ιδιωτικά στα σπίτια τους και μετά να πηγαίνουν σε χωριστά δωμάτια, όπου καθένας ξεχωριστά έδινε αναφορά για διαφορετικές πτυχές του φιλιού.

Τα αποτελέσματα από δυτικές χώρες μπορεί να αποδοθούν σε πολιτισμικές επιρροές, όπως για παράδειγμα η μίμηση αυτών που βλέπουν τα ζευγάρια στην τηλεόραση. Αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να υποστηριχθεί για τα ζευγάρια του Μπανγκλαντές, τα οποία τελικά επέδειξαν την ίδια συμπεριφορά. «Είμαστε ως άνθρωποι παρόμοιοι ακόμα και αν οι κοινωνικές μας αξίες διαφέρουν» σχολίασε ο δρ Μάικλ Προυλξ του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Μπαθ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ