Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

ΤΡΙΑ 24ΩΡΑ ΑΓΩΝΙΑΣ!

«Μασάζ» Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ προς βουλευτές για μην έχουν διαρροές στην κρίσιμη ψηφοφορία

Παραμονή της έλευσης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα θα γίνει η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο κι έως τότε η αγωνία του Αντώνη Σαμαρά αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου θα βρίσκεται στο κόκκινο. Από σήμερα το πρωί, δύο υπουργοί υπό τη στενή καθοδήγηση του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης θα επιχειρούν πολιτικό «μασάζ» σε βουλευτές για τους οποίους εκφράζονται ανησυχίες ότι μπορεί να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, ενημερώνοντάς τους για την αναγκαιότητα ψήφισής του.

Στη Συγγρού η περίπτωση του Νικήτα Κακλαμάνη αντιμετωπίζεται διαφορετικά από εκείνες των Μιχάλη Ταμήλου και Γιώργου Βλάχου που έχουν ήδη εκφράσει σοβαρές ενστάσεις για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και δεκάδων ειδικοτήτων στα επαγγελματικά λύκεια. Στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι πιο ελεγχόμενα. Η ηχηρή παρέμβαση του Π. Κουκουλόπουλου προκάλεσε κάποιες συζητήσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απηχεί τις θέσεις του Ευ. Βενιζέλου και όλοι εκτιμούν ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα εμφανιστεί συντεταγμένα στη Βουλή.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνει: «Δεν θα απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ, ακόμη και αν μπουν σε καθεστώς κινητικότητας». Μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο Κυρ. Μητσοτάκης τονίζει ότι πρώτα το Δημόσιο θα «ξεκαθαρίσει» από επίορκους, συμβασιούχους που παρατείνουν καταχρηστικά την παραμονή τους και υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά. Το τριήμερο που ξεκινά από σήμερα και μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η χώρα θα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό. Το απεργιακό σκηνικό συνθέτουν κυρίως οι κινητοποιήσεις στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Υγείας, καθώς η αντιπαράθεση εργαζομένων στο Δημόσιο με την κυβέρνηση παίρνει διαστάσεις. Με σκουπίδια στις γειτονιές και «λουκέτο» στους δήμους έχει ήδη απειλήσει την κεντρική εξουσία ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος. Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Τέλος, σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων τον Σεπτέμβριο λέγοντας: «Γενικώς το προβλέπουν -μερικοί μάλιστα το εύχονται- κάθε φορά. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους διαψεύδουμε». Ο πρωθυπουργός εξάλλου τονίζει: «Σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000, μόλις το 2%, και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι, με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο». Αναφέρει, δε, πως τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να πιάνουν τόπο και όχι να πληρώνονται παλιά ρουσφέτια στο Δημόσιο με προσλήψεις που είχαν γίνει εκτός ΑΣΕΠ.

Από τον

ΚΩΣΤΑ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

[email protected]

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...