Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Ελληνίδες Μπρους Λι λόγω της βίας στους δρόμους!

Τα περιστατικά βίας στους δρόμους στέλνουν ολοένα περισσότερες γυναίκες σε σχολές πολεμικών τεχνών

Δεκάδες γυναίκες πλημμυρίζουν καθημερινά τις σχολές πολεμικών τεχνών όχι τόσο για λόγους άσκησης, όσο για να είναι σε θέση να αμυνθούν, σε περίπτωση που βρεθούν σε μια δύσκολη στιγμή. 

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΜΙΛΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Eτσι, με δεδομένη την αύξηση της εγκληματικότητας, βαδίζουν στα χνάρια του… Μπρους Λι. Πολλές από αυτές, μάλιστα, εκπαιδεύονται τα τελευταία χρόνια σε μια τέχνη με… δολοφονικά χτυπήματα!

vasiki

Η πολεμική τέχνη wing chun, που διδάσκει ο παγκοσμίου φήμης Ευάγγελος Βασιλάκης στη σχολή του, στη διασταύρωση της λεωφόρου Βουλιαγμένης και της οδού Σουλίου, στον Αγιο Δημήτριο, συγκεντρώνει γυναίκες κάθε ηλικίας, ακόμη και μητέρες με τα παιδιά τους ή και ολόκληρες οικογένειες, που εκπαιδεύονται στις πιο αποτελεσματικές τεχνικές ασιατικής πάλης. «Τα περιστατικά βίας στους δρόμους έχουν αυξηθεί, γι’ αυτό ολοένα περισσότερες γυναίκες μου ζητούν να τις μάθω να αμύνονται. Αρκεί ένα χτύπημα και ο αντίπαλος που μας απειλεί θα έχει… τελειώσει!» δηλώνει στην «Espresso» ο πασίγνωστος sifu.

Μπορεί, άραγε, ένα 17χρονο κορίτσι να καταφέρει έξι χτυπήματα μέσα σε ένα δευτερόλεπτο (!) ή να το σπρώξει κάποιος με όλη του τη δύναμη και να μην πέσει;

«Ναι, φυσικά και μπορεί! Ελάτε να ξεκινήσουμε την προπόνηση, να το διαπιστώσετε και μόνοι σας!» απαντά ο παγκοσμίου φήμης εκπαιδευτής.

gfwergwer 1

Για να το πιστέψουμε, έπρεπε να το διαπιστώσουμε. Και αυτό έγινε, όταν ο Ευάγγελος Βασιλάκης μάς γνώρισε τις μαθήτριές του. Η Κωνσταντίνα Μανουσάκη εκπαιδεύεται τα τελευταία επτά χρόνια μαζί με την κόρη της, Δήμητρα Καλογεροπούλου αλλά και τον γιο της.

«Εγώ ήρθα γιατί έπρεπε να είναι ένας γονέας μαζί με την ανήλικη κόρη μου, όταν ξεκίνησε. Στην αρχή έκανα προπονήσεις πολύ χαλαρά. Οταν είδα, όμως, ότι μου βγήκε μία κίνηση, κάτι άλλαξε μέσα μου. Βγήκαν πράγματα τα οποία δεν πίστευα, όπως η ηρεμία, η ισορροπία και η αυτοπεποίθηση. Με έχει βοηθήσει πολύ. Είναι σημαντικό για μία γυναίκα» λέει και συμπληρώνει ότι συνιστά σε όλες τις γυναίκες το wing chun, καθώς την έχει βοηθήσει σε όλους τους τομείς της ζωής της.

«Μας δίνει την ηρεμία να διαχειριζόμαστε καταστάσεις χωρίς να φεύγουμε εκτός ελέγχου. Ως γυναίκες έχουμε πολλά προβλήματα. Φοβόμαστε όταν κυκλοφορούμε μόνες στους δρόμους» καταλήγει η Δήμητρα.

gfwergwer 2

Λίγο πρoτού ενηλικιωθεί, η 17χρονη κόρη της δηλώνει ότι θέλει να περάσει στο Πολεμικό Ναυτικό, χωρίς όμως να εγκαταλείψει το wing chun, που είναι η μεγάλη της αγάπη.

«Εκανε ο αδερφός μου και ζήλεψα. Το βρήκα σαν μία ευκαιρία να έρθω κοντά του. Οι γονείς μου με άφησαν και κατάλαβα πως, μέσα από αυτή την τέχνη, καλλιεργείς τον νου. Αυτή ήταν η βάση. Οταν μέσα από την κοινωνία προβάλλονται εικόνες βίας, εγώ τις αντιμετωπίζω με ηθική. Μέσα από μία τέχνη καλλιεργήθηκε το πνεύμα μου και γνώρισα μία άλλη “οικογένεια”» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οικογενειακή προπόνηση

katoΑκόμη μία μητέρα που δεν «μασάει» και είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή ετοιμοπόλεμη είναι η Θωμαΐς Μυτακίδου. Ο σύζυγός της ασχολούνταν για χρόνια με τις πολεμικές τέχνες κι έτσι αποφάσισαν να μυήσουν και τον 13χρονο γιο τους, με αποτέλεσμα τώρα να προπονούνται όλοι μαζί. «Το κάνω εδώ και δύο χρόνια και με έχει βοηθήσει. Θεωρώ απαραίτητες τις πολεμικές τέχνες και μας ενώνουν ως οικογένεια. Είναι τρόπος ζωής και τρόπος σκέψης. Μία φορά κάποιος είχε προσπαθήσει να μου πουλήσει κλεμμένα στο κατάστημα που έχουμε. Του είπα “Φεύγεις τώρα” και με απείλησε, λέγοντας ότι θα βγάλει μαχαίρι. Θυμάμαι ότι μόνο με το βλέμμα μου τον έκανα να καταλάβει πως δεν τον παίρνει! Τελικά, έφυγε!» λέει με ένα πλατύ χαμόγελο, γεμάτο ικανοποίηση.

Η Αφροδίτη Νικολάου, η οποία είναι γιατρός, κάνει προπονήσεις επτά μήνες και δηλώνει «μαγεμένη», καθώς αναζήτησε την τέχνη στη «ρίζα της». Oπως λέει: «Ενιωσα τη σοφία που κρύβει. Αισθανόμουν μία πηγαία ενέργεια μέσα μου και τώρα βρήκα έναν τρόπο να τη διοχετεύω. Μέσα από αυτή την τέχνη κατάφερα να οργανώσω την ενέργειά μου. Οσον αφορά την αυτοάμυνα, ξέρω ότι και με ένα βλέμμα μπορώ να αποδώσω αυτή την ενέργεια. Εύχομαι, όμως, να μη χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσω αυτή την τέχνη» δηλώνει. Πριν από λίγες μέρες ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της και πλέον είναι προπονήτρια του wing chun.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

entheto15 χρόνια μαθητής του Gary Lam

Ο Ευάγγελος Βασιλάκης διδάχτηκε την κορυφαία πολεμική τέχνη wing chun από τον Gary Lam στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, δίπλα στον οποίο έμεινε επί 15 ολόκληρα χρόνια!

«Είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος, στον οποίο οφείλω αυτό που είμαι σήμερα…» λέει στην «Espresso» και προσθέτει: «Ο δάσκαλός μου ήταν συμμαθητής με τον Μπρους Λι. Και οι δύο ήταν μαθητές του master Ip Man. Ομως, ο Μπρους Λι πέθανε νέος και δεν είχε συνεχιστές. Ο δάσκαλός μου επέλεξε εμένα για να συνεχίσω την τεχνική του wing chun, η οποία χάνεται στα βάθη των αιώνων. Η ιστορία των τεχνικών μάχης φτάνει έως τη μοναχή-πολεμίστρια N’g Mui, την οποία ο μύθος θέλει να είναι η πρώτη που έπλασε αυτό το σύστημα στο μοναστήρι Shaolin».

Ο sifu Ευάγγελος είναι ο μοναδικός απευθείας μαθητής του grandmaster Gary Lam στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Τον Ιούνιο του 2010 ο Gary Lam τον ανακήρυξε επικεφαλής δάσκαλο και εκπαιδευτή Ευρώπης στο σύστημά του και η νέα του σχολή στην Αθήνα έγινε το κεντρικό εκπαιδευτήριο και ταυτόχρονα τα κεντρικά γραφεία του στη γηραιά ήπειρο.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...