Αμόκ στην Πάτρα για χαμένο θησαυρό από την κατοχή!

«Πρώτο θέμα» στην Πάτρα η είδηση ότι ένας δημότης θέλει να ψάξει για κοσμήματα και λίρες από την Κατοχή

Ντελίριο με τον χαμένο θησαυρό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έχουν πάθει τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της Πάτρας.

Ολα ξεκίνησαν πριν από μερικά 24ωρα, όταν ένας γνωστός Πατρινός ζήτησε άδεια από τον δήμο να αρχίσει τις εκσκαφές στο Σαραβάλι και εμφανίζεται πολύ βέβαιος ότι ο δικός του θησαυρός είναι κοσμήματα και λίρες που έκλεψαν από την οικογένειά του οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Και μπορεί να έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες από το τέλος της γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα, όμως φαίνεται ότι οι πληροφορίες που συνδέονται με κρυμμένους θησαυρούς και λίρες από τους Γερμανούς σε διάφορες περιοχές της χώρας είναι πολλές και ολοζώντανες!

Εργασίες

Πρόσφατα, ο συγκεκριμένος κάτοικος Σαραβαλίου έκανε αίτημα στον Δήμο της Πάτρας να αδειοδοτήσει τις εργασίες ανασκαφής που θα γίνουν στην οδό Κρεστένων, σε έναν αγροτικό δρόμο. Μάλιστα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος (φωτό) ανέφερε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις προηγούνται άδειες από άλλες υπηρεσίες (Αρχαιολογία, υπουργείο Οικονομικών κ.λπ.) και εφόσον έχουν δοθεί όλες όσες απαιτούνται ο δήμος δεν έχει λόγο να μην εκχωρήσει τη σχετική αδειοδότηση.

«Ο αιτών υπολογίζει ότι έχουν θαφτεί κάποια αντικείμενα, πολύτιμα κοσμήματα και πολλά άλλα, που είχαν κλαπεί από την ιδιοκτησία τους, στον πόλεμο του ’40. Η νομοθεσία προβλέπει τη διαδικασία προκειμένου να μπορέσει να πάρει άδεια ο δημότης για την εκσκαφή» αναφέρει ο αντιδήμαρχος.

Οσον αφορά τον άμεσα ενδιαφερόμενο, ο γνωστός Πατρινός ισχυρίζεται ότι υπάρχουν βάσιμες μαρτυρίες και στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι οι χρυσές λίρες των προγόνων του, τις οποίες πήραν οι Γερμανοί επί Κατοχής, θάφτηκαν σε συγκεκριμένο σημείο. Μάλιστα, ο χώρος της εκσκαφής εν μέρει του ανήκει, ενώ έρευνα θα γίνει και σε παρακείμενο δρόμο.

Πάντως, σε περίπτωση που βρεθεί ο θησαυρός, ο νόμος ορίζει ότι τα μισά πηγαίνουν στο κράτος και τα άλλα μισά τα κρατά ο υπεύθυνος της ανασκαφής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ